Numai șofer în Iași să nu fii

De când cu toate reparațiile astea prin Iași, am înțeles și mai bine cât de utile și necesare sunt asigurările auto. Sunt gropi peste tot, unele mai adânci ca altele (la începutul lui mai se descoperise o groapă nesemnalizată, adâncă de 2 metri pe Anastasie Panu). Sunt mici șanțuri, trasate de-a lungul străzii (încercați să mergeți pe Sărărie, cel puțin în mica porțiune pe unde se poate circula). În multe cartiere nu mai există trotuar, așa că pietonii merg pe stradă, de multe ori cu spatele la mașini, fără să se poată apăra/feri. Ca la orice alte reparații de străzi, sar pietre, este praf, se strică jante, suspensii, etc.

Partea bună e că atunci când se va termina vom avea un oraș frumos. Până când, nu știu, pentru că se știe calitatea reparațiilor. În general ele rezistă cam 2-3 anotimpuri, după iarnă revenind gropile și începând din nou reparațiile (deci intrăm într-un nou ciclu).

Având în vedere toate acestea, avem nevoie de RCA și avem nevoie de CASCO. Una e obligatorie, alta nu, dar ambele sunt necesare, pentru ca să stăm cu mai puțină grijă și pentru ca să nu rămânem fără mașină din cauza celor care ne administrează orașul.

Partea bună este că acum e și mai ușor să-ți comanzi o asigurare. Intri pe site, cu ajutorul unui calculator RCA afli cât te costă asigurarea, o comanzi și în 24-48 ore o primești acasă, de la curier, și tot atunci o plătești. Între timp, ai o copie pe mail, de care te poți folosi până vine originalul. Nu mai depinzi de nimeni altcineva, nu mai stai la cozi, nu mai aștepți ca asiguratorul să-și facă timp să vină la tine, să discute cu tine, nu se mai întâmplă să înțeleagă greșit date, pentru că le notezi tu singur pe site.

De când sunt șofer (adică de vreo 7 ani) cred că niciodată nu a fost mai nevoie de asigurări auto decât acum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Zana Raluca Mihaela Alexandrescu Kroko ana roberts Anca Alina Portasa Nice Roxy's blog Letitia miruna Raluca Andreea Raluca PINA Monica Aliceee Traveler mihaela Andreea Rizea Adri Mihaela Oana Victoria West Stefania Sim Carmen Paula crisa Nicoleta C. filigeanu marius daniel Cristina Serghie irina Kono Diana Calin Andreea Daniela Raluca N. DaNa Mihaela

5 Comments on Numai șofer în Iași să nu fii

 1. Adri
  May 21, 2012 at 4:36 pm (6 years ago)

  Asta imi aduce aminte de perioada cand toata zona in care locuiesc era in lucru. S-a reparat soseaua, dupa tevile de gaz, sinele de tramvai, trotuarele, s-au taiat toti copacii, s-au facut parcari si s-au mai facut multe altele. Acum totul arata binisor, dar perioada aia de 3-4 ani a fost groaznica.

  Reply
  • Mihaela
   May 21, 2012 at 5:07 pm (6 years ago)

   Of, sper ca la noi nu o sa dureze prea mult. Deja de o luna este asa si nu mai suport, este groaznic…

   Reply
 2. Kono
  May 22, 2012 at 5:14 pm (6 years ago)

  E rau daca esti sofer in Romania, nu numai in Iasi.

  Reply
  • Mihaela
   May 22, 2012 at 7:07 pm (6 years ago)

   Asta asa e Kono.

   Reply
 3. Calin Andreea Daniela
  May 23, 2012 at 7:16 am (6 years ago)

  am auzit si eu de ei, dar inca nu am suficienta incredere sa inchei polite online…

  Reply

Leave a Reply

More in diverse
Revista mea preferată pentru mirese

Te-ai gândi că o revistă este doar o revistă. Nu are ce importanță să aibă în viața ta, nu poate...

Close