Dezamagitor. Asa pot caracteriza al patrulea film din seria Shrek.

In The Final Chapter, Shrek nu este multumit de viata lui. Desi are o sotie si trei copii iubitori, numerosi prieteni si un trai linistit, el se simte plictisit si isi doreste sa se simta iar ca un capcaun adevarat. Vrea, doar pentru o clipa, sa fie iar temut, nu sa faca lumea poze cu el. Vrea sa treaca prin tot felul de aventuri, nu sa aiba ca singura preocupare tortul copiilor sai.

Asa ca va face un pact cu Rumpelstiltskin. Va oferi o zi din viata lui pentru o zi in care sa se simta ca un capcaun. Insa nu se asteapta ca Rumpelstiltskin sa aleaga tocmai ziua in care s-a nascut, si prin aceasta alegere toata viata lor se va schimba. Fiona nu va fi salvata niciodata, parintii Fionei vor face un pact cu Rumpelstiltskin si ii vor da acestuia imparatia Far Far Away, capcaunii vor fi vanati de vrajitoare, vor trebui sa stea ascunsi si sa lupte.

Shrek se va trezi in aceasta lume si isi va da seama ce a pierdut. Va trebui sa recastige fiecare prieten, prietenia si apoi iubirea Fionei si in final imparatia Far Far Away.

Subiectul filmului nu este complet tras de par, prezinta chiar un subiect destul de des intalnit in actuala societate, si anume barbatii care au crize de identitate si ajung sa faca tot felul de prostii care sa le puna in pericol casnicia/relatia/prietenii. Cu toate acestea m-am plicitisit, nu am ras deloc si am simtit ca acea ora si jumatate a fost pierduta degeaba.

2 Comments on Shrek Forever After

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.