Am realizat in acest an cat de mult imi plac globurile din sticla, mai ales cele vechi, pictate delicat. Un amic mi-a povestit ca nu se prea mai gasesc globuri din sticla frumoase, toate sunt din plastic, de o singura culoare si plictisitoare. Am ajuns sa fim melancolici si dupa globurile de alta data. 🙂

Globurile au fost inventate de Hans Greiner in anul 1847. Acesta era prea sarac pentru a cumpara bomboane, nuci si mere pentru a-si impodobi pomul de Craciun, asa ca a realizat el niste ornamente, sub forma de fructe, din sticla. Toata lumea a fost impresionata, asa ca tot mai multe persoane s-au dus la acest domn sa-i comande obiecte pentru decorat bradul.

Sursa

Va prezint cateva poze cu globurile mele preferate din acest an: cele din sticla, cateva vechi, de la bunicii mei, si cateva din lemn, pictate manual si cumparate de la un targ handmade.

7 Comments on Ornamente de brad

  • Violeta: Da, de la Aquarelle e cumparat, dar nu de mine, de mama mea. L-am primit cadou. 🙂
   Anca: Multumesc mult!
   Ninu: Indiferent de ornamentele pe care le avem, un bradut trebuie facut. Eu n-as simti ca e Craciun fara unul.

 1. … Si mie mi-ar fi placut sa am un pomisor impodobit ca pentru baietei, cu grenade in el, cutite, topoare, si dresuri feminine roz…. asa ca in almanahe da mai greu poti sa iti permiti asa ceva pe criza asta :(.. acu am unu naspa… cu gloabe simple argintii si albastre, da anul viitor sper sa am mai multe succesuri la cumparaturi si ori il fac cum imi place ori nu-l mai fac 🙁 ….adica deloc.

  • Bogdan: Multumesc mult. Sa stii ca oricat de simplu ar fi decorat un brad, tot e frumos si special, pentru ceea ce simbolizeaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.