Vă povesteam în urmă cu ceva timp că obișnuiam să merg la sală cu prietenele sau sora mea. Am încercat două săli din Iași, Club Armony și Energym, și n-am avut de ce să mă plâng. Problema nu erau sălile, indiferent de preț, locație sau aparate, ci motivația mea. Însă mi-am dat seama că vreau să am o viață activă și sănătoasă, așa că am început să fac exerciții acasă, și mai nou, am reînceput să merg la sală.

Am găsit și secretul pentru a mă ține de sport și a nu găsi diferite scuze de a chiuli: mă duc împreună cu prietenul meu. Poate mi-ar fi mai simplu să merg la Armony, care este situată la 2 pași de serviciul meu și unde aș putea ajunge în pauza de masă sau la finalul programului, dar asta ar însemna să merg singură și cu siguranță nu m-aș ține de treabă. Așa că merg la SanGym, mereu însoțită de prieten. E prima noastră experiență de acest tip și chiar e distractiv.

El e un fel de antrenor pentru mine, îmi oferă consiliere în alegerea aparatelor, îmi explică cum se folosesc, îmi schimbă nivelul de dificultate, îmi spune câte serii să fac. Iar la final ne bucurăm împreună de reușita noastră. Pentru că este o reușită să te eliberezi de lene și comoditate și să-ți pui osul la treabă.

Am ales să-mi iau ședințe fitness + cardio, la 12 lei, iar el doar fitness, la 10 lei. Se poate achiziționa și abonament, dar deocamdată prefer să plătesc de fiecare dată, știind că am o săptămână pe lună când nu am cum să merg, că am atât de mult de lucru, că nu ies nici până la alimentara de cartier.

La SanGym se mai poate face și aerobic, tae-bo, dans sportiv, pilates și o noutate, Kangoo Jumps. Acesta din urmă este un program de aerobic care se realizează pe niște ghete cu arcuri, care sporesc efortul, dar previn leziunile la nivelul articulațiilor.

Eu deocamdată mă bazez pe fitness+cardio. Îmi plac mult aparatele de acolo și faptul că pot să-mi lucrez toate grupele de mușchi. Pentru prima dată am încercat o bicicletă eliptică și mi-a plăcut tare mult, mi-aș dori una și pentru casă, dar nu aș mai avea unde să o pun. Vreau să încerc și bicicleta culcată, cu scaun, am înțeles că sunt mai ergonomice decât cele verticale. În fine, fiecare aparat are avantajele și dezavantajele sale, și cred că o să mă interesez și o să fac articole despre fiecare în parte. Astfel voi afla și eu pe ce aparate să insist.

Ah, și ca fapt divers, la prima vizită la SanGym, am remarcat lenjeria intimă a unui tânăr din fața mea, ce ieșea nestingherită din pantalonii mult prea largi și cu talie joasă. De ce mi-a atras privirile? Pentru că avea ca model pe Pikachu. Asta oare ce înseamnă? E fan Pokemon, e sensibil, e copilăros? 🙂

17 Comments on Rendez-vous la SanGym

 1. Ha, ha. Uite o postare care spre final iese din tiparul “Mihaela Anghel”. Si asta e un compliment, sa nu crezi c-o spun cu ironie :))
  Pai gandeste-te ca poate tipul locuia singur si numai aia erau curati la momentul respectiv 😀 Sau Pokemon era prietenul lui virtual…….
  Si eu ma duc la San Gym in Cluj – cu partenerul. Eu fac forta, el mai face cardio…..Si-mi place sa privesc oamenii. Si ca sa nu ma plictisesc , uneori, in timpul repetitiilor, creez in minte povesti despre ei. A….nu ma holbez. Imi cad pe retina diverse detalii :))))

  • :)) Ma bucur ca am iesit putin din tipar.
   Nu stiam ca exista San Gym si in Cluj…inseamna ca le merge bine. Si sa stii ca si eu mai privesc oamenii…de fapt ce sa fac, trebuie sa-mi ocup mintea cu ceva, cat timp corpul isi face treaba. Am vazut ca unii vin cu cursurile dupa ei, da chiar nu cred ca e cazul sa car romane dupa mine.

   • Si eu am observat ca unii citesc carti, reviste etc . Am incercat si eu – idee proasta.
    In primul rand ca lungesti pauzele dintre repetari.
    Daca citesti in timp ce faci cardio, bicicleta nu te concentrezi sa respiri cum trebuie si cred ca se pierde la factorul oxigenare.

  • Cred ca trebuie sa alegi o sala care sa fie si aproape de unde locuiesti, sa aiba si preturi ok. Sa fii multumita. 🙂

 2. Bravo, Mihaela! Si eu tot zic de cateva saptamani ca ma voi duce, dar nu mai reusesc sa ma tin de cuvant. Toata admiratia pentru voita ta! 🙂

  Si ca o mica paranteza, am ras copios cu privire la ultimul paragraf. Abia astept sa ne povestesti ce vezi mai kinky pe la sala :D.

 3. Si eu tot pe cardio si fitness merg. cardio meaining: bicicleta, banda si stepper.
  Vinerea trecuta am incercat o ora de aerobic dance cu instructoare…doamne, a fost the living hell :(( am zis ca-mi sare inima din piept, clar inca nu-s pregatita pt astfel de efort.

 4. Trebuie să caut şi eu o sală în Suceava să vad ce oferte au. Când am citit în articol preţurile am ramas plăcut surprinsă. Nu ştiu de unde mi-a intrat în cap că au preţuri mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.