Începând cu această vară am introdus pe blog categoria NOTD – Nails of the day, unde v-am prezentat manichiura mea. Nu chiar de fiecare dată, ci atunci când încercam ceva mai deosebit, ca să nu plictisesc pe nimeni. Ce m-a mirat este că nu a observat nimeni (sau cel puțin nimeni nu a zis nimic) că de la un moment dat am schimbat manichiura pe unghii naturale cu manichiura cu gel.

Da, am ales să fac acest pas începând cu luna iulie (dacă nu greșesc) pentru că eram foarte curioasă de rezultate, voiam modele mai deosebite și care să se mențină măcar o săptămână – două. Voiam și să economisesc timp și bani, să nu mai fie nevoie să merg la manichiură în fiecare săptămână și să trec prin momente nu foarte plăcute precum când atingeam un deget exact când ieșeam din salon și se ducea culoarea sau sărea oja după o zi, două, sau nu puteam să spăl vase liniștită, fără să nu mă uit la fiecare 5 minute să văd dacă manichiura mai este perfectă sau nu.

M-am informat bine înainte să iau această decizie. Nu numai din articole de pe net ci mai ales de la alte persoane, care au apelat cel puțin o dată la manichiura cu gel. Sora mea a fost persoana pe care am sâcâit-o cel mai tare cu întrebări, pentru că își face unghiile cu gel de vreo 2 ani,  nu a avut probleme de niciun fel și pentru că de fiecare dată când își schimbă modelul, nu pot decât să-i admir frumoasele unghii.

După ce m-am hotărât că vreau unghii cu gel, am ales să merg la salonul unde merge și sora mea – Golden Nails, la Diana. Golden Nails este un salon aflat în apropiere de Spitalul Spiridon, frecventat în special de doamne care lucrează în domeniul juridic. Și această informație a contat pentru mine, am vrut să aleg un loc cu oarece pretenții, unde să nu se facă lucru de mântuială.

Diana este o scumpă, foarte prietenoasă, drăguță, deschisă. La prima întâlnire i-am pus și ei multe întrebări, m-am uitat exact la ce face și cum face. La a două întâlnire iarăși am avut multe întrebări, m-am uitat după ce a îndepărtat gelul la cum arată unghia, dacă s-a înnegrit, dacă are pete, dacă arată altfel. Mi-a plăcut că este foarte atentă la unghii, se uită bine să nu rămână bule de aer, nu muncește repede și prost. O dată, de fapt chiar prima dată, s-a întâmplat să mi se rupă unghia destul de tare chiar înainte să-mi fac prima manichiură cu gel, așa încât la acea unghie mi-am pus extensie. După care nu mi-am mai pus niciodată extensii pentru că nu-mi plac deloc unghiile mari și mă enervează teribil, nu mă pot descurca cu ele. La Diana mi-am făcut modelele de mai jos și n-am avut niciodată vreo problemă: nu mi-a căzut gelul, nu s-a crăpat, nu au apărut bule de aer.

La Golden Nails prețul pentru o manichiură este de 60 lei. La un moment dat a fost 70, dar s-a revenit la 60. Atenție, acesta este prețul pentru manichiura fără extensii, dar include modelul. Nu știu dacă rămâne același preț dacă vă doriți modele extravagante, pe fiecare unghie.

Golden Nails, la fel ca și alte saloane care oferă servicii de manichiură cu gel, sunt foarte aglomerați, așa încât programările se fac pe 6 luni înainte. Da, sora mea de exemplu, are programat în acest moment chiar și întâlnirea din martie sau aprilie. Asta bineînțeles, dacă vreți ore bune. Dacă programul vă permite și puteți veni și la 11 dimineața, atunci e posibil să găsiți liber, dar nu în aceeași zi și nu la Diana. Diana cred că este cea mai aglomerată fată dintre toate. Însă deși e aglomerată, e dispusă să-și modifice programul – pentru mine a venit într-o zi de la 8 dimineața. De asemenea, de multe ori stă și lucrează până pe la 8 seara. În weekend nu se lucrează.

La Golden Nails se oferă și alte servicii – masaj, tratamente faciale și în curând, din câte am înțeles, va fi și coafor acolo. Sunt 5 fete care fac unghii cu gel, folosind produse Golden Nails, care am înțeles că-s foarte bune și cunoscute. La asta nu mă pricep, dar oricum, eu am fost mulțumită de calitatea gelului.

Dacă sunteți interesați să încercați acest salon, vă pot oferi în privat numărul de telefon al Dianei.

DSC04805 300x224 NOTD: Black or White? DSC04843 300x224 NOTD: Black or White? DSC03069 150x150 NOTD: Pretty Pink DSC02281 300x225 NOTD   corai

Cu toate că sunt foarte mulțumită de Golden Nails, la recomandarea unei colege de serviciu am încercat la acest început de decembrie salonul Bellessere. Am venit aici doar pentru că fetele realizează modele pe unghii cu adevărat deosebite. Adică floarea e chiar floare, nu bulinuțe mici unite.

