Extremely Loud and Incredibly Close (2011)

Zilele trecute v-am povestit despre cartea Extrem de tare și incredibil de aproape. În 2011 a fost ecranizat filmul realizat după carte, având o distribuție de excepție: Tom Hanks, Sandra Bullock. Eu am aflat de film de pe coperta cărții și chiar eram surprinsă că nu văzusem deja filmul și că de fapt, nici nu auzisem de el până atunci.

Când am urmărit filmul eram cam la jumătatea cărții, așa că nu prea știam ce se va întâmpla, dacă apar diferențe sau nu. De obicei nu apreciez modificările făcute în scenariu când se trece de la carte la film, dar de data aceasta m-am bucurat pentru că așa am putut să termin de citit cartea fără să știu sigur cum se va încheia.

Nu vă mai povestesc acțiunea filmului, puteți să vedeți trailerul mai jos sau să citiți articolul despre carte. O să evidențiez doar diferențele.

 • În film tânărul Oskar este însoțit în călătoriile sale de bunicul său, Thomas. În carte partenerul său este tot un bătrân, însă nu bunicul, ci vecinul său, domnul Black.
 • În film Oskar descoperă răspunsul la un mister lăsat de tatăl său. În carte se pomenește doar la început de acel joc între tată și fiu, fără vreo descoperire a lui Oskar la final.
 • În carte Oskar și bunicul său dezgroapă mormântul gol al tatălui sau și îl umplu cu diverse lucruri. În film nu este menționată această scenă.
 • În carte este prezent și personajul Ron, un prieten de-al mamei lui Oskar. Ambii au suferit pierderi, le-au murit membri din familie în accidente, așa încât sunt un suport unul pentru celălalt. În film nu apare acest Ron.
 • În carte ni se prezintă povestea de dragoste dintre bunicii lui Oskar – apar tot felul de scrisori, multe conținând pasaje mai mult sau mai puțin erotice. În film nu apar scene erotice și nu este menționată aproape deloc povestea de dragoste dintre cei doi.

Posibil să mai apară și alte diferențe însă eu atât îmi amintesc momentan.

După ce am citit și cartea și am văzut și filmul, vi le recomand cu căldură pe ambele. De preferat e să citiți întâi cartea și apoi să urmăriți filmul.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Roxana I Nicoleta C. Raluca Roscata Zana ramona sky expert Victoria West Aliceee Traveler Hapi Ocrainschi Lola Anca Grigoras Oana Alina Nice Diana diana Iulia Miky Pina

7 Comments on Extremely Loud and Incredibly Close (2011)

 1. Aliceee Traveler
  November 5, 2012 at 12:34 pm (5 years ago)

  Categoric o sa vad filmul!
  Ma pun pe cautat! mi-a placut cum ai povestit cartea, iar baietelul e adorabil!!

  Reply
  • Mihaela
   November 5, 2012 at 1:18 pm (5 years ago)

   Sper sa-ti placa. 🙂

   Reply
 2. Hapi
  November 5, 2012 at 5:21 pm (5 years ago)

  Nu e chiar genul meu
  La Sky Fall te duci sau nu-ti plac Bond-urile?

  Reply
  • Mihaela
   November 6, 2012 at 11:06 am (5 years ago)

   Nu stiu daca ma duc. Imi plac Bond-urile, dar nu sunt fan.

   Reply
 3. Carmen
  November 8, 2012 at 12:50 am (5 years ago)

  Chiar aveam nevoie de un pont in acest sens si pare destul de tentant propunerea ta.

  Reply
 4. Delia
  November 21, 2012 at 4:52 pm (5 years ago)

  Am vazut si eu filmul si mi-a placut foarte tare.

  Reply
  • Mihaela
   November 21, 2012 at 4:52 pm (5 years ago)

   Ma bucur ca ti-a placut. 🙂

   Reply

Leave a Reply

More in filme
Filme [11]

Deși nu prea urmăresc filme (știți de acum că prefer serialele), am mai urmărit câte unul, din când în când,...

Close