Am gasit de curand un blog interesant cu foarte multe recomandari de filme. Pana acum urmaream FilmBlog.ro dar acestia au cam renuntat la blog si posteaza foarte rar articole.

Dintre recomandarile de pe acel blog am ales sa urmaresc filme precum Unthinkable, Up in the Air, Up si filmul de care va voi vorbi acum, You Don’t Know Jack. Am ales acest film datorita distributiei de exceptie, formata din Al Pacino, Susan Sarandon si John Goodman si nu m-am obosit sa fiu foarte atenta la subiect sau sa ma uit la trailer.

Nici nu a fost cazul. Desi foarte lung, filmul este unul de exceptie. Prezinta pasaje din viata lui Jack Kevorkian, un medic care lupta pentru legalizarea eutanasiei si a sinuciderii asistate. Am fost uimita sa aflu ca personajul interpretat de Al Pacino este chiar unul real. Jack Kevorkian cel adevarat inca traieste si lupta pentru legalizarea eutanasiei. Puteti citi mai multe despre el pe pagina de Wikipedia.

Jack Kevorkian sustine ca a ajutat cel putin 130 de persoane sa moara. Acestea sufereau de boli precum cancer, Alzheimer, Parkinson, scleroza multipla, scleroza laterala amiotrofica, si tot ce isi doreau era sa moara cu demnitate si sa nu mai sufere. Kevorkian a inregistrat discutiile cu pacientii sai, ceea ce l-a ajutat atunci cand a fost judecat. Aceste discutii au fost prezentate si in film – suferinta acelor oameni iti rupe sufletul.

Kevorkian este urat sau iubit – nu exista o cale de mijloc cu el. Unii cred ca numai Dumnezeu poate decide cand murim, altii ca avem dreptul sa luam aceasta decizie, atat timp cat nu avem vreo sansa la o viata normala. Eu cred ca nimeni nu merita sa traiasca o viata plina de suferinta si daca luam decizia sa murim in mod rational, fara sa fim deprimati, nu facem nimic gresit.

Am adaugat si trailerul:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments on You Don’t Know Jack

 1. L-am vazut la recomandarea celor de la matinalul de dimineata de la Guerilla (care propun uneori niste filme minunate).
  Distributia exceptionala, cu un scenariu avand la baza un subiect extrem de sensibil, mai ales intr-o America lovita de un puritanism gretos, face din ecranizarea povesii “Doctorului Moarte” un film foarte bun. Al Pacino este un adevarat geniu al filmului.

 2. E adevarat ca sunt multi bolnavi care se chinuie, poate ani de zile, sau stau conectati la aparate si isi doresc sa moara. Insa la fel de adevarat e ca numai Dumnezeu are dreptul de a lua o viata. Pana la urma e o crima, la fel ca si avortul.

 3. multumesc mult pentru articolul de promovare. am fost plecat o vreme si am avut doar net mobil asa ca nu am putut sa vad la timp acest articol. te astept cu drag in fiecare zi cu o noua recenzie.

 4. Uite un film bazat pe fapte reale care nu câştigă prin “senzaţional” (nu că “a ajutat 130 de oameni să moară” nu ar putea fi catalogat în această oală), ci prin subiect, care deşi nu e accesibil fiecărui cinefil, impresionează, captează, şi te pune pe gânduri.
  Despre distribuţie, jocul actoricesc, nici nu mai vorbesc…
  Deşi lung, You Don’t Know Jack, sau Doctorul “Moarte” e şi captivant, la un moment dat

  • Apreciez opinia ta, dar mi-ar fi placut sa nu iti faci atat de multa reclama personala. 🙂 De data asta accept, data viitoare sterg link-urile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.