The Adjustment Bureau (2011)

În seria de filme de astăzi, nu poate lipsi un film recomandat de Lusio, care de altfel chiar mi-a plăcut. 🙂 Scenariul este cu siguranţă original, nu am mai văzut vreun film asemănător.

David Norris (Matt Damon) este un politician de succes, care luptă din greu pentru a-şi îndeplini visul, acela de a deveni senator. Înainte de un discurs o cunoaşte pe Elise Sellas (Emily Blunt), de care se îndrăgosteşte până peste cap. După acea seară, nu o mai revede o perioadă, până când, într-o zi, dă peste ea în autobuz, din întâmplare. Problema e că ei doi nu trebuiau să se mai vadă niciodată – iar Agenţia Destinului trebuia să se ocupe de asta. Această agenţie este formată din oameni care au grijă ca lucrurile să se întâmple conform planului. Iar întâlnirea dintre Elise şi David nu trebuia să aibă loc iar ei doi nu trebuiau să se îndrăgostească din nou.

Pentru continuarea filmului, vă recomand să-l vizionaţi. Cred că o să vă placă şi vouă.

Trailer

Unknown (2011)

Mi-a plăcut mult filmul acesta, chiar mi s-a părut captivant şi deloc previzibil.

Martin Harris (Liam Neeson) pleacă alături de soţia sa, Elizabeth (January Jones) la Berlin, unde este invitat la o conferinţă de specialitate. Când ajung în faţa hotelului, Martin realizează că şi-a uitat geanta cu paşapoartele la aeroport, aşa că se urcă într-un taxi pentru a se întoarce acolo. Are însă un accident iar Martin se trezeşte după vreo 2 zile în spital, confuz, fără să aibă idee ce s-a întâmplat. Se întoarce la hotel pentru a discuta cu soţia sa, însă are parte de o mare surpriză: Elizabeth nu-l recunoaşte iar la conferinţă este un alt Martin Harris, care are şi documentele doveditoare, spre deosebire de el. Acel Martin Harris pare să aibă toate amintirile sale, să ştie tot ce a făcut sau are de făcut.

În afară de confuzia generată de Elizabeth şi al doilea Martin Harris, Martin este urmărit şi de un asasin plătit.

Vă recomand filmul!

Trailer

Becoming Jane (2007)

Nu ştiu cum de mi-a scăpat acest film până acum. Jane Austen (jucată de Anne Hathaway) este împinsă de părinţii ei (Julie Walters, James Cromwell) să se căsătorească cu Wisley, nepotul lui Lady Gresham, o aristocrată extrem de bogată. Pe atunci era ceva obişnuit să te căsătoreşti pentru bani, sau aşa cum spunea dna Austen: Afecţiunea este de dorit, banii sunt absolut indispensabili.”

Jane însă şi-a păstrat independenţa şi a refuzat să se lege de un om pe care nu-l iubea, chiar dacă acest lucru i-ar fi ajutat foarte mult familia. Îl cunoaşte pe tânărul irlandez Tom Lefroy (James Mcavoy) de care se îndrăgosteşte, şi amândoi speră să primească acordul unchiului său, judecătorul Langlois, de a se căsători. Acesta însă nu ia în calcul aşa ceva, căsătoria nepotului în care a investit foarte mulţi bani cu o tânără săracă de la ţară. Cei doi îşi propun să fugă împreună, însă Jane realizează că astfel distruge viaţa familiei sărace a lui Tom, care se baza pe el, pe banii pe care îi câştiga.

Jane Austen nu s-a căsătorit niciodată, însă şi-a îndeplinit visul, acela de a scrie şi de a se putea întreţine singură.

Vă recomand acest film, vă oferă posibilitatea de a cunoaşte o parte mai puţin cunoscută din viaţa unei mari scriitoare.

Trailer

Dinner for Schmucks (2010)

Îmi place foarte mult actorul Steve Carrell aşa că încerc să mă uit la toate filmele în care joacă. Astfel am dat şi peste Dinner for Schmucks. Nu pot să zic că m-a dat pe spate, merge însă seara, înainte de culcare.

