Când gândești prea mult

Am început să învăț să mă opresc din gândit atunci când simt că intru pe căi mai puțin sigure. De exemplu noaptea, înainte de culcare, când gândurile mele se îndreaptă spre facturi, bani și alte lucruri care numai de dormit nu mă lasă. Sau când muncesc/învăț și gândurile mele încep să se depărteze de subiect și să-mi spună “nu vei reuși”, “degeaba încerci”. Sau când cineva drag e pe drum și gândurile mele îmi amintesc de posibilitatea ca acesta să aibă vreun accident sau să pățească ceva rău. Dacă ar fi după gândurile mele cred că aș fi în permanență terorizată și n-aș mai fi în stare de nimic.

Așa că atunci când încep să mă gândesc la prostii de acest gen, îmi scutur capul și aleg să mă gândesc la lucruri mai frivole, să-mi amintesc de ceva frumos, să mă concentrez la ce fac și să le închid ușa spre sufletul meu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Kroko Andreea roberts Paula ana Nice Kyanna Roxana I Raluca addicted Andra Mihaela Alexandrescu Mâzgălica Roscata Andra 🙂 Oana S. Laura Ana miruna mama lu' Felix (pe bune) Victoria West Anca Louise20s Miss S PINA Oana Stefania Calin Andreea Daniela Oprea Ruxandra ella Camelia Roxana Hapi Diana Carmen Sim clarra Roxana Raluca N. Paul Carmen red girl Nicoleta C. Raluca

17 Comments on Când gândești prea mult

 1. Aurelia
  July 1, 2012 at 9:47 am (6 years ago)

  Ce mare dreptate ai!

  Reply
  • Mihaela
   July 1, 2012 at 11:40 pm (6 years ago)

   Multumesc!

   Reply
 2. Nice
  July 1, 2012 at 11:03 am (6 years ago)

  Trebuie alungate cu orice pret gandurile negre care uneori ne bantuie, pentru ca ele sunt raspunzatoare pentru starile de tristete, dezamagire, pesimism si chiar pentru instalarea depresiei. Mai ales ca avem atatea motive care sa le starneasca. Dar tu ai dreptate, Mihaela, exista si metode de a le contracara. 😉

  Reply
  • Mihaela
   July 1, 2012 at 11:41 pm (6 years ago)

   Da. Nu stiu cum reusesc eu sa ma gandesc la tot felul de prostii chiar si atunci cand sunt linistita. Parca nu sunt eu daca nu sunt nelinistita 100% timp.

   Reply
 3. addicted
  July 1, 2012 at 11:25 am (6 years ago)

  Te inteleg atat de bine…. La fel sunt si eu, gandesc chiar si atunci cand dorm si ma trezesc extrem de obosita si buimaca! Ma simt de parca as avea toate grijile de pe lume in capul si pe umerii mei.

  Reply
  • Mihaela
   July 1, 2012 at 11:40 pm (6 years ago)

   🙁 Da…

   Reply
 4. Roscata
  July 1, 2012 at 12:08 pm (6 years ago)

  Oh, God! It’s so me! Si eu incerc sa ma mai calmez cu gandurile astea negative si sa ma las invadata de ganduri pozitive cat mai mult.

  Reply
  • Mihaela
   July 1, 2012 at 11:40 pm (6 years ago)

   Foarte bine faci. Nu trebuie sa le mai lasam sa ne strice somnul.

   Reply
 5. Oana S.
  July 1, 2012 at 12:50 pm (6 years ago)

  I know the feeling! :)) Seara, înainte de culcare, când toate scenariile lumii se derulează la mine în cap…

  Reply
  • Mihaela
   July 1, 2012 at 11:39 pm (6 years ago)

   Da…de aceea parca prefer sa ma uit la tv pana cand adorm pe mine, ca sa nu mai am timp de ganduri nedorite. 🙂

   Reply
 6. Hapi
  July 1, 2012 at 10:08 pm (6 years ago)

  Deci nu sunt singura care se gandeste noaptea inainte de-a adormi la facturi si la contracte si la telefoane pe care eventual am uitat sa le dau si alte sarcini !
  De asta vreau sa fac yoga. Ca sa-mi opresc gandurile mai usor 🙂

  Reply
  • Mihaela
   July 1, 2012 at 11:38 pm (6 years ago)

   Nope, se pare ca toate ne framantam aiurea inainte sa adormim.

   Reply
 7. Paul
  July 9, 2012 at 9:35 pm (6 years ago)

  Cu cat gandesti mai mult risti sa gasesti mai ulte intrebari… asa ca cel mai bine ne bucuram de moment si gandim pozitiv.

  Reply
 8. red girl
  November 9, 2012 at 11:40 pm (5 years ago)

  Doamneee, zici ca ma regasesc pe mine in totalitate. Aceleasi ganduri le am si eu, si dintr-o problema care nu exista, fac eu una. Il folosesc prea mult pe “daca”: daca se intampla aia, cum ar fi daca…, daca…, daca… Asemenea ganduri ma indreapta de multe ori spre depresie. In sfarsit vad ca nu sunt singura care isi face atatea probleme doar… gandind. Daca o persoana normala isi face griji pentru o problema, eu imi fac de 10 ori mai multe griji decat o persoana obisnuita.

  Reply
 9. Lala
  January 13, 2013 at 8:01 am (5 years ago)

  Intotdeauna,un pas gresit imi da de gandit,mai ales in relatia cu prietenul meu,am ajuns sa il terorizez din cauza ca sucesc problema pe toate partiile si nu accept raspunsul lui care e simplu,in nelinistea aceea spun tot felul de lucruri apoi ma linistesc,ce se intampla cu mine?:(

  Reply
  • Mihaela
   January 14, 2013 at 11:10 am (5 years ago)

   🙁 Cred ca nu ai suficienta incredere in tine. Ai incredere in tine, in el, in relatia voastra. Nu mai fii atat de tematoare.

   Reply

Leave a Reply

More in personal
Ce soluție alegem pentru o manichiură impecabilă?

Când vine vorba de îngrijire, întreținere și înfrumusețare, știu că fiecare dintre noi alegem ceea ce ne place și ne...

Close