Relația mea de dragoste cu Bitdefender a început în urmă cu câteva săptămâni când săturată de toate problemele pe care le aveam cu antivirușii instalați, am zis să încerc noul lor Free Edition, antivirus gratuit. Și de atunci nu mai am absolut nici o problemă, protejează calculatorul, nu mă înnebunește cu zeci de mesaje, se descurcă singur și este și aproape invizibil, nu-l văd decât dacă țin eu neapărat.

Pentru servici însă nu pot folosi acest Free Edition, însă am văzut pe site nou-lansatul Bitdefender 2012, ce propune mai multe programe antivirus. Cel mai interesant mi se pare Bitdefender Internet Security 2012, care nu numai că integrează funcțiile antivirus, antispam, antiphishing, firewall, control parental, dar protejează și conturile de Facebook și Twitter de orice link-uri cu conținut rău-intenționat. Mai complet este Bitdefender Total Security 2012, care pe lângă ceea ce oferă Internet Security, vine și cu posibilități de criptare a fișierelor, de realizare de copii de rezervă, de optimizare. Cel mai economic pachet este Bitdefender Antivirus Plus 2012 care protejează împotriva virușilor, programelor spion și tentativelor de furt de identitate, și există și în varianta pentru Mac.

Aceste programe antivirus prezintă niște funcționalități deloc de neglijat, după părerea mea. Foarte important este că nu au niciun impact asupra performanței calculatorului, întrucât scanarea are loc doar atunci când sistemul este în repaus. De câte ori n-am pățit, atât acasă cât și la servici, să înceapă totul să meargă mai greu și să pierd timp și să reușesc și să mă enervez, până când să-mi dau seama că totul se datorează scanării antivirusului. Moment în care bineînțeles că îl închideam, așa că în final nu mai ajungea niciodată să facă o scanare completă. O altă funcționalitate interesantă este sistemul Autopilot care ia deciziile legate de securitate fără să deranjeze utilizatorul. De asemenea, filtrează link-urile pe care le primiți de la prietenii de pe Facebook și Twitter și monitorizează setările de confidențialitate – foarte util, mulți prieteni de-ai mei au fost virusati și au pus diverse mesaje pe wall, sau chiar și pe pagina mea. Ce altceva mai face? Blochează site-urile web ce pot duce la diverse tentative de fraudă sau furt de date ale cărților de credit, asigură confidențialitatea conversațiilor pe Yahoo Messenger, avertizează în avans cu privire la site-urile web afișate printre rezultatele căutărilor efectuate cu Google și Bing.

Varianta cea mai completă, Total Security 2012, creează și back-up online, 2 GB de spațiu online securizat pentru backup-ul datelor importante, șterge fișierele inutile și intrările din PC, pentru a îmbunătăți performanța, si multe altele.

Adevărul e că  până nu o pățești o dată, antivirusul poate părea un moft. Ești sigur că ție nu ți se va întâmpla, că tu nu intri pe toate link-urile, că tu ai mare grijă. Poate am zis și eu așa, până când mi-a intrat un coleg pe calculatorul de la servici și mi l-a virusat, moment în care am pierdut niște documente la care muncisem câteva zile. Până când un prieten a intrat pe un blog și și-a virusat calculatorul (blogul nu era updatat la zi, de aceea fusese posibilă virusarea sa). Până când mi s-a virusat și mie calculatorul de acasă și am pierdut câteva sute de poze (putea fi vorba de mii de poze, din fericire pusesem o mare parte din ele pe cd-uri).

Și de atunci antivirusul e sfânt pentru mine.

6 Comments on Bitdefender 2012

 1. Ma bucur că ți-ai rezolvat problema cel puțin temporar cu un antivirus de calitate.

  Eu rămân la părerea mea, că dacă ai nevoie de antivirus probabil faci ceva greșit sau folosești un sistem de operare pe care nu ar trebui sa-l folosești. Așa cum spuneau însă coreenii, “de gustibus…” 🙂

  • Nu vreau sa trec pe Linux…nu acum, cel putin. 🙂 Si oricum, nu pot impune la birou de exemplu sa se puna alt sistem de operare.

 2. Folosesc Bitdefender de 4 ani. Am plecat de la NOD32, am trecut putin pe la AVG si m-am stabilit la Bitdefender. Merge foarte bine daca stii sa-l configurezi cum trebuie. De la cateva versiuni incoace Bitdefender a bagat si presetari pentru incepatori.
  Sincer nu am incercat varianta free de la Bitdefender dar voi inlocui in firma AVG-ul free cu Bitdefender free sa vad care e diferenta. 🙂 Nu? Zic :p

 3. Al meu F-Secure e pe duca adica ramane fara serial key

  Si cum e greu de obtinut unul.. hop ma vad nevoit sa-mi aleg alt antivirus.

  Damn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.