Nici nu a început bine anul că am și reușit să tai o locație de pe Wishlist – Sibiu. Nu a fost o excursie planificată, am fost anunțați miercuri iar vineri dimineață am pornit la drum. Vineri mai mult am condus, însă sâmbătă am reușit să ne întâlnim cu Raluca care ne-a prezentat Sibiul pe scurt, căci era oricum frig și murdar pe stradă (după topirea zăpezii) și ne-a însoțit și la Păltiniș.

Mi-au plăcut mult străduțele din oraș, îmi amintesc mult de Brașov. Cu siguranță vara e și mai frumos, sperăm să revenim aici peste câteva luni și cu această ocazie să mergem și pe Transfăgărășan, care acum e închis.

  

După cum se poate observa din poze, Albert a venit cu noi la Sibiu. Cred că i-a plăcut, era tare curios, se oprea la fiecare colț de stradă să mai adulmece puțin.

  

Dacă revenim la vară poate urcăm în Turnul Sfatului. Am reușit să ne plimbăm prin Piața Mică, Piața Mare, Piața Huet și am admirat de afară Catedrala Ortodoxă.

 

Am ajuns și pe Podul Minciunilor care mi-a plăcut chiar mult și mi-a trezit curiozitatea: de ce poartă acest nume? Explicația găsită pe wikipedia: “Deoarece podul nu era construit pe piloni, el a fost denumit în germană Liegenbrücke, ceea ce însemna în traducere “podul culcat”. Această denumire este aproape omofonă cu Lügenbrücke, motiv pentru care unii localnici au început să-l numească “podul minciunilor” și așa au apărut legendele care-i justifică denumirea.” Podul este o pasarelă pietonală ce face legătura dintre Piața Mică (în germană Kleiner Ring) și Piața Huet, si este cel mai vechi pod din fontă folosit de pe teritoriul României.

[box type=”info”] Cu privire la această denumire circulă patru legende.

Cea mai cunoscută legendă este că podul are urechi și o putere greu de imaginat astfel că, la fiecare minciună auzită, el începe să geamă din toate încheieturile și se prăbușește, aducând mincinosul cu picioarele pe pământ.

După o altă legendă, în Piața Mică din Sibiu se țineau mai multe târguri, iar, după ce ajungeau acasă, unii cumpărători își dădeau seama că au fost păcăliți. Ei se întorceau în piață și îi luau de piept pe negustorii mincinoși și, în hohotele de râs ale mulțimii, îi aruncau de pe pod. Astfel, când poposeau din nou la Sibiu negustorii se temeau să îi mai înșele pe localnici.

O legendă spune că pe acest pod obișnuiau să se plimbe cuplurile de îndrăgostiți. Tinerii își jurau acolo iubire veșnică, iar fetele afirmau că sunt fecioare. Însă, după noaptea nunții, se descoperea că unele fete erau mincinoase. Acestea erau târâte pe pod, fiind aruncate peste balustradă.

În Sibiu locuiau mulți cadeți care studiau la Academia Militară. Aceștia își dădeau întâlnire pe pod cu tinerele domnișoare localnice, le promiteau multe și apoi erau lăsate să-și aștepte în zadar bărbații care uitau de ele și de jurămintele de amor.

Sursa

[/box]

 

Bineînțeles că am ajuns și la fostul magazin ce are scris pe vitrină “mă gândesc la ea”.  Am auzit de el prima dată de la Raluca și mă bucur că am ajuns și eu aici și am putut vedea inscripția cu ochii mei.

 

După Sibiu am urcat spre Păltiniș. Acolo am găsit munți de zăpadă, schiori și multă voie bună. Ne-am plimbat prin zăpadă, am cumpărat un mic suvenir și ne-am distrat privindu-l pe Albert cum alerga și înota prin zăpadă. Of, oare când o să avem și în Iași zăpadă cu adevărat? Vreau să fac un om de zăpadă, să mă dau cu sania, să fac un înger de zăpadă…

 

Duminică seară am revenit în Iași, și acum pot spune că: Sibiul e frumos, Păltinișul pare distractiv iarna, am fost mai mult decât bucuroasă să o revăd pe Raluca. 🙂

29 Comments on Weekend la Sibiu

 1. Ma bucur ca ai vizitat Sibiul si Paltinisul. Vara e foarte frumos in Sibiu, se deschid multe terase pe Nicolae Balcescu (strada care te duce spre Piata Mare), in Piata Mare si Piata Mica si e foarte frumos sa stai acolo si sa privesti.
  De ce nu ati urcat in Turnul Sfatului? E deosebit sa poti privi tot orasul de sus, eu acolo l-am dus prima data pe prietenul meu (el fiind din Bucuresti) si i-a placut foarte mult.

  • Eram si cu catelul, nu cred ca am fi putut urca cu tot cu el. 🙂 Poate la vara. Tot la vara mi-ar placea sa vad si aceste terase, sa beau un ceai la Tea Spot…

 2. Cu siguranta o sa-ti placa mult Sibiul vara. Eu sunt indragostita de el si vreau neaparat sa merg si anul acesta. Daca te mai duci sa-mi spui din timp. Am sa-ti recomand si un loc de cazare super si un restaurant si mai super. 🙂

  • Nu am avut nici timp si aveam treaba in Sibiu…poate data viitoare. 🙂 Eu in Cluj am mai fost cand eram mica iar Felix a fost acum vreo 2 ani.

 3. Pozele sunt foarte reusite, Mihaela. Le tot admir…mi-as dori si eu un aparat care sa realizeze asemenea fotografii superbe. Sony, nu? Prima daca cand le-am vazut pe facebook am crezut ca sunt tot in Brasov. E frumos si in Sibiu, am fost si eu de cateva ori cand eram mica. Iar in Paltinis am fost in vacanta de vara de doua ori. Am foarte multe amintiri din statiunea asta…

  • Nu, a fost facut cu aparatul lui Felix, Nikon D90. Dar nu au fost prelucrate deloc, cand se mai adauga lumina + altele, arata si mai bine.

 4. Foarte frumos cum ai descris plimbarea la Sibiu; chiar daca nu am ajuns acolo, din imagini si din ceea ce am mai citit, imi pare a fi un oras frumos, plin de istorie! In februarie am ocazia sa vad Brasovul….poate anul asta am noroc sa ajung si prin Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.