Dintre toate colectiile de carti aparute impreuna cu ziare sau reviste, am ales sa cumpar doar colectia “12 carti despre afaceri de care ai nevoie” de la Capital si colectia “Carte de Buzunar” de la Jurnalul. Cartile oferite de Capital costa 9.9 lei/bucata (impreuna cu ziarul), au aparut deja 8; am scris cate ceva despre colectie aici.

Colectia “Carte de Buzunar” este insa preferata mea, placerea mea din fiecare luni. La un pret foarte convenabil, de doar 5.9 lei, poti achizitiona o carte de calitate, in format mic, perfect pentru a fi purtat in geanta (si nu ocupa mult spatiu in biblioteca). Am cumparat aproape toate volumele, am ratat doar 3 carti si chiar imi pare rau. Caut acum sa le gasesc pe la chioscurile de ziare, daca nu, le voi imprumuta de la cineva pentru a le citi. Am dorit sa le cumpar de pe magazinul online al ziarului Jurnalul, dar daca cartea costa 5.9 lei, transportul te ajunge 15 lei.

Din colectie am reusit sa citesc pana in prezent 4 carti: “Mos Goriot”, “Drumul spre inalta societate”, “Vipera sugrumata” si “Amantul doamnei Chatterley”. Mi-au placut absolut toate, le-am citit fara sa ma plictisesc si chiar simt ca am invatat ceva din ele. Sper sa revin cu recenzii macar pentru cateva.

Volumele aparute in colectia Carte de Buzunar, in ordinea aparitiei, sunt:

1. Drumul spre inalta societate – John Braine

2. Amantul doamnei Chatterley – D.H.Lawrence

3. Pivnitele vaticanului – Andre P.G.Gide

4. Viata in inalta societate – John Braine   – Am gasit-o 🙂

5. Climate – Andre Maurois   – Nu o am.

6. Parinti si copii – Ivan Turgheniev

7. Insula pinguinilor – Anatole France

8. Vipera sugrumata – Herve Bazin

9. Mos Goriot – Honore de Balzac

10. Salonul rosu – August Strindberg

11. Leaganul pisicii vol 1 – Maurice Bering

12. Leaganul pisicii vol 2 – Maurice Bering    – Nu o am, dar inca sper sa o gasesc la vreun chiosc de ziare. Doar am vazut-o la mare, dar m-am gandit ca o s-o cumpar in Iasi.

13. Jenny – Erskine Caldwell

14. Therese Desqueyroux – Francois Mauriac

15. Epitaf pentru un spion – Eric Ambler

16. Cutia cu bomboane otravite – Anthony Berkeley

17. Manastirea din Parma vol 1- Stendhal

18. Manastirea din Parma vol 2 – Stendhal

Va recomand sa va indreptati spre aceste carti, sunt ieftine, nu sunt dificile si reprezinta un mod placut de petrecere a timpului liber. Stiu ca multi alegem sa citim carti chick lit, romane ieftine de dragoste sau carti self help pentru ca nu ne dorim o lectura greoaie, ci una distractiva si rapida, dar sa nu uitam ca din cand in cand sa mai citim si o carte care chiar sa conteze.

5 Comments on Colectia Carte de Buzunar – Jurnalul

  1. Mi se parea mie ciudat ca nu au facut un update pe site ce volum va fi cu nr 19 (nici in cartea trecuta nu scria la sfarsit).
    Din pacate, cu volumul 18 se incheie prima serie din colectia “Carte de buzunar”. Se preconizeaza ca aceasta colectie sa se reia in vara 2011, desi nu este sigur.
    Mie imi pare sincer rau pentru ca era o colectie interesanta la un pret modic 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.