Nu înţeleg de ce unele filme trebuie să aibă două titluri…Se pare că titlul original este Love and Other Impossible Pursuits, însă cel folosit pe afişe/la cinematografe este The Other Woman.

Dar important este că şi acest film este unul deosebit, pe care vi-l recomand din suflet. M-a surprins plăcut, alături de Married Life – uite cum unele filme care nu au fost mai deloc promovate, cu actori foarte cunoscuţi şi talentaţi, poate să-ţi lase o impresie mult mai bună decât multe alte filme comerciale, cu bugete de marketing impresionante.

Filmul este bazat pe romanul lui Ayelet Waldman şi urmăreşte destinul unei tinere, Emilia Greenleaf, care se îndrăgosteşte de unul din şefii ei, Jack Woolf, şi, rămânând însărcinată cu acesta, îl determină să divorţeze de soţia sa, Carolyne (Lisa Kudrow) şi să se căsătorească cu ea. Jack avea deja un copil de 5 ani, William, din acea căsătorie, căruia Emilia îi devine mamă vitregă.

Jack şi Emilia vor avea o fetiţă, Isabel, care moare la 3 zile după naştere. Emilia trece printr-o depresie, încearcă să fie puternică, să fie o soţie bună, să petreacă timp şi cu William, însă este foarte greu. Se simte vinovată de moartea fetiţei şi este extrem de nefericită, dar nu vrea sa recunoască nimănui, nici măcar ei, că se simte aşa.

În cele din urmă îi mărturiseşte lui Jack că a adormit cu fetiţa în braţe şi crede că a sufocat-o în timpul nopţii. Nesuportând această idee, Emilia pleacă, îşi părăseşte soţul. În cele din urmă tocmai fosta nevastă a lui Jack, Carolyne (medic), la îndemnul fiului vitreg, William, îi prezintă datele medicale şi o asigură că Isabel a murit din cauza sindromului morţii subite a sugarului şi nu din vina ei.

La final, totul se termină cu bine. Jack şi Emilia se împacă, Carolyne se căsătoreşte cu altcineva iar William înţelege că părinţii lui nu mai au nici o şansă de a se împăca, aşa că o acceptă pe noua soţie a tatălui său.

În viaţa reală lucrurile nu merg întotdeauna atât de bine. De obicei soţul îşi dă seama de greşeala făcută şi rămâne cu regrete. Fosta nevastă rămâne de cele mai multe ori singură, cu copiii, iar noua nevastă trăieşte cu frica că nu cumva să vină alta şi mai tânără, să-i subjuge soţul. Dar nu zic, poate mai sunt şi cazuri fericite (pentru toate părţile implicate), cu mica menţiune că cei care vor suferi mereu vor fi copiii.

Oricum, filmul nu promovează acest stil de viaţă. Emilia va trage nişte învăţăminte din toată această întâmplare, va suferi şi ea când tatăl ei o înşală pe mama ei (tată care îşi părăsise nevasta pentru mama Emiliei – şi exact ce a văzut în familie, a făcut şi Emilia la rândul ei). Pentru a înţelege pe deplin filmul, trebuie să vă uitaţi la el, eu am anumite prejudecăţi legate de acest subiect, aşa că l-am interpretat într-un mod, voi poate veţi înţelege altceva, veţi observa alte detalii.

Vizionare plăcută!

Trailer

6 Comments on The Other Woman/Love and Other Impossible Pursuits (2009)

    • Ah, mai cauta, trebuie sa gasesti versiuni mai bune, cel putin pentru Married Life. Water for Elephants e prea nou ca sa gasesti ceva de calitate acum.

  1. Poate ca unii regizori nu reusesc sa se dumireasca intre doua titluri…….Mai intalnesc si carti cu astfel de “hibe” 🙂 …si eu abia tin minte un titlu darmite doo

    • 🙂 Love and Other Impossible Pursuits suna mai bine, mai romantic, dar e prea lung, greu de retinut. The Other Woman este mai potrivit din acest punct de vedere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.