Am planuit acum ceva timp cu fetele de la Clubul de Carte sa vedem impreuna acest film la cinematograf, insa pana a ajuns la Iasi deja o parte din fete il vazusera, asa ca mi-am permis si eu sa ma uit la el. Oricum, mi-a placut suficient de mult incat sa imi doresc sa-l revad, la o calitate mai buna si intr-o companie foarte placuta. 🙂

The King’s Speech impresioneaza prin jocul actoricesc al lui Colin Firth. Acesta interpreteaza rolul ducelui de York, Albert, cel care va deveni regele George VI dupa abdicarea fratelui sau mai mare. El are o problema de vorbire – se balbaie, nu isi gaseste cuvintele, nu poate rosti un discurs sau o fraza fara sa se “impiedice”. Sotia sa (interpretata de Helena Bonham Carter) ii gaseste un terapeut, pe Lionel Logue (Geoffrey Rush); acesta il va ajuta pe rege sa-si atenueze problemele si intre ei se va naste o frumoasa poveste de prietenie.

Va recomand acest film, nu degeaba a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun actor in rol principal si inca alte 2 premii.

Cititi si prezentarea facuta de Mihaela Chelaru, mi-a placut mult cum a vorbit de film.

Trailer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments on The King’s Speech

    • Ma bucur ca ai preluat leapsa, acum ca stiu iti voi trimite si altele. 😛
      Neaparat sa te uiti la film, o sa ramai placut impresionata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.