Îmi place mult să dansez. Însă nu neapărat în public și nu dansurile de acum tradiționale de la nunți: Meneaito, dansul pinguinului, Brașoveanca, muzică populară etc. Mie îmi place să-mi fac propria coregrafie, să dansez așa cum simt în acel moment, ca să nu mai zic că m-am săturat de popularitatea din prezent a șlagărelor din anii 90. Nu înțeleg cum de încă mai prind atât de bine la noi.

În adolescență dansam foarte mult. De fapt dansam în fiecare după-amiază. Nu prea aveam eu spațiu suficient în camera mea, visam pe atunci să am o cameră mare, cu oglinzi peste tot (cum sunt la sălile de aerobic), unde să am spațiu să fac și gimnastică, să sar, să fac roata. Dar mă descurcam așa cum puteam, mă mai loveam pe la picioare, la cot, dar merita, pentru că mă distram, mă simțeam bine, mă antrenam, deveneam mai bună, mai flexibilă și pe deasupra, îmi lucram și mușchii. Nici nu vă imaginați ce bine m-am simțit când m-am dus peste ani la masaj și m-a întrebat tipa de acolo dacă am făcut sport de performanță pentru că cică aveam abdomenul tonifiat și lucrat.

Cu toate acestea nu m-am gândit vreodată să mă fac dansatoare. Nu m-am dus la cursuri și nici măcar nu mi-am etalat cunoștințele în public pentru că mi-era incredibil de jenă și simțeam că mă maimuțăresc. Iar acum am ajuns să dansez foarte rar. Tot în intimitate, tot ferindu-mă să fiu văzută, tot simțind că dansul e secretul meu. Parcă singurul lucru care alină dorul de dans este să mă uit la alții cum dansează, în emisiuni, videoclipuri sau în vreo reprezentație.

Voi (mai) dansați?

17 Comments on Pasiunea de a dansa

  • Nu rad chiar deloc. Am multe prietene care danseaza chiar bine muzica populara. Eu insa nu stiu sa dansez si nu prea vreau sa invat, desi cam trebuie.

 1. Ahhhh, esti exact ca mine.
  Cand eram in clasa a 10 a, profa de psihologie ne-a pus sa scriem pe o foaie ce vrem sa facem pana ajungem in clasa a 12 a. Iar eu am scris ca imi doresc ca la noua noastra casa, beciul sa fie amenajat precum o sala de dans, plina de oglinzi. 😛
  Si eu dansam mult, mult.. Zi de zi. Cel mai mult imi placea sa dansez R&B, ca simteam mai bine ritmul si era pe gustul meu.
  Dar acum.. nimic. Cand vad la emisiuni sau pe cineva ca danseaza, nu stiu, dar fierbe sangele-n mine sa sar si eu, sa dansez, sa ma zbengui, sa simt iar fericirea aia de a dansa.
  Acum m-am redus la a fredona melodiile.. Si-asa ai mei isi acopera urechile, vrei sa-si acopere si ochii cand ma apuc de dansat? :))

 2. Belly dance cam de 2-3 ori pe saptamana, acasa in fata oglinzii, cate 30 min. Ma tonifica si ma simt ca dupa o ora de sport.Imi plac miscarile gratioase iar dansul imi aduce bucurie!
  Nu am incercat niciodata tango sau dansuri clasice, probabil as fi foarte impiedecata
  La un moment dat imi placeau si jocurile populare dar acum e cam tarziu sa ma apuc de asa ceva- nici nu stau mult timp intr-un loc

 3. Dansam, faceam aerobic, multa miscare in general in camera mea pe la 20 de ani. A trecut mult timp de atunci si singurul sport pe care imi place sa-l mai practic este inotul. Dar am tot mai rar ocazia…

 4. Dansez in fiecare seara. Combin utilul cu placututl. Zumba! Combinatie intre aeroibic si dans(samba, merngue, R&B,populara…..tot ce-ti trece prin cap). Nimeni nu se uita cum dansezi, toata lumea se distreaza si scapa de toata energia negativa de peste zi. Recomand cu cea mai mare placere!!! In Iasi sunt multe sali care au antrenori de Zumba, deci ai si de unde alege 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.