Articolul este realizat in special pentru studentii de la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor si are ca scop demontarea unor mituri ridicole care nu fac decat sa sperie si sa creeze o imagine infricosatoare asupra examenului pentru licenta.

Miturile sunt auzite de mine personal sau de persoane care dau in acest an licenta si pe care le-am consiliat.

 • Daca profesorul stie ca vrei sa faci masterul la FEAA, esti favorizat.

FALS: In momentul in care dai licenta, esti la distanta de o luna de inscrierile la master. Profesorul nu are de unde sa stie ca vrei sau nu vrei sa faci masterul si nici nu-l intereseaza.

 • Pentru fete: camasa sau bluza pe care o purtati trebuie sa aiba maneci cel putin pana la cot, nu mai scurte.

FALS: Avand in vedere ca in iunie – iulie o sa fie temperaturi de peste 30 grade, nu va acoperiti cu bluze cu maneci lungi. Conteaza sa fiti imbracate business, elegant, nu sa fiti acoperite din cap pana in picioare.

 • Daca indrumatorul este profesor si nu doar asistent sau lector, sunteti avantajati.

FALS: Acest mit il credeam si eu. Asa era pe vremea parintilor nostri. Acum insa nu mai conteaza. Conteaza oarecum daca profesorul indrumator este in comisia de licenta.

 • Dupa ce depuneti lucrarea de licenta la secretariat, aceasta este scanata pentru a se verifica daca a fost copiata.

FALS: Nu sta nimeni sa scaneze mii de licente. Fiecare licenta are in jur de 80 de pagini si sunt peste 1000 de studenti la FEAA. Cu toate acestea, nu va riscati sa va duceti cu licenta copiata.

 • Daca lucrarea de licenta are peste X pagini, nu este primita.

FALS: Nu stiu daca se uita cineva cu atentie la licenta in afara de profesorul indrumator. In timpul prezentarii, profesorii rasfoiesc licenta, se uita la bibliografie sau alte amanunte, dar nu la numarul de pagini. Oricum, nu depasiti 80 – 90 de pagini (si in nici un caz 100).

Vor mai aparea si alte mituri pe masura ce mi le amintesc. Multe prostii se mai spun intre studenti si uneori chiar nu stii ce sa mai crezi. Vor mai aparea si sfaturi sau informatii. Si nu uitati, daca aveti nelamuriri si intrebari, lasati-mi un comentariu.

4 Comments on Mituri despre licenta

 1. Depinde si de specializare: noua, la InfoEc ne-au fost oferite diverse indicatii privind formatul lucrarii, limitand numarul de pagini la 30-40.

 2. toate miturile astea au circulat si la noi..alta specializare alt profil, dar aceleasi mituri ­čÖé si nu s-au adeverit..decat cel care spui si tu conteaza daca e in comisie profesorul..bafta celor care au anul acesta..

 3. buna ! ai putea te rog sa scrii un articol legat de notele de subsol? importanta lor, ce anume trebuie sa contina, si totul despre ele? multumesc si urez bafta tuturor absolventilor !

 4. Chiar daca este foarte cald, o camasa cu maneci lungi impune respect, scrie si in cartile de bune maniere pentu femei ca e favorabil sa ai maneci lungi (nu doar pana la cot) pentru a arata si primi respectul celorlalti.
  Prezentarea nu dureaza mai mult de 10 minute, cu asteptatul maxim 30, deci nu cred ca o sa moara nimeni de cald:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.