De cateva zile au inceput sa aiba loc cursuri festive pentru noii absolventi de facultate. In mai putin de o luna acestia vor sustine examenul de licenta, dupa care, vor deveni licentiati.

Pentru absolventi momentul de dupa licenta este unul fericit, in sfarsit obtin rezultatul la munca de atatia ani. Pentru mine insa este si un moment de tristete deoarece cu fiecare curs festiv si licenta data, cativa prieteni parasesc Iasul si se intorc acasa sau se duc spre orase cu oportunitati mai mari, precum Bucurestiul.

Anul trecut mi-am pierdut cateva prietene, Raluca, Madalina si Elena. Raluca s-a intors in Botosani, Madalina face un master la Bacau iar Elena cutreiera Europa de cateva luni, cu internship-uri si diverse burse. Vorbim des si mereu ma gandesc la ele…mi-au facut anii de facultate mult mai placuti. Simt ca le-am pierdut deoarece imi este greu doar sa vorbesc si nu sa ma si intalnesc. O astept pe Elena sa mai viziteze Iasul si pe Madalina, care mi-a promis ca va veni in curand.

Anul acesta din pacate iar simt acelasi lucru. O alta prietena foarte draga, Mihaela, paraseste Iasul pentru Bucuresti si alte 2 prietene planuiesc sa studieze masterul in strainatate. As vrea sa fiu alaturi de ele la cursul festiv, insa in aceeasi zi este cursul festiv si pentru o alta prietena. Chiar si acum ma gandesc cum sa ma impart, cum sa fiu in ambele locuri, in aceeasi zi si la aceeasi ora.

Ma doare sa stiu ca poate nu o sa ne mai vedem vreodata, insa imi promit ca daca voi trece prin Bacau, Botosani sau Bucuresti, nu voi ezita sa le sun si sa ma intalnesc macar cateva minute cu ele.

Stiu ca au mai multe sanse in capitala tarii sau in strainatate, stiu ca in Iasi nu prea ai nici o sansa ca absolvent. Dar nu pot sa nu regret. Pot doar sa le urez succes in continuare si sa sper ca ne vom revedea cat de curand.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Dupa absolvire

  1. Sunt sigur ca, chiar daca sute sau mii de kilometri va despart acum, prietenia voastra este suficient de puternica cat sa treaca peste aceste piedici si sa ramana la fel de puternica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.