Daca job-ul de copywriter nu vi se potriveste, puteti incerca sa vindeti asigurari. Nu este un job care sa va surada de prima data deoarece cu totii am fost agasati de intermediari de asigurari mult prea ambitiosi, care ne-au innebunit cu ofertele lor, dar adevarul este ca puteti castiga binisor.

Cerinte pentru jobul de agent de asigurari

Trebuie doar sa va placa sa vindeti si sa fiti o persoana responsabila si ordonata, deoarece actele trebuie tinute in ordine iar asigurarile trebuie completate bine de prima data (nu e nimic daca ati gresit o data, dar e bine sa nu se repete prea des).

Ce veti face?

Este foarte simplu. Veti contacta persoane pentru a le vinde asigurari. Depinde de voi daca alegeti sa vindeti doar la cunostinte sau sa va promovati pentru a vinde si altora. Puteti sa impartiti flyere, sa va deschideti un mic birou, sa va faceti un site sau sa contactati telefonic.

Cum procedezi pentru a incepe sa lucrezi?

Alegi o firma de asigurari, te duci la sediu si intrebi care este procedura pentru a deveni intermediar. Eu va recomand Omniasig, e o firma de incredere, foarte cunoscuta pe piata – asta va ajuta la vanzare.

Vi se va cere sa aduceti niste acte si sa faceti un training pentru a afla cum se completeaza asigurarile, cum se stabilesc preturile, s.a. Actele ce trebuiesc aduse pot fi diferite de la o firma la alta, dar va dau cateva exemple: copie dupa buletin, cazier, contractul de agent semnat (vi se va da de la agentie). Va trebui sa va faceti cont la o banca, aleasa de agentie (mie cel putin asa mi s-a zis, ori de la Unicredit ori de la BRD).

Riscuri


Oricine are nevoie de asigurari, insa multi prefera asigurarile ieftine. Iar asigurarile ieftine vin de la firme fantoma, care in caz ca se intampla ceva, nu platesc. E de preferat sa alegeti o firma serioasa, cu asigurari mai scumpe dar sigure. Cum ar fi ca o cunostinta sa aiba probleme si asigurarile sa nu-i plateasca? Riscati sa va stricati toate relatiile de prietenie.

Foarte important in acest job este sa nu cedati si sa faceti favoruri, oricat v-ar ruga prietenii. Prima lectie la training este avertizarea ca daca faceti frauda in asigurari, veti fi trasi la raspundere. Va dau si un exemplu de frauda, ca sa intelegeti mai bine. Un prieten care nu are CASCO face un accident. Vine la voi si va roaga sa-i faceti o asigurare si sa treceti ca data de incheiere ziua precedenta, pentru a putea sa-si repare masina pe banii agentiei. In mod normal trebuie sa pozati masina, dar pozele se pot prelucra. Daca voi cedati si il ajutati pe acel prieten, faceti frauda in asigurari.

Eu niciodata nu mi-as crea astfel de probleme, indiferent cine ma roaga. Credeti ca ceea ce faceti este secret? Ca nu va afla nimeni? Aici va inselati amarnic. Poate nu sunt dovezi concrete, dar vorba se imprastie. Chiar si eu am auzit de o persoana, si culmea e ca nu este una pe care o agreez…Asa ca aveti mare grija, ca nu e de joaca.

Concluzii

Se castiga bine, se poate face o cariera din acest job. Trebuie insa sa fiti corect si sa nu va creati probleme degeaba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Comments on Job de vacanta: Agent de asigurari

 1. dar ce trebuie sa faci sa devi agent de asigurari pt mai multe companii de asigurari. ultima data cand am cumparat o sigurare rca, agentul la care am fost avea un program din care alegea cea mai ieftina asigurare dintre toate de la diverse companii (ardaf, omniasig, etc etc), avea f multe. nu cred ca s-a dus si s-a inscris la fiecare companie.

  • Buna ziua Dl.Vali, va pot ajuta cu placere in ceea ce priveste o colaborare cu un broker de asigurare.Va stau la dispozitie cu placere pentru informatii.
   Cu stima,
   Monica Jochiac
   Asistent Administrator Local
   Telefon: 0742.915.950,0723.438.319
   Email:monicapopleaca@yahoo.com

   • buna ziua,vad ca postarea este veche dar totusi daca nu va deranjeaza as dori niste relatii despre cum pot deveni broker de asig.multumesc

    • Salutare Dragos, daca te mai intereseaza sa intri in lumea brokerajului iti pot da cateva informatii si chiar sa te ajut sa intelegi cam cum functioneaza.
     Valabil atat pentru tine cat si pentru altii care ar fi interesati, o colaborare cu o firma de brokeraj din top 5 Brokeri din Romania.
     Lucru in echipa, atmosfera placuta, coordonator care sa aiba grija si sa te invete.
     Pentru detalii scrie-mi la adresa: broker_destine@yahoo.com

  • Salutare Daniela, daca te mai intereseaza sa intri in lumea brokerajului iti pot da cateva informatii si chiar sa te ajut sa intelegi cam cum functioneaza.
   Valabil atat pentru tine cat si pentru altii care ar fi interesati, o colaborare cu o firma de brokeraj din top 3 Brokeri din Romania.
   Lucru in echipa, atmosfera placuta, coordonator care sa aiba grija si sa te invete.
   Pentru detalii scrie-mi la adresa: broker_destine@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.