Titlu: Les Voleurs de Beaute

Autor: Pascal Bruckner

Numar pagini: 255

Anul aparitiei: 1997

Nota: 9/10

Am primit aceasta carte acum 3 ani insa am ezitat sa o citesc complet. Am citit jumatate atunci si am fost prea socata, prea ultragiata de actiunea cartii, ca sa ajung pana la capat. Nu eram obisnuita sa citesc carti cu atat de multe elemente de violenta psihica.

Cu ocazia Clubului de Carte am cautat in biblioteca carti interesante pe care sa le pot imprumuta si am dat peste “Hotii de frumusete”. M-am hotarat sa o citesc pana sambata, cand o voi imprumuta Cristinei, pentru a vedea daca am aceeasi reactie ca acum 3 ani. Desi tineam minte oarecum ce se intampla, am citit-o de la inceput, pentru a intelege cat mai bine firul povestii.

De data aceasta, cartea chiar mi-a placut. Am reusit sa o citesc chiar in 2 zile, ceea ce nu reusesc decat cu cartile care ma captiveaza cu adevarat. Cred ca ar placea pasionatilor de seriale gen Criminal Minds. 🙂

Despre carte: actiunea este prezentata pe doua voci narative, una fiind cea a medicului psiholog Mathilde Ayachi si cealalta a pacientului sau, Benjamin Tholon. Tholon ii va povesti medicului sau o poveste incredibila despre hotii de frumusete pe care i-a cunoscut si care in final l-au determinat sa fie si el asemenea lor. Dar inainte de aceasta vom afla de povestea de dragoste neobisnuita intre Benjamin si Helene – se naste din santaj, devine o legatura intre stapan si sclav, se termina cu tradare. Cei doi ii cunosc pe Jerome Steiner, Francesca si Raymond sau “batranul libidinos, piticul si vrajitoarea cea grasa”, cei care tin fete frumoase inchise in pivnite luni intregi, in singuratate, presate de trecerea timpului, pentru a descoperi incantati peste cateva zeci de luni ca frumusetea lor s-a risipit si ca in locul ei a ramas stapana batranetea cu semnele ei caracteristice. Cei trei ii tin captivi pe Benjamin si Helene si le propun ca in schimbul eliberarii, Benjamin si Raymond sa mearga impreuna la Paris sa gaseasca urmatoarele 3 fete ce vor fi rapite si intemnitate.

Sfarsitul il las sa-l descoperiti singuri. De-abia astept sa vad ce parere are Cristina de cartea aceasta. 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments on Hotii de frumusete – Pascal Bruckner

  1. Pingback: polimedia.us/fain/
  2. Citeam intr-un post de’al tau ca nu iti plac cartile erotice. Iar “Hotii de frumusete” din cate stiu se incadreaza perfect in acest gen. Si totusi i-ai dat nota 9. E o carte erotica…sau gresesc?

    • Nu e chiar erotica, desi este incadrata in colectia Eroscop. Nu sunt prezentate scene de sex, ci doar mentiuni despre trupul feminin (daca-mi amintesc bine).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.