Titlu: The Teahouse Fire

Autor: Ellis Avery

Numar pagini: 468

Anul aparitiei: 2008

Nota: 5/10

Am inceput sa citesc aceasta carte acum aproximativ un an. Nu am mai reusit sa o termin atunci, eram prea preocupata de alte lucruri ca sa ma pot concentra la descrierile ceremoniilor de ceai si a altor obiceiuri japoneze.

Am gasit-o acum vreo luna pe un raft, intre mai multe carti, si m-am hotarat ca e timpul sa o citesc. Desi trecuse atat de mult timp, nu uitasem despre ce e vorba in primele capitole, asa ca nu a fost cazul sa o citesc de la inceput.

Cartea prezinta povestea a doua femei care provin din lumi diferite: Aurelia si Yukako. Prima din ele ajunge in Japonia cand este de-abia o fetita, impreuna cu unchiul ei. Casa lor ia insa foc si Aurelia se trezeste singura pe lume, intr-o tara a carei limba nu o cunoaste. Este adoptata de o familie care se ocupa cu organizarea si prezentarea ceremoniilor de ceai si ajunge sa fie servitoarea tinerei mostenitoare, Yukako. Alaturi de ei va trai aproximativ 30 de ani, timp in care se va lupta cu sentimentele ei pentru Yukako si pentru servitoarea Inko, va lucra ca traducator pentru strainii care vor invada Japonia si va ajuta la ceremoniile de ceai.

Cartea are 468 de pagini, este aparuta la editura Humanitas si costa 36 de lei.

1 Comment on Foc in pavilionul de ceai – Ellis Avery

  1. Pingback: polimedia.us/fain/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.