Cred ca ati observat pana acum ca sunt o bookaholic. 🙂 In afara de faptul ca citesc cat pot de mult, imi place sa tin si o evidenta a cartilor citite, sa citesc recenzii, sa caut carti noi sau interesante si bineinteles promotii, caci stim cu totii ca aceste minunate carti sunt foarte scumpe si fac adevarate gauri in bugetul nostru.

Initial am descoperit Teacup.ro, primul site romanesc unde oamenii socializeaza si impartasesc idei despre carti. Este un proiect bookblog.ro, intens promovat si pe retelele de socializare. Pe acest site poti introduce carti, poti mentiona ce carti ai citit/citesti/vrei sa citesti, poti introduce recenzii si poti socializa si cu alti membri ai site-ului.

Imi place ca este un proiect romanesc insa mai este mult de muncit la el. Cel mai mult ma deranjeaza ca nu se pastreaza in memorie decat ultimele 10 carti introduse, astfel incat nu poti pastra o evidenta a lecturilor pe care le-ai parcurs de-a lungul timpului. Undeva se tin minte aceste informatii, deoarece pe pagina fiecarei carti apar toti membrii care au citit-o, insa pe profil nu se pot vizualiza decat ultimele 10 carti. De asemenea daca iti alegi o carte pe care o citesti acum si pe parcurs renunti la ea din diverse motive, ea ramane salvata, nu poti sa o stergi. Am observat si ca se poate introduce aceeasi carte de doua ori, ceea ce nu e ok.

Shelfari pe de alta parte e cu totul altceva. Cristina a fost cea care m-a anuntat de el si am avut curiozitatea de a-mi face cont. Am fost foarte incantata de felul in care arata acest site, de multimea de carti care sunt inscrise (chiar si romanesti). Poti sa-ti pui un astfel de raft de la Shelfari si pe blog, ti se ofera codul html si poti sa-ti personalizezi cum vrei raftul. Imi place ca se pastreaza pe raft absolut toate cartile pe care le citesti. La fel ca si pe teacup, poti scrie recenzii, poti nota cartile si ceva nou, poti mentiona care sunt preferatele tale (le pui o inimioara).

Daca nu doriti sa aveti cont pe ambele site-uri, trebuie sa va ganditi la ce este mai important pentru voi. Daca va doriti o evidenta cat mai exacta a cartilor citite, atunci alegeti shelfari.com. Daca doriti sa scrieti recenzii in limba romana, sa socializati cu alti romani, sa vorbiti despre carti romanesti (de exemplu despre cele din colectia Carte de Buzunar) atunci alegeti teacup.ro.

Eu le voi pastra pe ambele deocamdata, dar voi mai introduce carti doar pe shelfari.

3 Comments on Shelfari vs Teacup

  1. Suna interesant, am sa arunc si eu un ochi pe cele 2 site-uri sa vad despre ce e vorba. Eu am un sistem mult mai simplu de a-mi tine evdineta lecturilor. 🙂 Un folder in calculatorul meu, cu pagini Word separate pentru cartile cumparate (in ordinea cronologica a cumpararii si in ordinea alfabetica a autorilor), cartile citite, carti pe care vreau sa le cumpar/citesc.

  2. Pentru mine un moment bun de a publica articole este seara mai tarziu, ca incepand cu a doua zi dimineata sa fie vazut deja. 🙂

    O alta preferinta de-a mea (cel putin pe blogul personal) este sa nu public 2 articole in aceeasi zi, ci cel putin la o zi distanta. Daca public 2 articole intr-o zi, sansele sunt ca al doilea sa se “invecheasca” deja si sa treaca neobservat, exact cum ai remarcat si tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.