Tim Conrad (Paul Rudd) îşi doreşte foarte mult să primească un post mai bun la serviciu, în mare parte şi pentru iubita sa, Julie, pe care o consideră prea bună pentru el. Însă pentru a obţine o avansare, trebuie să se prezinte la o cină organizată de şeful lui, intitulată sarcastic “cină pentru idioţi”, unde trebuie să aducă cu el un oaspete cât mai prostănac. Când Julie aude de eveniment, este revoltată, aşa că Tim decide să refuze invitaţia (şi deci şi postul de muncă), până când îl cunoaşte pe Barry (Steve Carrell). Barry are o pasiune mai ciudată: construieşte diorame cu şoareci împăiaţi (îi aranjează şi costumează în miri şi mirese, în cupluri îndrăgostite, care se plimbă în bărci, în oameni de afaceri, s.a.). În afară de pasiunea sa, este şi neîndemânatic şi mai mult, reuşeşte să facă tot felul de gafe, care îi pun lui Tim relaţia în pericol.

Pentru restul acţiunii, vă invit să vizionaţi pelicula. Poate o să vă placă.

Trailer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Comments on Filme [6]

 1. Aaaaah, cat imi displace Steve Carrell. nu ma pot uita la nici un film cu el. La fel si cu Ben Stiller. Yuuuuuck x2.

  In fine. Am vazut numai Unkonwn din lista ta si The Adjustment Bureau e demult pe lista filmelor pe care vreau sa le vad.

  • Cand l-am vazut prima data, in filmul Bruce Almighty, nu mi-a placut nici mie, insa dupa ce am urmarit The Office…s-au schimbat lucrurile. Nu stiu daca ai vazut serialul, dar ti-l recomand, este foarte distractiv.

 2. Am vazut de doua ori The Adjustment Bureau, mi-a placut la foarte mult, e un pic altfel fata de filmele vazute in ultima perioada. Iar Unknown l-am vazut chiar aseara, si m-a prins bine tare, de am intarziat un pic la intalnirea cu bloggerii ce au fost la degustarea de vinuri la Herghelia de la Targul Neamt

  • Da, chiar nu mi-am dat seama ce se intampla in Unknown, cum de nu-l mai recunostea nimeni. 🙂 De aceea mi-a si placut, m-a tinut cu sufletul la gura pana aproape de final.

 3. Mi se par extrem de interesante fimele cu scenarii inspirate din fapte reale, iar Jane Austin e una din scriitoarele mele favorite, nu stiam ca exista un film care dezvaluie cate ceva din tineretea sa. Faptul ca joaca Anne Hathaway constituie un motiv in plus pentru a-mi dori sa-l vad. 🙂

  • Sper sa-ti placa atunci. Si mie imi plac mult filmele si cartile cu scenarii inspirate din fapte reale, cred ca sunt chiar preferatele mele.

 4. N-am vazut nici unul din aceste filme, dar stiam de ele, si as vrea sa le vad. Becoming Jane chiar suna interesant.
  Si mie imi displace Steve Carrell. Am vauzt mai multe filme cu el (inclusiv Bruce Almighty, un film care chiar imi place, dar nu pentru rolul lui Carrell), insa n-as spune ca este printre actorii mei favoriti.

  • Da The Office ai vazut? Eu am inceput sa-l indragesc datorita acestui serial. 🙂 Chiar mi-a parut rau ca pleaca, parca n-are nici un farmec serialul fara el.

 5. Primul nu m-a incantat, dar Unknown da. Probabil si faptul ca am un crush pentru Liam Neeson conteaza :)). Celelalte nu le-am vazut.

  • Ai putea sa incerci cateva episoade, sa vezi daca iti plac. Dar mai multe, nu doar unul…ca e posibil sa nu ti se pare cine stie ce de la primul episod. 🙂

 6. Hmm..sa vedem: The Adjustment Bureau era pe lista de must see..sunt tare curios :)..iar tu m-ai facut mai curios..:)
  Unknown – Am scris si eu despre el..mi-a placut pentru ca e imprevizibil :)..foarte captivant..
  Becoming Jane – not for me :)) 😀
  Dinner for Schmucks – dragut dar totusi slab..ma asteptam la ceva mai bun 🙂

 7. Primele doua filme sunt bune desi tematica lor nu e noua (dar abordarea e diferita).
  Pe Carrell l-am vazut jucand cu adevarat doar in Dan in real life, iar Paul Rudd chiar ma enerveaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.