Atunci cand pregatim un articol pe blog ne dorim ca acesta sa fie vizualizat de cat mai multe persoane, care eventual sa-si expuna si parerea in comentarii. Pentru aceasta trebuie sa avem grija si la momentul in care-l publicam.

Cred ca ati observat ca incerc sa public articolele dimineata, nu le public la foarte mica distanta unul de altul (las cel putin o ora, doua) si public foarte putin sau articole fara mare importanta in weekend. Nu este o intamplare, mi-am dat seama ca aceasta este varianta cea mai buna pentru ca articolele sa fie apreciate.

Cel mai bine este sa publici un articol dimineata, intre orele 7-10. Atunci ajunge lumea la serviciu, bea o cafea si citeste ziarele sau blogurile care ii plac. Daca aveti mai multe articole programate pentru acea zi, mai publicati unul la pranz, cand lumea este in pauza de masa, si eventual unul pe la ora 3, 4. In intervalul 5 – 7 nu este recomandat, atunci lumea se intoarce de la serviciu, se duce acasa, mananca, sta cu familia. Seara, timpul este destul de scurt (pana la venirea noptii) pentru ca articolul sa fie citit de cat mai multe persoane, de aceea recomand sa publicati articolele cele mai importante dimineata. In perioada weekendului si a sarbatorilor, traficul este mult redus, lumea petrece mai mult timp cu familia sau in aer liber, deci nu e cazul sa publicati articole foarte bune acum, caci s-ar putea sa treaca neobservate.

Cum am zis si mai sus, in caz ca aveti mai multe articole de publicat, nu le publicati unul dupa altul. Lumea se plictiseste sa citeasca foarte mult, de lasat comentarii nici nu mai zic. Publicati la distanta de cel putin cateva ore.

Si nu uitati ca puteti programa posturile. Eu mereu folosesc aceasta optiune. Public articole la 8, 9 dimineata cand uneori inca mai dorm. Public articole la pranz, cand de cele mai multe ori sunt la birou sau la cumparaturi. Public cand sunt plecata in vacanta sau in delegatii. Iar de scris ma ocup in weekend, pentru ca in timpul saptamanii nu prea am timp. Deci cam 75% din ce vedeti ca public pe blog a fost scris cu mult timp inainte. 🙂

Si acum o recapitulare pe scurt:

 • nu publicati articolele unul dupa altul, pastrati o distanta intre ele
 • nu publicati articole la care ati muncit mult in weekend sau in perioada sarbatorilor, e foarte posibil sa treaca neobservate
 • publicati articole dimineata, intre orele 7-10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Comments on Cand sa publici un post pe blog/site

  • Foarte bine Camelia. 🙂 Oricum chestiile astea se pot observa foarte usor din Google Analytics, daca ai rabdare sa urmaresti putin statisticile tale.

 1. Pentru mine un moment bun de a publica articole este seara mai tarziu, ca incepand cu a doua zi dimineata sa fie vazut deja.

  O alta preferinta de-a mea (cel putin pe blogul personal) este sa nu public 2 articole in aceeasi zi, ci cel putin la o zi distanta. Daca public 2 articole intr-o zi, sansele sunt ca al doilea sa se “invecheasca” deja si sa treaca neobservat, exact cum ai remarcat si tu.

 2. Mi-a placut chestia cu cititul dimineata la serviciu 🙂 E misto in Romania ca prima data cand ajungi la birou iti bei cafeaua, citesti ziarul sau blogurile preferate 🙂 Asa viata sa tot duci….. Munca nu-i o graba ca imediat vine pauza de pranz :))

  • Nu e o chestie care se practica numai in Romania. Fie ca lucrezi, fie ca esti doar student, daca ai timp dimineata, bei o cafea si in timp ce o savurezi, citesti ceva.

 3. Nu vreau sa te contrazic :), dar citez “Cel mai bine este sa publici un articol dimineata, intre orele 7-10. Atunci ajunge lumea la servici, bea o cafea si citeste ziarele sau blogurile care ii plac. ”

  Eu am inteles ca asta fac unii cand ajung la serviciu. Poate cei care lucreaza la stat. Crede-ma ca in strainatate n-am auzit inca sa se practice treaba asta. Poate bei cafeaua in timp ce lucrezi, dar sa ajungi la birou si sa incepi sa citesti ziarele sau sa casti gura pe net….. Poate de asta merge asa treaba prost la noi….

  • Cred ca mai daunator este ca oamenii joaca Farmville in timpul programului, si nu la 7 dimineata, ci la 14, 15. Sau ca se uita la telenovele online in timpul programului (aveam o colega care facea asta). 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.