In ultimul timp spamul pe bloguri a devenit din ce in ce mai greu de reperat. Daca pana acum erau comentarii in engleza cu “great blog” la articole in limba romana, acum au aparut si spam-uri in limba romana care copiaza un comentariu deja acceptat. Daca nu esti atent sau primesti foarte multe comentarii este posibil sa nu-ti dai seama ce comentarii accepti.

Nu acceptati mesaje precum:

 • Hello, I love your blog. This is a nice site and I wanted to post a note to let you know, good job! Thanks MiMi
 • Great post! I’ll subscribe correct now wth my feedreader software!
 • Extremely interesting post thanks for writing it I have added your website to my favorites and will check back. By the way this is off subject but I really like your sites layout.
 • You know so many interesting infomation. You might be very wise. I like such people. Don’t top writing.

Mai sunt de asemenea si comentarii care par autentice, singurul mod in care iti dai seama ca este spam este ca primesti nu unul ci 10. A fost un astfel de spam de la o firma de organizari de nunti, au ajuns sa fie blestemati de intreaga blogosfera.

Tot un mic spam trimite si Radio Whisper, mai multe puteti citi pe blogul lui Boris. Ce trimite Radio Whisper nu este deranjant, dar ar putea personaliza mesajul pentru fiecare blog; e cam aiurea cand trimiti acelasi mesaj la zeci de bloguri si mai ales cand spui si ca iti plac toate, ca citesti articolele zilnic, ca ai promovat articole la radio – cum sa citesti atat de multe bloguri zilnic? Le recomand sa schimbe putin mesajul.

Cum ma feresc eu de spamuri? Cu Akismet bineinteles dar si citind cu atentie fiecare comentariu. Sterg orice comentariu care face reclama la ceva sau care mi se pare fara sens. Atentie la comentariile negative, poti fi pacalit cu un simplu “Nu sunt de acord” sau “De unde ti-a venit ideea aceasta?”.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments on Spam pe bloguri

 1. Eu i-am raspuns la mail si am primit raspuns:

  Eu:

  Draga Vlad ai spus sa te contactez. Te-am contactat. Deci? Unde pui bannerul ca vad ca nu ai sectiune adecvata. La linkuri am vazut ca ai.

  Cand te hotaresti sa facem schimb imi trimiti datele si bannerul respectiv.

  P.S. Chiar ti se pare fascinant blogul? Si o sa incepi sa devii vizitatorul si comentatorul nostru?

  O zi buna,
  Catalin

  El:

  Buna ziua! Tin sa va multumesc ca mi-ati acordat timp sa imi raspundeti,noi putem sa va promovam la radio putem sa va ajutam sa aducem produse,clipuri si poze din trafic, vrem sa va ajutam chiar meritati si noi de aici din studio dorim sa devenim vizitatorii tai si comentatorii acestui minunat proiect,am afisat si niste bannere tip foto si care iti place poti sa faci cod si sa il afisezi, poti sa ne adaugi si pe mesenger sa vorbim, Cu stima vlad! Ne cerem scuze pentru intarzierea raspunsurilor noastre si va multumim
  pentru intelegere.

 2. Voi ca voi, ca aveti nste bloguri generaliste, da imagineaza-ti cat am ras eu la gandul ca cei de acolo nu au altceva de facut decat sa citeasca despre fond de ten si hello kitty de pe blogul meu:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.