Deși nu prea urmăresc filme (știți de acum că prefer serialele), am mai urmărit câte unul, din când în când, așa că s-au adunat mai multe, pe care vi le voi prezenta pe scurt aici. Voi începe cu cele mai noi și mai cunoscute, iar la final voi menționa și câteva de care nu cred că ați auzit.

Wanderlust (2012) – comedie

Nu este o comedie foarte amuzantă, însă nici nu te plictisește chiar de tot. Totuși mă așteptam la mai mult de la o comedie cu Jennifer Aniston.

George (Paul Rudd) și Linda (Jennifer Aniston) se văd nevoiți să părăsească metropola după ce își pierd job-urile și nu mai au banii necesari să-și păstreze garsoniera de-abia cumpărată. Singura lor soluție e să se mute cu fratele lui George, Rick. Ceea ce și fac, însă Rick e mult prea arogant și enervant pentru ca cineva să reziste prea mult în aceeași casă cu el.

Tocmai când credeau că nu mai au ce face, cei doi dau peste Elysium, o comunitate cu personaje excentrice. Pentru aceștia banii, carierele, chiar și monogamia nu au sens. Sunt un fel de hippie la care se mai adaugă câteva ciudățenii: nudism, dezinhibare sexuală sau convingerea că nu este nevoie de uși (nici măcar la baie) sau intimitate (ca și înainte, nici măcar la baie).

Dacă George și Linda vor rămâne aici sau nu, veți afla urmărind filmul. 🙂

Trailer

A Thousand Words (2012) – comedie, dramă

Mi-a plăcut acest film și deși sunt momente când se exagerează și când scenariul pare tras de păr, am simțit că rămâi cu ceva după ce îl urmărești. Ar fi fost mult mai bine dacă Eddie Murphy n-ar fi insistat să se maimuțărească și să facă tot felul de fețe, așa cum de fapt face în fiecare film de-al său.

Agentul literar Jack McCall află că mai poate rosti doar 1000 de cuvinte, după care va muri. Și asta după ce intră în contact cu un guru, care însă susține că nu are nimic de-a face cu experiența lui Jack și nu-l poate ajuta cu nimic. Jack nu poate să comunice nici măcar în scris și astfel vede cum încetul cu încetul pierde tot ce avea mai drag: soția, copilul, cariera. În schimb, tăcerea îl face să realizeze care sunt lucrurile cu adevărat importante în viață, înțelege că nu cariera este totul, nu ura pentru tatăl care l-a părăsit, nu apartamentul de burlac, ci familia.

Trailer

Pathology (2008) – crimă, thriller

Un film nu tocmai bine ales, mai ales că este cam horror și eu nu suport acest tip de filme.

Ted Grey (Milo Ventimiglia) este unul dintre cei mai buni studenți la medicină de la Harvard, având în CV o practică realizată în Africa, o logodnică frumoasă (Alyssa Milano), ce provine dintr-o familie bogată și influentă. Totul pare perfect, până când începe să lucreze la Centrul Medical al Universității Metropolitane, și intră într-o gașcă  formată din 5 rezidenți, toți foarte buni în ceea ce fac, dar ciudați și perverși.

Grupul a inventat un joc: fiecare membru trebuie să comită “crima perfectă” iar ceilalți trebuie să ghicească modul cum a fost realizat acest lucru. Ia și Ted parte, omoară și el, devine martor la crimele celorlalți și începe și o relație cu una din membrele grupului, înșelându-și iubita.

Aceasta din urmă devine motivul pentru care Ted, după un timp, decide să părăsească grupul. Însă se pare că nu este așa de ușor să pleci. Nu numai viața lui este în pericol, ci și cea a logodnicei lui.

Trailer

Gifted Hands: The Ben Carson Story (2009) – dramă, biografic

Un alt film cu medici, dar care mi-a plăcut mult mai mult. Mai ales că este realizat după o poveste adevărată și știți că astea îmi plac mereu. 🙂

Ni se povestește în film despre viața grea trăită de un băiat de culoare, crescut fără tată, și care în copilărie era codașul clasei deoarece nu reușea să învețe să citească. Însă a avut norocul să aibă o mamă ambițioasă, care și-a iubit băieții, a avut încredere în ei, și care a insistat ca ei să învețe și să-și dea toată silința la școală. Așa că Ben Carson (Cuba Gooding Jr) a devenit cel mai bun elev, apoi a reușit să câștige o bursă la Facultatea de Medicină dintr-o universitate prestigioasă și apoi să devină rezident într-un spital mare și important.

Și Ben Carson a devenit chiar cel mai cunoscut medic neurochirurg din lume. Puteți citi mai multe despre el aici.

Trailer

7 Comments on Filme [11]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.