“Floarea desertului” (Desert Flower) este un film pe care vi-l recomand cu mare drag. Mi-a placut foarte mult. Datorita lui am aflat tragedia femeilor din Somalia care sunt circumcizate de la o varsta frageda pentru a fi considerate curate si virtuoase, apte de maritis.

Filmul prezinta povestea adevarata a supermodelului Waris Dirie, in prezent purtator de cuvant in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite pentru a sustine drepturile omului si a combate circumcizia femeilor.

La 3 ani a trebuit sa treaca prin dureri ingrozitoare atunci cand a fost circumcizata. La 13 ani a fost vanduta unui barbat mult mai in varsta, care urma sa devina sotul ei. A fugit din acel sat, a ajuns in Londra, unde a muncit cativa ani in casa unor rude bogate. A ajuns sa fuga si din acea casa unde nu era tratata decat ca o servitoare, fara sa i se arate putina compasiune. A lucrat ca femeie de serviciu la un McDonald’s, pana cand a fost descoperita de un fotograf.

Urmariti filmul pentru a vedea ascensiunea fulminanta a unei fetite somaleze precum si adevaruri despre viata tragica a femeilor din acea tara, traditii pe care trebuie sa le respecte pentru a fi acceptate in societate.

Trailer film:

7 Comments on Desert Flower (2009)

 1. Am vazut si eu filmul acum 2 saptamani. Nu mai vazusem un film atat de bun de mult, sa aiba o poveste interesanta,dar si foarte trista. Si Waris este superba. Clar este un film de urmarit!

  • Actrita care o joaca pe Waris este si ea un supermodel de succes. Am aflat si ca Iman este tot din Somalia, insa ea a fost nascuta intr-o familie bogata, tatal ei fiind ambasador si mama profesoara (cred, nu mai tin minte exact).
   Am vazut insa poze si cu adevarata Waris si intr-adevar e superba. Si e de laudat ca a initiat aceste discutii, aceasta lupta impotriva circumciziei.

  • Da? Eu am auzit de curand despre el…Nu prea a fost promovat.
   Offtopic: Sper sa se rezolve cat de curand problema cu blogul. Tot incerc de dimineata sa intru. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.