Stii sa scrii?

Stii sa scrii? este unul dintre blogurile mele preferate in acest moment. Consider ca toti avem ce invata de pe acest site, oricat de initiati am fi in gramatica si vocabularul limbii romane.

Incerc sa citesc zilnic noile articole ce apar si daca se intampla sa constat o greseala pe care am facut-o pe acest blog, o repar imediat. Pentru mine este important sa-mi imbunatatesc blogul, chiar si cand e vorba de articole vechi.

Sa va dau si cateva exemple de erori care se fac si pe care chiar nu le stiam:

 • se spune milieu si nu mileu;
 • corect este se asaza, nu se aseaza; aceasta eroare aparea si pe blogul meu, am corectat intre timp. De fapt am vazut-o si in carti, chiar in ultima citita, “Hotii de frumusete”.
 • corect este voiam (conjugarea verbului “a voi” ) si vream (conjugarea verbului “a vrea” ) si nu vroiam! Cu siguranta multi faceti aceasta greseala, aveti mai multe detalii aici.

Uneori nu am avut incredere in ce scria pe acest blog si am cautat mai cu atentie, dar se pare ca au dreptate. Asa ca cititi, documentati-va, daca aveti bloguri sau site-uri – corectati si tineti minte, ca sa nu mai gresiti si altadata. Eu asta incerc sa fac. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments on Stii sa scrii?

 1. zozo
  October 22, 2010 at 12:49 pm (8 years ago)

  Chiar interesant blogul.

  Reply
 2. Cristina V
  October 22, 2010 at 2:14 pm (8 years ago)

  La exemplul cu voiam / vroiam, inteleg prima varianta. Dar VREAM !? Parca e strict oltenesc! Asa ca o sa incerc sa folosesc prima forma, macar. Chiar daca nu-mi face deloc placere, pentru ca eu tin minte ca in clasele primare chiar asa m-a invatat, la conjugarea verbului, ca vroiam, nu ca voiam. Si nicidecum ca vream.

  Reply
 3. Bucur
  October 23, 2010 at 12:06 pm (8 years ago)

  nu mi se pare un asa blog cine stie ce…dar ma rog.

  Reply
 4. maixa
  October 28, 2010 at 10:31 pm (7 years ago)

  Varianta cu voiam/vroiam o stiam,profa noastra de romana ne-a atras atentia in liceu…dar la varianta cu “asaza”..:| wordless

  Reply

Leave a Reply

More in web
Shelfari vs Teacup

Cred ca ati observat pana acum ca sunt o bookaholic. :) In afara de faptul ca citesc cat pot de...

Close