In curand va trebui sa mergem la Finante sa depunem declaratiile de venit pe 2009 (mai exact pana pe 15 mai), asa ca trebuie sa ne decidem cat de curand catre ce organizatie vom directiona 2% din impozit. Anul trecut am sustinut proiectul SMURD, anul acesta am hotarat sa vad mai multe organizatii si sa ma decid pe urma.

Am facut o mica lista cu cateva fundatii principale. Important e ca puteti alege dintre mii de asociatii, in functie de ce sustineti, promovati sau placeti. Daca sunteti sau aveti rude bolnave de o boala cronica, majoritatea au asociatii si puteti dona acolo (mai jos aveti cateva fundatii pentru lupta impotriva cancerului si hiv/sida). Daca va place alpinismul, sunt fundatii care sustin acest sport. Cred ca ati inteles ideea :).

Aveti obligatia de a depune Declaratia privind veniturile realizate daca, in anul 2008, ati obtinut venituri din categoria:
1. Activitati independente
2. Venituri din cedarea folosintei bunurilor
3. Venituri din activitati agricole impuse in sistem real
4. Castiguri
din transferul titlurilor de valoare
5. Castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen

SMURD

Un proiect important si care cu siguranta ar merita banii nostri este SMURD. In fiecare zi sunt mii de accidente pe strazile din Romania iar cei de la SMURD pot fi singura sansa pentru persoanele care sunt blocate in masini, cu rani grave. Meritam asistenta de calitate, ambulante dotate cu tot ceea ce este necesar si personal calificat.

Banii pe care dumneavoastra ii directionati vor fi folositi pentru achizitionarea de masini de interventie, aparatura medicala, medicamente, materiale sanitare sau finantarii altor proiecte destinate functionarii eficiente a Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD).

Denumire entitate nonprofit: FUNDATIA PENTRU SMURD
Cod de identificare fiscala: 20177660
Cont bancar (IBAN): RO15 RNCB 0188 0848 0804 0001

Toate detaliile, formulare si alte informatii pe gasiti aici.

Cum mai putem ajuta? Putem trimite bani catre organizatie prin euplatesc.ro (este un formular aici), direct in conturi sau prin actiuni de voluntariat.

INIMA COPIILOR PENTRU MARIE CURIE

Un proiect aproape de inima mea, Inima Copiilor pentru Marie Curie a avut un succes rasunator. S-a pornit de la dorinta infiintarii unei simple sali de operatii si a unui salon de terapie intensiva si s-a ajuns la un departament cu o suprafata de peste 500mp. Astfel, vor exista o sala de operatii, 2 saloane de terapie intensiva, un laborator de cateterism si toate spatiile anexe necesare pentru ca acest departament sa functioneze conform standardelor actuale.

Eu am ajutat prin trimiterea unui sms, ceea ce puteti face si voi. Se pot face donatii online sau direct in contul bancar. Daca ai o firma poti ajuta asociatia fiind sponsor. Este important de subliniat faptul ca sumele donate de contribuabili se scad direct din impozitul pe profit, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

 • sunt in limita a 0,3% din cifra de afaceri
 • nu depasesc 20% din impozitul pe profit datorat.

Daca va hotarati sa alegeti aceasta asociatie pentru directionarea celor 2%, aveti aici datele necesare:

Denumire entitate nonprofit: ASOCIATIA “INIMA COPIILOR”

Cod de identificare fiscala: 18365182

Cont bancar (IBAN): RO96BUCU046333852511RO01

Formulare si mai multe informatii gasiti aici.

ASOCIATII PENTRU PROTECTIA ANIMALELOR

Pentru iubitorii de animale, cei 2% pot fi directionati catre asociatiile pentru protectia animalelor, pentru acoperirea costurilor cu serviciile medicale, adapostul si hrana necuvantatoarelor.

Aveti aici http://www.adoptiicaini.ro/cat/asociatii-pentru-protectia-animalelor/ o lista cu mai multe astfel de asociatii. Majoritatea au pe site informatii despre formulare, mod de completare, exemple de formulare gata completate si bineinteles datele care trebuie completate pe formular (denumire, cod fiscal, cod bancar).

SALVATI COPIII

In 2010, toti banii stransi din directionarea impozitului vor fi folositi pentru eforturile de integrare scolara si de prevenire a abandonului scolar pentru multi copii afectati de saracie.

In cadrul campaniei 2% din 2009,  Salvati Copiii Romania a reusit sa stranga 134.596 euro, fonduri care au fost utilizate pentru a asigura sansa la educatie pentru 520 de copii saraci: 220 copii din zonele rurale au mers la gradinita, 180 de copii din Valea Jiului au avut asigurate masa zilnica, rechizite, haine si educatori in cadrul cursurilor after-school, 60 de copii cu HIV/SIDA am primit suport nutritional si vitamine iar 60 de copii refugiati am beneficiat de cursuri educationale de integrare in comunitate.

Aici aveti toate detaliile necesare si formulare gata completate cu datele asociatiei: http://www.salvaticopiii.ro/romania/index.html

ASOCIATII CARE REPREZINTA SI PROTEJEAZA INTERESELE BOLNAVILOR CRONICI

Pentru majoritatea bolilor grave exista asociatii care ajuta financiar bolnavii.

2 Comments on Catre cine directionam 2% din impozitul pe venit?

 1. Buna….in legatura cu acest 2 % din impozit…ma numesc Roxana- Andreea si sunt la univ tehnica “Gh. Asachi” iasi, la facultatea de textile-pielarie, si de curand sa infiintat o asociatie , ASITEX, si cautam doritori ,care nu au dirijat inca acesti 2% sa ii dirijeze catre facultatea noastra…daca doriti sa faceti acest lucru va rog lasati un mail la adresa roxana_tuv@yahoo.com

  si detalii in legatura cu asociatia ASITEX si facultatea Textile-Pielarie si Management Industrial Iasi gasiti la adresele :
  http://asitexlocdemunca.blogspot.com/ si http://asitexlocdemunca.blogspot.com/

  va multumesc

  P.S: nu ne trebuie nici o fisa fiscala….trebuie completat doar un formular, pe care il gasiti la mine, iar de restul se va ocupa secretariatul Facultatii.

 2. Buna ma numesc Roman Raluca si am nevoie de 2 proteze auditive.In cazul in care nu ai dirijat 2%si doresti sa ma ajuti ma poti contacta pe pusy_ole@yahoo.com.Multumesc anticipat!Bineinteles pentru mai multe informatiiiiiiiiiipe adresa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.