In cele 7 zile petrecute la Paris, ne-am facut timp sa vizitam si muzeul de stiinte, numit Cite des Sciences & de l’Industrie. Vreau sa va spun ca este o minunatie, nu se compara cu nici un alt muzeu de stiinte pe care l-am vazut (de fapt nici nu ar avea cum, este cel mai mare muzeu de stiinte din Europa). Ai putea sta in cladire o zi intreaga, cu siguranta nu vei gasi timp sa te plictisesti.

Muzeul este impartit pe domenii: matematica, fizica, chimie, fiecare avand o multime de exponate, cu ajutorul carora chiar reusesti sa intelegi mai bine anumite principii sau legi. Imi pare atat de rau ca elevii romani nu au si ei astfel de muzee care sa-i ajute sa invete mai bine. In liceele din Iasi nu avem nici macar laboratoare de fizica si chimie dotate corespunzator si ne plangem ca elevii nu inteleg si iau note mici.

Revenind la muzeu, trebuie sa stiti ca acesta include un planetariu, un submarin, un cinematograf IMAX si departamente pentru copii si tineri. In cladire puteti lua si masa, puteti cumpara carti, puteti vizita acvariul sau puteti trimite o vedere (exista si o posta in interior).

Noi am fost la cinematograf (La Geode) – in poze veti observa cu siguranta cladirea; este in forma de sfera cu un diametru de 36 metri. Aici am vazut primul film 3D din viata mea, pacat ca era in franceza si nu intelegeam mare lucru (subiectul: viata marina).

Si submarinul a fost interesant – am facut destul de multe poze inauntru. Niciodata nu m-am gandit ca spatiul interior poate fi atat de restrans intr-o nava atat de mare. Latimea holurilor nu permite trecerea decat a unei singure persoane deodata.

Foarte mult mi-a placut si camera oglinzilor. Este un spatiu unde esti complet incojurat de oglinzi – am facut si niste poze acolo, dar din cauza ca sunt cu mine si cu Felix nu le pun aici. Nu vreau sa amestec pozele cu obiective turistice cu cele personale.

Pentru si mai multe informatii despre acest muzeu, intrati va rog pe site-ul principal. Daca v-ati programat un drum pana in Paris, incercati sa va faceti timp sa vizitati si acest obiectiv. Nu o sa va para rau. Pretul unui bilet este cuprins intre 10 si 20 euro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Jurnal de calatorie: Cite des Sciences & de l’Industrie – Paris

  1. Pingback: polimedia.us/fain/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.