Tutorial: Cum să-ți creezi o pereche de cercei lungi

Știu că trebuia să revin cu un tutorial despre realizarea colierelor lungi însă n-am avut nici timpul necesar, nici un număr mai mare de mărgele de același tip. Așa încât astăzi vă voi vorbi despre crearea cerceilor lungi și vă voi arăta nu unul, ci două metode.

Cerceii lungi pe care i-am creat au în jur de 6-7 cm și sunt perfecți pentru petreceri (cu siguranță voi purta o asemenea pereche de Revelion) sau pentru seară.

Primul pas e să alegeți mărgelele pe care le veți folosi. Hotărâți-vă asupra unor culori care să se îmbine frumos, eventual mai adăugați mărgele negre sau albe, care se potrivesc cu orice culori. Mărgelele nu trebuie să aibă aceeași formă, dar e de preferat să fie de mai multe dimensiuni, de la mici la mari, ca să se vadă cât mai frumos.

Pentru prima pereche am ales o combinație de mov-ametist-magenta-alb. Am folosit o mărgea tip lacrimă (0.50 lei/bucata), mărgele abacus 6 mm (0.18 lei/bucata), cristale Bohemia rotunde transparente cu strălucire de curcubeu de 6 și 8 mm (0.185 lei/bucata, respectiv 0.28 lei/bucata), perle din sticlă 4 mm (0.08 lei/bucata), ace cu cap și cu buclă (diferite lungimi). Alegeți numărul de mărgele în funcția de lungimea dorită pentru cercei.

Se pune mărgeaua tip lacrimă (sau cea de dimensiunile cele mai mari) pe acul cu cap, se taie excesul de sârmă și se face o buclă folosind cleștele de bucle.

  

Celelalte mărgele se pun pe ace cu buclă, se taie excesul de sârmă și se fac bucle. După ce toate mărgelele sunt puse pe ace începe să se compună cercelul. Uniți mărgelele între ele, trecând capătul de ac al uneia prin bucla alteia. La capătul cercelului adăugați tortița pentru cercei. Strângeți buclele cu cleștele de strâns.

 

Puteți observa rezultatul în pozele de mai jos. Îmi place mult modelul și se vede frumos în urechi. Este elegant și feminin.

  

A doua pereche este mai rapid de realizat și nici nu aveți la fel de multă treabă cu făcutul de bucle și tăierea sârmei. Însă pentru acest model aveți nevoie de ace cu cap lungi – eu am găsit la 7 cm pe margelutamea.ro.

Alegeți mărgelele pe care le veți folosi. Eu am optat pentru perle gri închis de 12 mm (0.24 lei/bucata), mărgele metalice stardust argintii 8 mm (0.30 lei/bucata), mărgele metalice stardust negre 8 mm (0.30 lei/bucata), cristale Bohemia rotunde transparente cu strălucire de curcubeu de 6 și 8 mm (0.185 lei/bucata, respectiv 0.28 lei/bucata), perle din sticlă albe și gri 4 mm (0.036 lei/bucata), perle din sticlă gri închis, mărgele metalice stardust argintii 4 mm (0.15 lei/bucata).

Începeți să înșirați mărgelele în ordinea în care doriți pe acele cu cap.

 

Eu am înșirat până în partea de sus, dacă vi se pare însă prea lung, puteți să mai tăiați din lungime folosind cleștele de tăiat. La final faceți o buclă cu cleștele de bucle.

 

Adăugați tortiță și strângeți bucla cu cleștele de strâns. Și gata perechea de cercei lungi.

 

Mi-a plăcut mult și acest model, este la fel de spectaculos ca și primul. Am creat două modele asemănătoare, unul pentru mine și celălalt pentru sora mea. Sper să-i placă. 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Raluca Anca MihaelaC Roscata Chocolate Larisa miki ramona strinu Roxana I Hapi Paula Oana Catalina addicted Ocrainschi Lola andreeabacau Nice Oana S. Andreea Roibu Carmen Laura Ana ana Anca M Diana Oana Diana Serban torturi botez diana Iulia Ana Laura Corina

14 Comments on Tutorial: Cum să-ți creezi o pereche de cercei lungi

 1. Raluca
  November 1, 2012 at 10:24 am (5 years ago)

  Sunt superbe ambele perechi, ti-am mai spus 😛
  Intradevar, prima pereche e mult mai eleganta, dar si mai greoi de facut. Ma bucur ca ai atata rabdare sa faci ceva frumos 😀

  Reply
  • Mihaela
   November 1, 2012 at 12:22 pm (5 years ago)

   Multumesc. 🙂
   E, nu e greoi, dar dureaza mai mult. Imi place mai mult prima pereche…a doua e mai rigida.

   Reply
 2. MihaelaC
  November 1, 2012 at 10:30 am (5 years ago)

  Ti-au iesit foarte frumos ambele modele! Felicitari!!

  Reply
  • Mihaela
   November 1, 2012 at 12:22 pm (5 years ago)

   Multumesc! 🙂

   Reply
 3. Hapi
  November 1, 2012 at 3:09 pm (5 years ago)

  Felicitari! Pentru o incepatoare te descurci foarte bine

  Reply
  • Mihaela
   November 1, 2012 at 3:13 pm (5 years ago)

   Multumesc! 🙂 Nu e mare lucru oricum. Sunt modele care pot fi facute de oricine.

   Reply
 4. addicted
  November 1, 2012 at 5:46 pm (5 years ago)

  Sunt dragute ambele perechi! Te pricepi. 🙂

  Reply
  • Mihaela
   November 2, 2012 at 10:17 am (5 years ago)

   Multumesc! 😛

   Reply
 5. andreeabacau
  November 1, 2012 at 6:25 pm (5 years ago)

  super,prima pereche e preferata mea,eu nu prea am rabdare dar mi-ar placea sa fac si eu

  Reply
  • Mihaela
   November 2, 2012 at 10:18 am (5 years ago)

   Nu dureaza mult sa stii, cam 10 minute pentru prima pereche si vreo 5 sau chiar mai putin pentru a doua.

   Reply
 6. Nice
  November 1, 2012 at 6:53 pm (5 years ago)

  Wou, cat de frumoase suntambele perechi, prima e si favorita mea, dar si cea de-a doua e reusita. 🙂 Ce dragut e sa-ti admire lumea cerceii la job sau la o petrecere si sa spui: eu i-am facut. 🙂

  Reply
  • Mihaela
   November 2, 2012 at 10:18 am (5 years ago)

   Da, chiar e placut. Zilele trecute o prietena care nu stie ca fac din astea imi admira colierul. 🙂 Facut de mine. 😛 M-am simtit tare bine.

   Reply
 7. O Oană
  November 1, 2012 at 7:44 pm (5 years ago)

  Eşti talentată 🙂 Se vede că-ţi place!

  Reply
  • Mihaela
   November 2, 2012 at 10:19 am (5 years ago)

   Eh, nu e vorba de talent aici, eu asta vreau sa si arat, oricine poate face bijuterii de acest tip. 🙂

   Reply

Leave a Reply

More in diverse
Aș vrea să fie și în Iași

Din fericire în Iași se găsesc o mulțime de magazine de haine și accesorii, librării, magazine cu ceaiuri, ceainării și...

Close