De când cu toate reparațiile astea prin Iași, am înțeles și mai bine cât de utile și necesare sunt asigurările auto. Sunt gropi peste tot, unele mai adânci ca altele (la începutul lui mai se descoperise o groapă nesemnalizată, adâncă de 2 metri pe Anastasie Panu). Sunt mici șanțuri, trasate de-a lungul străzii (încercați să mergeți pe Sărărie, cel puțin în mica porțiune pe unde se poate circula). În multe cartiere nu mai există trotuar, așa că pietonii merg pe stradă, de multe ori cu spatele la mașini, fără să se poată apăra/feri. Ca la orice alte reparații de străzi, sar pietre, este praf, se strică jante, suspensii, etc.

Partea bună e că atunci când se va termina vom avea un oraș frumos. Până când, nu știu, pentru că se știe calitatea reparațiilor. În general ele rezistă cam 2-3 anotimpuri, după iarnă revenind gropile și începând din nou reparațiile (deci intrăm într-un nou ciclu).

Având în vedere toate acestea, avem nevoie de RCA și avem nevoie de CASCO. Una e obligatorie, alta nu, dar ambele sunt necesare, pentru ca să stăm cu mai puțină grijă și pentru ca să nu rămânem fără mașină din cauza celor care ne administrează orașul.

Partea bună este că acum e și mai ușor să-ți comanzi o asigurare. Intri pe site, cu ajutorul unui calculator RCA afli cât te costă asigurarea, o comanzi și în 24-48 ore o primești acasă, de la curier, și tot atunci o plătești. Între timp, ai o copie pe mail, de care te poți folosi până vine originalul. Nu mai depinzi de nimeni altcineva, nu mai stai la cozi, nu mai aștepți ca asiguratorul să-și facă timp să vină la tine, să discute cu tine, nu se mai întâmplă să înțeleagă greșit date, pentru că le notezi tu singur pe site.

De când sunt șofer (adică de vreo 7 ani) cred că niciodată nu a fost mai nevoie de asigurări auto decât acum.

5 Comments on Numai șofer în Iași să nu fii

  1. Asta imi aduce aminte de perioada cand toata zona in care locuiesc era in lucru. S-a reparat soseaua, dupa tevile de gaz, sinele de tramvai, trotuarele, s-au taiat toti copacii, s-au facut parcari si s-au mai facut multe altele. Acum totul arata binisor, dar perioada aia de 3-4 ani a fost groaznica.

    • Of, sper ca la noi nu o sa dureze prea mult. Deja de o luna este asa si nu mai suport, este groaznic…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.