roDex

Cum ar fi să ai mereu la dispoziţia ta dicţionarul explicativ al Limbii Române, dicţionar de sinonime, antonime, ortografic, de arhaisme, regionalisme şi neologisme, etimologic, s.a.? Mie una cu siguranţă mi-ar folosi, aşa încât m-am bucurat mult când am găsit aplicaţia roDex.

Conţine aproape 30 de dicţionare, este foarte complet şi util. Şi-n plus, este şi gratuit (îl găsiţi în AppStore).

Dicţionar Englez – Român

Editura Litera oferă gratuit această aplicaţie ce conţine un număr de 30.000 de cuvinte şi expresii din limbajul uzual şi din diferite domenii de specialitate (la prima ediţie). O găsiţi în AppStore.

Slingo Supreme

Am descoperit acest joc în urmă cu câţiva ani, în lista de pe Yahoo Games. Mi-a plăcut mult atunci şi am fost încântată să-l descopăr printre aplicaţiile disponibile pentru iphone.

După cum se poate observa şi din imaginile de mai jos, este un joc de bingo; pe parcurs se deblochează câteva opţiuni, care combinate, te pot ajuta să câştigi mai repede, să bifezi fiecare număr de pe tablă sau să ai un scor cât mai mare.

Slingo Supreme este disponibil la preţul de 0.99 dolari.

Backgrounds

Înainte să am acest telefon nu prea eram pasionată de wallpapere, foloseam unul sau două, din cele oferite, nu descărcăm eu poze, nu căutăm pe net imagini. Poate nici acum nu aş fi folosit mai multe wallpapere, dacă nu ar fi fost atât de multe aplicaţii, care structurează pozele pe categorii şi care oferă o diversitate impresionantă.

Am folosit mai multe aplicaţii pentru wallpapere, dar preferatul meu în acest moment este Backgrounds; este gratuit, îl puteţi descărca din AppStore.

Wallpaperele sunt împărţite în: populare, recente şi categorii. Am găsit o mulţime de wallpapere care îmi plac la categoria “Girly”. 🙂

Real Simple

Îmi plac listele – când am mai multe de făcut, de cumpărat sau de rezolvat, mi se pare util să scriu tot, ca să nu uit nimic. De aceea mi-a şi plăcut atât de mult această aplicaţie, disponibilă în AppStore (este gratuită).

Aplicaţia conţine liste pentru curăţenie, organizare, călătorii, petreceri, nunţi şi multe altele. Bineînţeles că vă puteţi şi voi crea lista de la cap la coadă.

Una din listele care mi-a atras atenţia este “Wardrobe Basics Checklist” care te ajută să faci o evidenţă a pieselor de îmbrăcăminte clasice, necesare în orice garderobă – astfel poţi observa ce-ţi lipseşte. O haină clasică este mult mai utilă decât mai multe haine la modă, care nu se poartă decât un sezon sau două.

Sper că v-au plăcut aplicaţiile prezentate azi. Voi reveni zilele următoare cu noi sugestii. 🙂

6 Comments on Aplicaţii iPhone [2]

  1. Mersi pt recomandari! Nu am iphone de mult timp si chiar ma ajuta posturile de acest gen. Aplicatia cu organizarea e chiar tare. 🙂

    • Ma bucur ca te ajuta. 🙂 Daca ai si tu propuneri de aplicatii…te rog sa-mi spui. Sunt in cautare. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.