Stii sa scrii? este unul dintre blogurile mele preferate in acest moment. Consider ca toti avem ce invata de pe acest site, oricat de initiati am fi in gramatica si vocabularul limbii romane.

Incerc sa citesc zilnic noile articole ce apar si daca se intampla sa constat o greseala pe care am facut-o pe acest blog, o repar imediat. Pentru mine este important sa-mi imbunatatesc blogul, chiar si cand e vorba de articole vechi.

Sa va dau si cateva exemple de erori care se fac si pe care chiar nu le stiam:

 • se spune milieu si nu mileu;
 • corect este se asaza, nu se aseaza; aceasta eroare aparea si pe blogul meu, am corectat intre timp. De fapt am vazut-o si in carti, chiar in ultima citita, “Hotii de frumusete”.
 • corect este voiam (conjugarea verbului “a voi” ) si vream (conjugarea verbului “a vrea” ) si nu vroiam! Cu siguranta multi faceti aceasta greseala, aveti mai multe detalii aici.

Uneori nu am avut incredere in ce scria pe acest blog si am cautat mai cu atentie, dar se pare ca au dreptate. Asa ca cititi, documentati-va, daca aveti bloguri sau site-uri – corectati si tineti minte, ca sa nu mai gresiti si altadata. Eu asta incerc sa fac. 🙂

5 Comments on Stii sa scrii?

 1. La exemplul cu voiam / vroiam, inteleg prima varianta. Dar VREAM !? Parca e strict oltenesc! Asa ca o sa incerc sa folosesc prima forma, macar. Chiar daca nu-mi face deloc placere, pentru ca eu tin minte ca in clasele primare chiar asa m-a invatat, la conjugarea verbului, ca vroiam, nu ca voiam. Si nicidecum ca vream.

 2. 1.tu ști?
  2.vi acum? ….  ….vii sau morții ?
  3.poți fi ? ….  …..fii vecinei (copii)
  4.are copi căci copii ei sunt copiii lui…
  5.uni oameni…   ..vom unii patul cu salteua
  6.scri bine!
  7.niște pisici..     ..pisicii mele ….
  Nu există "i" adăugat la timpul de sau timpul de…..minciuni!!!
  ____iiiiii____se aude fonetic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.