Nu urmaresc in mod constant serialul Criminal Minds, dar un comentariu citit pe Facebook m-a determinat sa ma uit la ultimul episod, The Internet Is Forever. Episodul este construit in jurul problemei legate de securitatea datelor de pe retelele de socializare – un subiect destul de actual si conturat destul de bine in actiunea filmului.

Realitatea este insa ca noi suntem deja “cunoscuti” pe Internet, cu sau fara retele de socializare. O adresa de email tot avem, nu?

Ia dati o cautare pe google cu adresa de email; chiar si cu numarul vostru de telefon. Veti gasi anunturi de pe diverse ziare, comentarii in care ati spus mai mult decat trebuia. V-ati facut un site unde ati postat CV-ul? Iarasi, toate datele voastre sunt publice. Bestjobs si Ejobs nu fac publice CV-urile, nu apar la cautari pe google (din cate am observat). In schimb ceea ce scrieti voi pe diverse site-uri, apare. Am intalnit CV-uri cu adresa completa (!!!) de acasa, cu numar de bloc si apartament – cea mai stupida chestie care s-ar putea face.

Toate site-urile unde v-ati inscris, forumuri unde ati povestit despre voi, poze pe care le-ati incarcat…toate sunt publice.

Nu numai retelele de socializare sunt problema, ci toate aceste site-uri.

Eu am gasit lucruri foarte interesante despre diverse persoane doar cautand o adresa de email pe google. Asa ca aveti grija ce informatii oferiti nu numai pe facebook, hi5 si twitter…ci si pe celelalte site-uri.

Si tineti minte! Nu puneti nicaieri adresa completa de acasa!

5 Comments on The Internet is Forever

  1. fara sa stiu antanplator miam dat seama ca am gresit anregistranduma pe saituri sau forumuri ,nu este corect din partea lor sa desvaluie aceste informati,dar suntem an romania..

    • Nicoleta, tu esti oarecum norocoasa. La o cautare pe google a adresei tale de email nu am gasit decat cereri de carticele electronice, ceea ce nu spune mai nimic despre tine. Mai rau e cand afli adrese de acasa, nr de telefon, poze sau alte informatii.

  2. mi`a placut si mie foarte tare episodul ala din criminal minds..
    pe internet si nu esti niciodata “singur”, el tine minte tot..
    cine are de invatat din asta sa invete

    • Pe mine m-a speriat putin :). In general Criminal Minds ma cam sperie, de aceea ma uit doar ocazional si niciodata singura :)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.