Foc in pavilionul de ceai – Ellis Avery

Titlu: The Teahouse Fire

Autor: Ellis Avery

Numar pagini: 468

Anul aparitiei: 2008

Nota: 5/10

Am inceput sa citesc aceasta carte acum aproximativ un an. Nu am mai reusit sa o termin atunci, eram prea preocupata de alte lucruri ca sa ma pot concentra la descrierile ceremoniilor de ceai si a altor obiceiuri japoneze.

Am gasit-o acum vreo luna pe un raft, intre mai multe carti, si m-am hotarat ca e timpul sa o citesc. Desi trecuse atat de mult timp, nu uitasem despre ce e vorba in primele capitole, asa ca nu a fost cazul sa o citesc de la inceput.

Cartea prezinta povestea a doua femei care provin din lumi diferite: Aurelia si Yukako. Prima din ele ajunge in Japonia cand este de-abia o fetita, impreuna cu unchiul ei. Casa lor ia insa foc si Aurelia se trezeste singura pe lume, intr-o tara a carei limba nu o cunoaste. Este adoptata de o familie care se ocupa cu organizarea si prezentarea ceremoniilor de ceai si ajunge sa fie servitoarea tinerei mostenitoare, Yukako. Alaturi de ei va trai aproximativ 30 de ani, timp in care se va lupta cu sentimentele ei pentru Yukako si pentru servitoarea Inko, va lucra ca traducator pentru strainii care vor invada Japonia si va ajuta la ceremoniile de ceai.

Cartea are 468 de pagini, este aparuta la editura Humanitas si costa 36 de lei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Roxana I Iulia

1Pingbacks & Trackbacks on Foc in pavilionul de ceai – Ellis Avery

Leave a Reply

More in cărţi
Apa pentru elefanti – Sara Gruen

Titlu: Water for Elephants Autor: Sara Gruen Numar pagini: 335 Anul aparitiei: 2006 Nota: 9/10 Nu cred ca as fi...

Close