Mănăstirea Hadâmbu este o mănăstire ortodoxă din România, întemeiată de boierul grec Iani Hadâmbul în anul 1659 în satul Schitu Hadâmbului din comuna Mogosesti (județul Iași). Mănăstirea se află la o distanță de 30 de kilometri față de municipiul Iași.

Ansamblul Mănăstirii Hadâmbu a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Iași din anul 2004.

Mai multe informatii aici.

Nu o să vă povestesc despre Mânăstire astăzi, ci despre activitățile de recreare pe care le oferă. Știam de această Mânăstire de mult timp, dar nu am reușit să ajungem până la ea. Acum câțiva ani ne gândeam să venim aici în seara de Paște, dar în ultimul moment s-au schimbat planurile și am mers la altă biserică. Astă iarnă am ajuns cu mașina până la ea, dar pe drum începuse să ningă și s-a făcut frig, și am renunțat să o mai vedem. De-abia ieri ne-am gândit să facem o mică excursie, să îndurăm temperaturile caniculare de 35 grade, și să o vizităm.

După un drum lung și prost pe alocuri, am ajuns la Mânăstire. M-au impresionat grădinile, pline de flori, curățenia de peste tot, liniștea, și mica grădină zoologică. Nu știu dacă e foarte corect spus grădină zoologică, dar sunt tot felul de păsări (păuni, găini, porumbei, struți), ponei, un pui de căprioară și un iaz cu rațe și lebede.

În afară de animale, locul de relaxare conține alei, leagăne, un mic pod peste iaz cu băncuțe. Este cu adevărat un loc unde te liniștești.

Nu există taxă de intrare, taxă foto, nu se uită nimeni urât la tine, trebuie bineînțeles să fii îmbrăcat decent și…să te bucuri de împrejurimi. Singurul lucru care nu-mi place și care mă va opri să vin mai des aici este drumul prost. Chiar foarte prost. Aveți grijă cu ce mașină mergeți pe acest drum, să nu fie foarte joasă, că sunt o mulțime de gropi, denivelări (chiar mari).

    

10 Comments on Recreare la Mănăstirea Hadâmbu

 1. Frumos peisajul.Nu cred ca stiu multi de aceasta manastire.Cel putin eu nu am auzit de ea.Of..drumurile..majoritatea drumurilor in Romania sunt o maare problema 🙁

  • Nu? Credeam ca este mai cunoscuta. Da, intr-adevar, cam toate drumurile sunt proaste…Dar asta e mai greu pentru ca e deal si incerci sa-l urci si sunt zeci de gropi, denivelari…am cam mers cu viteza 1, maxim 2, mare parte din urcus.

 2. Un loc umbros si linistit e binevenit pe canicula asta. 🙂 Daca gasesti si ce fotografia prin jur, cu atat mai bine. 😀

 3. Si ai mei merg acolo destul de des iar atunci cand nu sunt acolo in w/e merg la manastirea Moreni, loc pe care ti-l recomand sa-l vizitezi! E foarte frumos.. e un loc plin de flori, de liniste, pare desprins direct din Rai.

 4. E o manastire in care poti zice ca te simtit fabulos 😛 Am fost de nunumarate ori la ea 😛 eu fiind din Iasi. Poate te-ar interesa un parteneriat : schimb de link, de pareri etc. O zi faina sa ai 🙂

 5. Multumim pentru informatii .
  Am fost mai de mult acolo si nu am revenit tot din cauza
  drumului .
  Acum drumul a fost asfaltat si arata foarte bine .
  Inca nu am fost dar puteti vedea pe google maps sectiunea street-view .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.