Mi-am propus să citesc toate cărţile din seria Ciclul invizibilului scrisă de Eric-Emmanuel Schmitt, după ce am rămas impresionată de “Oscar şi Tanti Roz”. Am citit şi Milarepa, mai lipsea “Copilul lui Noe”, “Domnul Ibrahim şi florile din Coran” şi “Viata mea cu Mozart”. Pe primele două le-am comandat pe elefant.ro însă din nu ştiu ce motiv, mi-a venit doar prima, deşi am aşteptat 10 zile lucrătoare în plus pentru “Domnul Ibrahim…” care nu era în stoc. Asta e, nu-i nimic, îl voi mai căuta prin librării.

Mi-a plăcut mult “Copilul lui Noe”, mai mult ca “Milarepa, aproape la fel de mult ca “Oscar si Tanti Roz”. În cele 180 de pagini ni se prezintă povestea micuţului Joseph, unul din miile de copii evrei care trebuie să se ascundă de nazişti pentru a scăpa cu viaţă. Familia sa îl lasă la familia Sully pentru protecţie, însă la un moment dat nu mai este în siguranţă aici, aşa încât ajunge la părintele Pons, un om care şi-a încredinţat viaţa salvării de copii evrei. La Vila Galbenă (casa în care stau copiii), Joseph se împrieteneşte cu un băiat de 16 ani, Rudy, şi împreună cu acesta va încerca să descopere secretul părintelui Pons – acesta colecţionează diferite obiecte ale civilizaţiilor pe cale de dispariţie, în catacomba bisericii din curte. Acest secret îi apropie foarte mult pe copil şi pe părinte, care încep un drum al cunoaşterii celor două religii – ebraică şi creştină.

Povestirea are un final fericit – Joseph îşi va regăsi familia, însă va fi deja schimbat în acel moment. Nu-şi mai doreşte să fie evreu, vrea să fie catolic, nu vrea să locuiască cu părinţii săi ci cu părintele Pons. Pentru deznodământ vă invit să citiţi cartea. Costă 22 lei şi o găsiţi la Humanitas.

5 Comments on Copilul lui Noe – Eric-Emmanuel Schmitt

  1. Sa-mi spui si mie daca gasesti in vreo librarie Domnul Ibrahim si florile din Coran, o caut de o gramada de timp…

    • Am gasit in weekendul asta. 🙂 Am cumparat-o din libraria Humanitas (complex comercial Felicia Iasi), dar mai aveau doar una la raft. O cautasem si acum vreo 2 saptamani si nu o aveau…Poti incerca si tu tot pe la librariile Humanitas din orasul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.