Când prietena mea se confrunta cu problema organizării nunții ei, eu eram cea care îi recomanda site-uri. Site-uri cu rochii de mireasă, site-uri cu recomandări de restaurante, site-uri cu obiceiuri și tradiții, site-uri cu sugestii de călătorii pentru luna de miere. Așa încercam să acopăr lipsa mea de informații din acest domeniu, pentru că da, nu știu absolut nimic despre nunți.

Acum ea a trecut peste acest hop, și nu oricum, ci excelent, însă nu strică să rămân la curent cu site-uri și informații, mai ales după ce am observat că nunțile din anul 2011 nu prea mai seamănă cu cele din 2005. Acum sunt și porumbei la biserică, mini-spectacole în timpul petrecerii, dansul mirilor e mai complicat și mult mai exersat, meniurile mai sofisticate. Mă întreb cum o să fie la următoarea nuntă la care merg, în 2012. Și la următoarele, pentru că de acum tot o să am de mers, au început să se căsătorească prietenii și cunoștințele mele.

Dintre site-urile despre nunți, le prefer pe cele care conțin nu numai articole despre rochii de mireasă, pantofi, modele de mărturii sau verighete, ci și informații despre actele necesare la starea civilă, obiceiuri, tradiții, momente ale cununiei religioase, datoriile nașilor, simbolistica florilor, ș.a. La îmbrăcăminte și coafură mă mai pricep și eu, însă la informații generale despre nuntă aproape deloc.

Sper că la nunta mea să nu fiu eu cea care va trebui să organizeze totul, prefer doar să vin, să fiu frumoasă și să-mi fac datoria de gazdă. 🙂 Cel puțin așa simt acum, dar cine știe, poate peste un timp o să mă specializez în nunți și o să vreau să stabilesc eu tot, de la cap la coadă. Știți voi, never say never.

19 Comments on Teoria nunților

 1. sora mea are nunta la anul. si n-are o treaba. nu se streseaza absolut deloc in legatura cu nimic. mai ales cu rochia de mireasa. zice ca va incepe sa caute cam prin august, nunta fiind in septembrie…. mai mult ma gandesc eu ce voi purta, pentru ca sora miresei trebuie sa arate si ea intr-un fel…. oricum n-am nici o idee. deocamdata 😀

  • Mie cel mai “teama” mi-e de traditii, obiceiuri si alte chestii care trebuie respectate, pentru ca sunt multe si total necunoscute pentru mine. De rochie, machiaj, coafura, nu prea am grija, astea se rezolva mai usor.

 2. eu m-as teme de traditia furatului! ca acolo entuziasmul e exacerbat si cu ceva grade la bord, ratiunea scade!
  asa ca o nunta e o celebrare publica, dar nu f publica, adica nu accesibila oricui n-are ce face in ziua cand cuplul trebuie sa fie cel mai fericit!
  mai sigur e ceva mai restrans, fara traditii deloc, unde in conventiile cuplului ei si putini apropiati lor se bucura chiar-chiar! nu se imbata, uita ce fac, sau nu stiu deloc ce fac si una-alta, nu?
  de unde se vede pe fata, ca sa zicem pleonastic, nu-s deloc fanul acestor evenimente in sensul pe care-l comporta asta pt cei mai multi!

 3. Subscriu la ideea ta din final, si eu tot asa mi-as dori, sa nu trebuiasca sa organizez nunta. Bine, eu cam am oroare de a fi in centrul atentiei…de aici si spaima mea fata de nunti. :))

 4. Cand o sa fie momentul la mine, cred ca o sa caut pe net totul despre nunti. O sa imi fac o lista cu obiceiuri si traditii si ce nu imi place, ce mi se pare penibil sau aberant… tai de pe ea :))

 5. ” Sper că la nunta mea să nu fiu eu cea care va trebui să organizeze totul, prefer doar să vin, să fiu frumoasă și să-mi fac datoria de gazdă. ” – neah, o nunta ca sa iasa asa cum vrei tu, nu trebuie sa fie organizata de altcineva decat de tine, asa e cel mai bine, asa tu iti cunosti gusturile mai bine 😛 Eu la anul voi face cununia 😛 Si deja ma gandesc la rochita etc 😛

  • Ah, ce dragut! Mult spor in organizare si sper sa-ti gasesti rochita mult dorita. 🙂
   Si ai dreptate, trb sa organizezi tu, altfel nu iese o nunta asa cum ai visat, ci o nunta cum a visat cel care o organizeaza.

 6. Asa este, un site relevant trebuie sa ofere informatii despre orice, chiar si detalii de genul actelor necesare sau focurilor de artificii, mai degraba, decat doar rochii pentru mirese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.