Alina mă întreabă prin intermediul acestei lepşe dacă şi când îmi iau vacanţă de la blog. Îi mulţumesc pentru leapşă!

Acum 2 ani încercam să public zilnic ceva pe blog. Dacă ştiam că plec pe undeva, îmi pregăteam din timp articole şi le programam ca să nu rămână vreo zi descoperită. Pe parcurs am observat două lucruri: degeaba te chinui să pregăteşti articole şi pentru weekend, de obicei atunci intră mult mai puţine persoane şi munca ta nu va fi la fel de apreciată, şi de asemenea, nu e un capăt de lume dacă trec 7 zile fără nimic nou pe blog (din când în când, nu foarte des), nu scade traficul atât de mult, nu pierzi orice contact cu ceilalţi din blogosferă. Aşa că mi-am permis să fiu mai relaxată cu blogul.

În prezent îmi iau vacanţă în weekend, rareori mai public ceva sâmbăta sau duminica. Iar când plec în delegaţie sau în vacanţă, public doar dacă am deja ceva pregătit, nu îmi petrec tot timpul înainte de plecare scriind, ci făcând pregătirile necesare pentru drum. Şi e mult mai bine. Cel puţin pentru mine. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments on Vacanţă de la blog

  • Eh, cateva luni poate e un pic cam mult. 🙂 Aveam si eu bloguri pe care intram zilnic, dar daca am vazut ca timp de o luna bloggerul nu mai zice nimic, atunci nu am mai intrat. Am asteptat eu un semn de la el, daca a revenit. Dar nici nu m-am abonat la newsletter. Si asta e o varianta. Te abonezi si astepti sa vezi daca mai zice ceva.

 1. Ai dreptate, eu cand plec in vacanta de obicei nu public nimic, poate 1-2 articole! nu imi scade graficul asa tare! In plus atunci nu am timp nici sa raspund la cometarii, nici sa citesc alte bloguri, mai bine nu! Cat despre weekend si eu am renuntat la sambata! 🙂

  • Si cu comentariile e complicat. Cand am fost la Chisinau cu treaba l-am lasat pe prietenul meu sa se ocupe de comentarii, adica sa le aprobe. Nu trebuia sa si raspunda, dar sa le aprobe. 🙂 Dar de atunci mi-am luat iphone asa ca nu mai e asta o problema. Cu aplicatia WordPress imi este foarte usor sa verific comentariile; de cand am telefon mereu procedez asa, cand petrec mai multe ore in oras, verific comentariile.

   • Comentariile sunt free la mine. Parca nu imi vine sa cred ca inca nu mi-a adresat careva cateva ….sudalme 😀
    Sigur, am avut comentarii contra gen “draga tanti, nu sti (sic) despre ce vorbesti, etc” dar acelea le-am acceptat fara sa le cenzurez 🙂 Am sters odata un numar de telefon, atat
    Mai noi nici spamuri nu primesc prea des,dar alea se duc la locul lor, cuminti……..

    • Esti norocoasa Hapi! Nici eu nu pot spune ca primesc des comentarii negative, cam unul la cateva luni.

  • Nu cred ca intra in vacanta in acelasi timp, pentru ca nu toti plecam in vacante in aceeasi perioada. Unii pleaca in iunie, altii in iulie sau august. Si chiar si asa, perioadele sunt diferite – 7, 14, 21 zile, s.a.
   De redus ritmul, nu cred ca-l reduc, insa clar vara sunt mai putini vizitatori. Vara trecuta cel putin aveam jumatate din nr normal de vizitatori. Multi cititori de bloguri sunt plecati si uita de noi. 🙂

 2. Ce coicidenta, draga Mihaela, si eu am abordat azi acelasi subiect. Dar, evident, in alta maniera…
  Consider ca vacanta e prilejul perfect pentru a ne departa putin de tehnologia care ne-a subjugat in ultimii ani. Sunt momente destinate relaxarii, nici nu vreau sa aud de net sau de mobil. Ultima data, in Spania, nu am fost o clipa tentata sa-mi verific mailul sau blogul. Oricum anuntasem ca plec si nu mai era nimeni prin zona. :))

  • Da, ne-am potrivit si de aceasta data. 🙂
   Eh, eu nu cred ca as mai reusi sa ma departez complet de tehnologie, chiar si doar pentru o saptamana. Pentru o zi, doua, da. Cat am fost la Chisinau iarna asta, 2 zile, a fost ok, m-am concentrat pe treaba, vizitat + o carte. Dar chiar si asa, am lasat pe cineva care sa se ocupe de comentariile mele, sa le aprobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.