Cafeneaua Vintage Garden & Lounge a fost inaugurată acum vreun an (dacă nu mă înșel), dar eu am ajuns aici de-abia zilele trecute. Auzisem multe lucruri bune, cam toți cunoscuții mei o recomandau cu căldură, tot vedeam poze “delicioase” pe net, așa că ne-am gândit că ar cam fi timpul să o vizităm.

Vremea a ținut (oarecum) cu noi, așa că am putut sta pe terasă. Nu era nici cald, nici frig, iar de plouat a început de-abia când am ajuns acasă (lucky me). Mi-a plăcut cum au aranjat terasa, cu canapele sau scaune cu pernuță, cu ghivece mici, în formă de stropitoare, colorate, pe fiecare masă. Este și spațiu verde, numeroase flori, care fac ca ieșirea să fie relaxantă și plăcută.

Cum am ajuns spre seară aici, nu puteam să comand băuturi cu cafeină, așa că am ales un cocktail non-alcoolic, Parfum du Femme, cu lime, suc de portocale, suc de ananas și piure de merișor. Mi-a plăcut mult cum a fost aranjat, cu trei felii de măr, gheață, iar gustul era foarte bun, acrișor, răcoritor. S-a mai comandat la masă și limonadă, disponibilă numai la 300 ml din păcate (în majoritatea localurilor se oferă limonadă la 500 sau 1000 ml).

Ne era și foame, așa că am mai comandat un platou cu bruschette, un sandviș cu șuncă (la cererea mea, fără cașcaval afumat) și o felie de tort Venezia. Puteți vedea în pozele de mai jos cum au venit platourile – foarte frumos aranjate. Tortul a fost absolut delicios dar și foarte dulce – am mâncat 3 persoane din el și tot n-am reușit să-l terminăm.

Angajații cafenelei sunt politicoși, zâmbitori, nu te lăsau să-i aștepți prea mult. Am intrat puțin și în cafenea (în spațiul din interior) și la fel, mi-a plăcut cum era aranjat, elegant și simplu. Baia este mică, dar foarte curată și modernă.

Prețurile la produse nu sunt mici. O apă plată este 6 lei, un suc 7 lei, limonadă 10 lei, cocktail-urile non-alcoolice între 10-14 lei. Platoul cu bruschette a costat 9 lei, sandvișul 12 lei, felia de tort 14 lei. Puteți observa și alte prețuri în pozele de mai jos cu meniul.

Vă recomand cu căldură localul – puteți afla mai multe despre el de pe pagina de Facebook (adresă, poze). Vizitați-l mai ales când este vreme frumoasă, cu un pic de soare, și stați în grădină, sub umbrelă, cu o băutură răcoritoare în mână.

  

Câteva pagini din meniu:

  

9 Comments on Vintage Garden & Lounge

  1. Ce bine arata acea felie de tort! 😀 Preturile nu sunt mari, sunt chiar mai mici decat la o cafenea sau la o pizzerie din Esplanada Cora unde am vrut eu sa mananc zilele trecute(fara succes). Un fresh de portocale era 9 lei, un moccacino 7 lei si un sandwich 12 lei. Ce contineau acele bruschette? Nu prea pot sa-mi dau seama din poza…

    • Eh, la voi e mai scump. La noi cam astea sunt preturile maxime.
      Bruschettele erau cu paine prajita, cu rosii, busuioc, un sos cu usturoi si ulei de masline, rucola.

  2. Chiar dacă în cel mai probabil caz nu o să ajung niciodată în restaurantele prezentate de tine, vreau să îți spun că îmi place mult ideea acestor articole și că nu sunt sporadice. 😀

    • Ma bucur. 🙂 Eu sper sa fie utile, pentru ca nu mereu gasesti pe site-urile cafenelelor meniul si preturile. Iar pozele pot fi prelucrate. Cat despre angajati si servire…nu-ti poate spune decat cineva care a fost acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.