Poate o să vi se pară că exagerez, dar atunci când am ieșit de la filmul ăsta, mă simțeam de parcă am fost la o petrecere tare. Eram plină de energie și aveam un chef nebun de a petrece, de a dansa, eram foarte veselă, mă simțeam chiar bine. Și toate astea de la un film. Un film comercial (dar mai neobișnuit), nu o capodoperă cinematografică, nu un film cu o distribuție excelentă, nu un film care va conta în viitor.

În film este vorba de o petrecere. Și atât. Când am văzut trailerul (tot la cinema, înainte de alt film) mi s-a părut interesant dar mă gândeam că poate va deveni plictisitor pe parcurs. N-a fost cazul.

Petrecerea a fost organizată de 3 adolescenți, pentru a celebra ziua de naștere a unuia dintre ei (Thomas). De fapt nu era atât pentru aniversarea lui, cât pentru a câștiga popularitate. Cei 3 au profitat de faptul că părinții lui Thomas au plecat din oraș, și s-au apucat de organizat petrecerea. Costa (unul dintre cei 3) a promovat petrecerea peste tot pe unde a putut, a făcut rost de băutură, a decorat corespunzător locuința, a angajat pază (2 copii de 12 ani), a vorbit cu vecinii pentru a-i preveni că va fi “puțin” zgomot. Thomas se aștepta la maxim 50 de oameni, însă petrecerea a scăpat de sub control, și din 50 s-au trezit cu vreo 1500-2000 de oameni.

Multe nebunii au avut loc la petrecerea asta, unele mai amuzante ca altele. Muzica mi-a plăcut mult, îmi venea să mă ridic de pe scaun și să mă apuc de dansat. 😉

Filmul este destinat persoanelor de peste 18 ani – sunt câteva scene de sex și nuditate, dar nu excesiv, mă așteptam să fie mai rău. Probabil nu este destinat copiilor și adolescenților ca să nu le trezească idei. 🙂

Oricum, filmul are și o morală, lucrurile nu s-au încheiat bine pentru cei 3 organizatori (să nu uit de al patrulea, cel care a filmat toată petrecerea, de la organizare și până la finalizarea sa).

Așadar, un film pe care îl recomand cu căldură celor care vor să se distreze un pic. Dacă nu sunteți amatori de filme comerciale, nu v-a plăcut Hangover sau alte comedii asemănătoare, nu are rost să vă pierdeți timpul cu el.

4 Comments on Project X (2012)

  1. daca ai timp, dispozitie si mai ales de nu l0ai vazut deja, te rog spune-mi cum ti s-a parut the sunset limited, in caz ca il vezi.
    spun doar ca e cva mai diferit de genul project x, dar alt comentariu mai indicat nu am gasit.
    saptamana faina. 🙂

    • Mersi de recomandare, am sa-l caut. Si da, e diferit. Exista filme foarte bune, exista filme care te distreaza. Project X face parte din ultima categorie, dar doar pentru persoane care au agreat Hangover sau comedii de genul. Eu fiind una dintre ele, nu mi-e rusine sa recunosc (desi sunt destui care arunca cu pietre in persoanele care nu-si petrec tot timpul urmarind capodopere cinematografice, carti clasice, filozofice sau mai stiu eu ce, si activitati intelectuale).

      O saptamana frumoasa si tie! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.