Anul trecut, cam prin ianuarie, am gasit brosurile cu specializarile la master si m-am hotarat sa urmez MCA – Marketing si comunicare in afaceri. Nu aveam prerequisite de urmat, obiectele erau foarte interesante…ce mai, eram foarte incantata.

In vara insa, a aparut noua brosura cu specializari, cu noi modificari. La MCA au aparut 2 prerequisite, CNA si Marketing. Nu pot spune ca m-am bucurat de aparitia acestor obiecte, dar am considerat atunci ca este normal, sunt probabil niste notiuni care trebuie aprofundate pentru a intelege mai bine obiectele de la master.

Asa ca in acest semestru, am platit taxa de 240 lei pentru CNA si am inceput sa merg la cursuri. Cu surprindere am constatat ca CNA si Tehnici de negociere (obiect studiat tot in acest semestru, dar la master) sunt 2 obiecte aproape identice. Manualul este acelasi, cursurile sunt identice, seminariile oarecum diferite – in sensul ca se fac joculete diferite, dar care au cam acelasi rol. Pentru persoane care mai au si altceva de facut, nu doar de mers la scoala,  este o constatare neplacuta. Nu inteleg de ce trebuie sa merg de 2 ori sa fac acelasi lucru, iar pentru unul mai trebuie si sa platesc. Nu e doar parerea mea, am vorbit cu colegii care trebuie sa recupereze si toti suntem nemultumiti. Norocosi sunt studentii de la Informatica, care au scapat de CNA deoarece au facut in timpul facultatii un obiect care avea in denumirea lui cuvantul Comunicare, dar care nu are nici cea mai mica legatura cu ce se face la CNA. La obiectul respectiv se faceau site-uri…

Pentru semestrul viitor nu mai am de recuperat Marketingul, din fericire. Cei care il au de recuperat deja se folosesc de notiunile respective la obiecte precum Publicitate sau Strategie de produs, de aceea cred ca pana semestrul viitor vor fi experti si nu stiu cat ii va ajuta recuperarea acelui obiect.

Dar facultatea are nevoie de bani…alta motivatie nu gasesc pentru recuperarea a 2 obiecte, care nu sunt deloc necesare. 240 lei nu e o suma mica, avand in vedere cati studenti sunt.

Si ca noutate, tot incepand din acest an, studentii din anul 2 sau 3 au oportunitatea de a face aceste prerequisite, daca stiu la ce master vor sa mearga. Deci nu trebuie sa astepte sa ajunga la master, sa aiba programul foarte incarcat si sa fie nevoiti totusi sa mearga la acele ore…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.