Frișcot

De Cofetăria Frișcot am auzit datorită promovării lor de pe Facebook și de pe belva.ro. Mi-au plăcut pozele și când am aflat și că unul din cele două sedii este situat foarte aproape de locuința mea, cam la vreo 2-3 minute de mers pe jos, n-am mai stat pe gânduri și l-am vizitat.

Cofetăria este situată pe Codrescu 6 (între Tele M și Azilul de bătrâni), în locul unde înainte se vindea pâine. Cei care locuiesc în zonă sigur știu locația. Nu cumpăram des pâine de acolo, luam de obicei de vis-a-vis, împreună cu alte produse, dar țin minte că mereu era foarte bună și proaspătă. Însă cei de la Panifcom au avut o idee foarte bună și au transformat magazinul într-o cofetărie modernă și arătoasă, unde poți cumpăra atât prăjituri, cât și pâine (și din câte am înțeles o pâine foarte bună), și poți sta și la o masă, în compania unui suc, a unei înghețate sau a unei felii de tort. Mai mult, a fost amenajată și o mică terasă, mai intimă, într-o grădină cu mult verde.

La prima vizită, împreună cu Felix, am servit o felie de tort cu bezea (5 lei), o felie de tort Profiterol (5.5 lei), și am luat pentru acasă un covrig polonez și 4 tarte mici cu măr (10 lei). Sucurile la doză costă 1.8 lei, mai ieftin decât la chioșcul de lângă Parcul Copou, brioșele foarte drăgălașe costă 1.8 lei/bucata. Prăjiturile au fost delicioase, nu aveau acel gust artificial și grețos pe care îl mai au unele prăjituri din comerț. Foarte importantă a fost și atitudinea angajaților – politicoși, prietenoși și doritori să ajute.

Mi-a făcut plăcere vizita la Frișcot și cred că voi reveni aici, cu câteva prietene. Mai este o cofetărie Frișcot deschisă și pe Dacia 35, între Dacia și Bicaz, lângă magazinul Panifcom. Poate vă este mai ușor să ajungeți acolo. Mai multe poze cu interiorul cofetăriei + produsele lor apetisante găsiți pe pagina de Facebook, aici.

  

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Anca Grigoras Oana S. Monica Raluca Simona Anca Nice Ramona Bacu Ana Bogdan Blandu Oana Mâzgălica miki Victoria West Zana Roxana I Tina Nicoleta C. Kroko ana Raluca DaNa Carmen Laura Ana PINA Hapi. River_woman Paula CorinaP Roxy's blog Stefania Diana miruna Andreea Roxana camelia Adriana

8 Comments on Frișcot

 1. Nice
  June 27, 2012 at 11:27 am (6 years ago)

  Tortul cu bezea e cel din prima imagine? Daca da, arata tare apetisant, cred ca a fost foarte bun. 😀 Cine l-a comandat? 😛

  Reply
  • Mihaela
   June 27, 2012 at 11:31 am (6 years ago)

   Da, e cel din prima imagine. Pai nu prea stiam noi ce sa comandam, asa ca am ales ambele felii si am mancat amandoi din fiecare. Deci nu a fost ales exclusiv de catre cineva. 😛

   Reply
 2. Ana
  June 27, 2012 at 11:49 am (6 years ago)

  Uite ca stau acolo aproape (in camin) si nu stiam de ea..desi zilnic merg la magazinul de vizavi..sigur o sa devin client fidel!
  Multumesc pentru ca ai scris despre ea.
  Mereu am aflat lucruri noi din si despre Iasi citindu-te.

  Reply
  • Mihaela
   June 27, 2012 at 8:58 pm (6 years ago)

   Ma bucur Ana ca ti-a fost util articolul. Si ma bucur ca te-am ajutat sa afli lucruri noi din si despre Iasi, chiar imi doresc ca blogul sa fie folositor.

   Reply
 3. miki
  June 27, 2012 at 12:36 pm (6 years ago)

  Oare cu ce-s facute prajiturile? n-ai intrebat? Adica is cu unt sau cu margarina, ca in cazul in care-s cu margarina zic pas.
  Apropo de asta, am fost la La Folie si am luat o bucata de clafoutis cu caise (era foarte cald si n-aveam chef de chestii cu crema densa!), insa m-a cam dezamagit. Mai precis nu avea nici un gust (bun). Nici dulce, nici aromata, ci doar acra de la caisele nu prea bine coapte. Am sa le mai dau o sansa cu o prajitura cu crema.

  Reply
  • Mihaela
   June 27, 2012 at 12:55 pm (6 years ago)

   N-am intrebat Miki. Poti suna tu sa intrebi.
   Si eu vreau sa merg La Folie, am vazut o tarta cu zmeura care arata superb!

   Reply
 4. Tina
  June 27, 2012 at 2:09 pm (6 years ago)

  Multumesc! Sunt pasionata de cofetariile iesene, iar de asta nu stiam.

  Reply
  • Mihaela
   June 27, 2012 at 8:57 pm (6 years ago)

   Cu placere Tina! Ma bucur ca a fost util articolul. 🙂

   Reply

Leave a Reply

More in timp liber
Lansarea de lampioane de la Palas

Vin cu poze și video deocamdată (cam mult zgomot pe fundal, îmi pare rău). Cuvinte, descrieri, poate luni sau când...

Close