Știu că trebuia să revin cu un tutorial despre realizarea colierelor lungi însă n-am avut nici timpul necesar, nici un număr mai mare de mărgele de același tip. Așa încât astăzi vă voi vorbi despre crearea cerceilor lungi și vă voi arăta nu unul, ci două metode.

Cerceii lungi pe care i-am creat au în jur de 6-7 cm și sunt perfecți pentru petreceri (cu siguranță voi purta o asemenea pereche de Revelion) sau pentru seară.

Primul pas e să alegeți mărgelele pe care le veți folosi. Hotărâți-vă asupra unor culori care să se îmbine frumos, eventual mai adăugați mărgele negre sau albe, care se potrivesc cu orice culori. Mărgelele nu trebuie să aibă aceeași formă, dar e de preferat să fie de mai multe dimensiuni, de la mici la mari, ca să se vadă cât mai frumos.

Pentru prima pereche am ales o combinație de mov-ametist-magenta-alb. Am folosit o mărgea tip lacrimă (0.50 lei/bucata), mărgele abacus 6 mm (0.18 lei/bucata), cristale Bohemia rotunde transparente cu strălucire de curcubeu de 6 și 8 mm (0.185 lei/bucata, respectiv 0.28 lei/bucata), perle din sticlă 4 mm (0.08 lei/bucata), ace cu cap și cu buclă (diferite lungimi). Alegeți numărul de mărgele în funcția de lungimea dorită pentru cercei.

Se pune mărgeaua tip lacrimă (sau cea de dimensiunile cele mai mari) pe acul cu cap, se taie excesul de sârmă și se face o buclă folosind cleștele de bucle.

  

Celelalte mărgele se pun pe ace cu buclă, se taie excesul de sârmă și se fac bucle. După ce toate mărgelele sunt puse pe ace începe să se compună cercelul. Uniți mărgelele între ele, trecând capătul de ac al uneia prin bucla alteia. La capătul cercelului adăugați tortița pentru cercei. Strângeți buclele cu cleștele de strâns.

 

Puteți observa rezultatul în pozele de mai jos. Îmi place mult modelul și se vede frumos în urechi. Este elegant și feminin.

  

A doua pereche este mai rapid de realizat și nici nu aveți la fel de multă treabă cu făcutul de bucle și tăierea sârmei. Însă pentru acest model aveți nevoie de ace cu cap lungi – eu am găsit la 7 cm pe margelutamea.ro.

Alegeți mărgelele pe care le veți folosi. Eu am optat pentru perle gri închis de 12 mm (0.24 lei/bucata), mărgele metalice stardust argintii 8 mm (0.30 lei/bucata), mărgele metalice stardust negre 8 mm (0.30 lei/bucata), cristale Bohemia rotunde transparente cu strălucire de curcubeu de 6 și 8 mm (0.185 lei/bucata, respectiv 0.28 lei/bucata), perle din sticlă albe și gri 4 mm (0.036 lei/bucata), perle din sticlă gri închis, mărgele metalice stardust argintii 4 mm (0.15 lei/bucata).

Începeți să înșirați mărgelele în ordinea în care doriți pe acele cu cap.

 

Eu am înșirat până în partea de sus, dacă vi se pare însă prea lung, puteți să mai tăiați din lungime folosind cleștele de tăiat. La final faceți o buclă cu cleștele de bucle.

 

Adăugați tortiță și strângeți bucla cu cleștele de strâns. Și gata perechea de cercei lungi.

 

Mi-a plăcut mult și acest model, este la fel de spectaculos ca și primul. Am creat două modele asemănătoare, unul pentru mine și celălalt pentru sora mea. Sper să-i placă. 🙂

 

14 Comments on Tutorial: Cum să-ți creezi o pereche de cercei lungi

  1. Sunt superbe ambele perechi, ti-am mai spus 😛
    Intradevar, prima pereche e mult mai eleganta, dar si mai greoi de facut. Ma bucur ca ai atata rabdare sa faci ceva frumos 😀

  2. Wou, cat de frumoase suntambele perechi, prima e si favorita mea, dar si cea de-a doua e reusita. 🙂 Ce dragut e sa-ti admire lumea cerceii la job sau la o petrecere si sa spui: eu i-am facut. 🙂

    • Da, chiar e placut. Zilele trecute o prietena care nu stie ca fac din astea imi admira colierul. 🙂 Facut de mine. 😛 M-am simtit tare bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.