Cand suntem copii, banchetele reprezinta un mare eveniment pentru noi. Mereu imi voi aminti cu drag de banchetele de sfarsit de an, cand eram inconjurata de prieteni, colegi si profesori dragi. Imi amintesc de asemenea si de pregatirile pentru eveniment, cu nelipsita cautare disperata a unei rochii si a unor pantofi deosebiti.

Ca si atunci, si acum se gasesc greu in Iasi rochii decente, care sa arate bine, sa se aseze bine pe tine si sa nu coste zeci de milioane. Au aparut noi oportunitati cu site-urile din strainatate, insa este dificil sa te bazezi pe o rochie pe care o vezi doar in imagini.

Inainte de toate, trebuie facute diferentieri intre rochia pentru un banchet de clasa a VIII-a, a XII-a sau facultate.

La banchetele de clasa a VIII-a merg rochitele mai colorate, mai incarcate, mai copilaresti – este vorba doar de niste copii. Nu mi-ar placea sa vad decolteuri adanci, spate gol sau slituri pana sus. Recomand achizitionarea din magazinele online, deoarece in Iasi se gasesc foarte greu rochii de marimi mici. La clasa a VIII-a majoritatea fetelor au intre 40 – 50 kg si magazinele nu au marimi foarte mici, pentru fetite mignone si slabute.

Cand eram in clasa a VIII-a am cautat la Dacon Emerald, Casa Wanda…si toate rochiile, chiar marimile cele mai mici, imi cadeau sau stateau ca pe un umeras. A trebuit sa cumpar o rochie din material oarecum elastic, care sa se aseze pe corp.

La clasa a XII-a ar trebui sa ne oprim asupra unor rochii mai simple, sexy dar niciodata vulgare. Va rog evitati rochiile de “nasa la nunta”, cum le spun eu. Acele rochii care va imbatranesc, cu croiala mult prea clasica si culori inchise. Sunteti tinere, frumoase si trebuie sa aratati asta.

La facultate recomand rochiile clasice, elegante, care sa sugereze profesionalism si o moralitate inalta a celei care o poarta. Nu se stie niciodata ce angajatori sau angajati aveti printre voi la aceste banchete de facultate. In nici un caz nu vrem sa alegem o rochie care sa zica despre noi ca suntem “nebunatice” sau “aiurite”.

6 Comments on Sfaturi pentru alegerea unei rochii potrivite pentru banchet

  1. Foarte frumoase rochii-dar o fetita de 14 ani-acum fetele au deja intre 50-60 de kg-trebuie sa fie obsedata de look si sa aiba parinti nebuni sa-si poata cumpara pentru un eveniment de cateva ore o rochie cu o suta de lire-desi unele au,recunosc,niste preturi mai rezonabile.Dar este foarte greu pentru o adolescenta -mai ales una cu parinti care nu vad bine si nu se pricep la computere-sa-si ia o rochie de pe internet.Parintii isi rasfata prea mult copiii in ziua de azi…Iar ultimele 3 au fost pentru prostituate care vor sa-si arate corpul

    • Ella: Da, multe rochii sunt foarte scumpe, dar uneori mai sunt la reduceri sau se poate lua modelul si se poate ruga o croitoreasa sa faca ceva asemanator.
      Ultimele 3 modele sunt marcate si de mine in categoria ASA NU, nu lasa loc imaginatiei si nu sunt potrivite (din punctul meu de vedere) la nici o varsta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.