Desert Flower (2009)

“Floarea desertului” (Desert Flower) este un film pe care vi-l recomand cu mare drag. Mi-a placut foarte mult. Datorita lui am aflat tragedia femeilor din Somalia care sunt circumcizate de la o varsta frageda pentru a fi considerate curate si virtuoase, apte de maritis.

Filmul prezinta povestea adevarata a supermodelului Waris Dirie, in prezent purtator de cuvant in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite pentru a sustine drepturile omului si a combate circumcizia femeilor.

La 3 ani a trebuit sa treaca prin dureri ingrozitoare atunci cand a fost circumcizata. La 13 ani a fost vanduta unui barbat mult mai in varsta, care urma sa devina sotul ei. A fugit din acel sat, a ajuns in Londra, unde a muncit cativa ani in casa unor rude bogate. A ajuns sa fuga si din acea casa unde nu era tratata decat ca o servitoare, fara sa i se arate putina compasiune. A lucrat ca femeie de serviciu la un McDonald’s, pana cand a fost descoperita de un fotograf.

Urmariti filmul pentru a vedea ascensiunea fulminanta a unei fetite somaleze precum si adevaruri despre viata tragica a femeilor din acea tara, traditii pe care trebuie sa le respecte pentru a fi acceptate in societate.

Trailer film:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Ema Georgiana Nice Nicoleta Andra Diana Hapi2233 Lusio addicted Roscata roxana Madda Ilade lucia

7 Comments on Desert Flower (2009)

 1. Andra
  April 29, 2011 at 10:06 am (7 years ago)

  Am vazut si eu filmul acum 2 saptamani. Nu mai vazusem un film atat de bun de mult, sa aiba o poveste interesanta,dar si foarte trista. Si Waris este superba. Clar este un film de urmarit!

  Reply
  • Mihaela
   April 29, 2011 at 12:45 pm (7 years ago)

   Actrita care o joaca pe Waris este si ea un supermodel de succes. Am aflat si ca Iman este tot din Somalia, insa ea a fost nascuta intr-o familie bogata, tatal ei fiind ambasador si mama profesoara (cred, nu mai tin minte exact).
   Am vazut insa poze si cu adevarata Waris si intr-adevar e superba. Si e de laudat ca a initiat aceste discutii, aceasta lupta impotriva circumciziei.

   Reply
 2. Roscata
  April 29, 2011 at 5:23 pm (7 years ago)

  Frumos film, de cand tot il caut sa il vizionez…

  Reply
  • Mihaela
   April 29, 2011 at 5:26 pm (7 years ago)

   Da? Eu am auzit de curand despre el…Nu prea a fost promovat.
   Offtopic: Sper sa se rezolve cat de curand problema cu blogul. Tot incerc de dimineata sa intru. Succes!

   Reply
 3. Roscata
  April 29, 2011 at 5:31 pm (7 years ago)

  da, si eu sper 🙁 cica e de la romascani.ro beleaua :(( cautam sa ne schimbam pe domeniu propiu, om vedea cum facem :(… merci!

  Reply
 4. Madda Ilade
  April 29, 2011 at 9:34 pm (7 years ago)

  A vazut filmul acum cateva saptamani si mi-a placut foarte mult! Pur si simplu..superb!

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Desert Flower (2009)

 1. […] Creve, Gabriela Elena, Grapefruits, Hapi2233, klausen, Lilly, Lusio, Mathew, Modern Talking, Mihaela , Miscellaneous11, Nora, Paul, Roscata, torden si […]

Leave a Reply

More in filme
Hall Pass (2011)

Am aflat de Hall Pass de pe site-ul cinematografului din Iasi. M-am uitat la trailer, mi-a placut, mi s-a parut...

Close