Când s-a dat legea cu obligativitatea de a avea toate cele patru cauciuri de iarnă la mașină am fost revoltată. Mă gândeam la bani, mă gândeam că până acum n-am avut niciodată probleme cu doar două cauciucuri de iarnă. Cu toate acestea am respectat-o, iar acum realizez că greșeam când gândeam astfel, puneam banii în fața siguranței mele și a celor din jur. Și da, acum sunt total de acord cu această lege – mi s-a și demonstrat cât de utilă e, după problemele cu zăpada din ultimul timp.

Păcat însă că deși majoritatea dintre noi am înțeles și ori am cumpărat anvelope de iarnă, ori n-am mai scos mașina, unii continuă să sfideze legea, viața și norocul. Și nu oricine, ci taximetriștii. M-am îngrozit când am constatat că unii din ei continuă să circule cu cel puțin două anvelope de vară, și nu oricum, ci cu mult curaj, viteză, nesimțire și dezinteres pentru protecția pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic.

Au fost zile când am preferat să nu mai scoatem deloc mașina, deși eram echipați corespunzător, tocmai de frica altor mașini. Au fost și zile când am preferat să stau acasă, decât să mai fiu zdruncinată de taximetriști. Au fost momente când m-am enervat pe vecinii mei, care în loc să realizeze că nu au condițiile necesare pentru a ieși cu mașina, riscau și blocau parcarea. Și am și constatat că uneori nu e suficient să ai anvelope potrivite, ci trebuie să fii responsabil și să gândești înainte să scoți mașina pe șosea, în condiții de vreme foarte proastă.

De acum s-a cam terminat cu zăpada, sper însă că anul viitor șoferii să fie mai bine pregătiți și mai grijulii. Dacă tot vrei să te lupți cu natura, fă-o responsabil.

 

9 Comments on Iarna, anvelope și șoferi

 1. Neata, Mihaela, noi ne-am echipat corespunzator, am achizionat anvelopele obligatorii de iarna, dar am lasat masina in parcare… Nu am scos-o toata iarna. Bine, noi nici vara nu o folosim…asta e partea a doua. E expusa acolo ca piesa da muzeu, pentru a fi admirata de trecatori si vecini. 😀
  In rest, eu ma deplasez cu metroul si tramvaiul, familia pe jos, caci sportul face bine la sanatate. 😀
  Oameni iresponsabili vor fi mereu printre noi…si mie mi-e teama de ei.
  Frumoasa poza, oare unde e drumul ala plin de zapada?

  • Chiar si echipata, daca vremea nu permite, mai bine e lasata in parcare. Si pentru binele celorlalti, dar si pentru binele nostru. Chiar si in caz de accident minor cu o alta masina, tot ne incarcam programul si nervii – asigurari, service…
   Poza e de pe weheartit, nu e din Romania, de undeva din Europa, dar nu stiu exact de unde. 🙂

 2. Problema nu sunt doar soferii. Daca taximetristii aia ar fi fost amendati sau li s-ar fi ridicat licenta cu siguranta lucrurile stateau altfel, dar degeaba dam o lege daca nu facem ceva sa se si puna in alpicare….si sa nu-mi spune nimeni ca politia nu stia ca taximetristii nu sunt echipati corespunzator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.