Eu sunt înnebunită după modele pe unghii, de fapt cred că de asta am și apelat la manichiura cu gel. Am admirat unghiile colegei mele de serviciu, un french cu o floare frumoasă pe inelar, și m-am hotărât să-mi fac rezervare. Însă bineînțeles, ca și la Golden Nails, și la Bellessere programările se fac din timp. Am sunat în octombrie și am găsit liber pe la ora 11 în noiembrie. După care am sunat și m-am reprogramat pentru decembrie, la ora 4. Am avut noroc să găsesc o oră mai potrivită, care să-mi permită totuși să merg și la serviciu. La Bellessere au program de la 9-19, de luni până vineri…e destul de dificil de găsit liber după serviciu. Cum realizarea manichiurii durează cel puțin o oră, ar trebui să fiți la salon la cel târziu 6.

Bellessere este un salon micuț, cu 3 fete care lucrează unghii cu gel, situat relativ aproape de Billa. Este destul de cunoscut și astfel și aglomerat – la ei programările se fac cu până la 2 luni înainte, așadar la vizita mea în decembrie am reușit să-mi fac programări până în ianuarie (o programare la sfârșitul lui decembrie și una în ianuarie).

Unghiile mi le-a făcut Oana. Am fost încântată că a folosit o mică ghilotină (nu știu cum se numește) pentru a tăia unghiile, și nu le-a pilit. M-a încântat și faptul că a venit cu idei despre cum să arate manichiura mea, mi-a propus să-mi facă un degrade – habar n-aveam că se poate face așa ceva. Modelul pe care mi l-a realizat este superb:

DSC05336 300x224 NOTD: My December DSC05337 300x224 NOTD: My December

La Bellessere întreținerea unghiilor cu gel m-a costat 85 lei, cu model pe fiecare unghie, fără extensii.

Un lucru care m-a surprins și derutat este că mi s-au oferit sfaturi diferite la cele două saloane referitor la renunțarea la unghii cu gel. Într-un loc mi s-a zis că trebuie să aștept să crească unghia și apoi să o tai, în alt loc că trebuie îndepărtat gelul și realizat o manichiură japoneză, pentru recuperarea luciului.

Atunci când mă voi hotărî să renunț la acest tip de manichiură, voi combina cumva sfaturile și voi lăsa să crească unghia, însă mă voi duce periodic la salon, doar pentru a-mi tăia unghia crescută și să verific dacă au apărut sau nu bule de aer – mare atenție la aceste bule de aer, dacă nu sunt îndepărtate, se pot forma ciuperci. V-am zis și aici că am auzit de o tipă care din cauză că nu și-a întreținut bine unghiile cu gel, s-a trezit cu o unghie mucegăită.

Deci acesta este secretul manichiurii mele din ultimele luni. La final, câteva informații scurte despre manichiura cu gel:

  • vizitez salonul cam la 3 săptămâni – mie îmi crește destul de rapid unghia și nu-mi place să stau cu unghiile mari, jumate albe, jumate colorate.
  • manichiura se menține perfectă, orice activități ai întreprinde – spălat vase, curățat, ș.a.
  • mare grijă să nu vă dați unghiile peste cap
  • nu lăsați să treacă mai mult de o lună și jumătate între întrețineri – pot apărea bule de aer

Pentru mine, în acest moment, îmi convine foarte mult manichiura cu gel. Dacă însă nu aveți pretenția să aveți mereu unghiile perfecte sau dacă vă place/vă pricepeți să vă faceți singure unghiile, dacă preferați să le purtați fără ojă, fără modele, dacă sunt în stare bună, nu se rup imediat, nu se exfoliază, atunci mai bine nu apelați la gel.

8 Comments on Secretul din spatele unei manichiuri impecabile

  1. eu nu sutn adepta unghiilor din gel, tips-uri si alte extensii, mie imi place naturaletea, oricat de lungi sau scurte ar fi unghiile mele, curate si cu o forma frumoasa ma incanta mai mult sa stiu ca sunt alte mel.in plus toate aceste tratamente afecteaza f grav unghia poate unele manichiuriste nu spun dar eu am avut ocazia sa intalneste persoane care sunt sincere inainte de toate si pe care le mai intereseaza si sanatatea unghiilor mele, a parului meu.

    • Stiu ca unghiile cu gel nu sunt solutia cea mai buna, de aceea am si scris la final acel paragraf. Insa mie, momentan, imi place aceasta solutie. Poate daca ma pricepeam sa-mi fac singura manichiura, imi ieseau ok, aveam rabdare si mai mult timp, le-as fi pastrat naturale. Insa cum nu reuseam deloc, nici macar cu oje de calitate, am zis ca decat sa umblu cu unghiile urate, nearanjate, mai bine apelez la manichiura cu gel.
      Si n-as fi facut asta daca persoane din jurul meu n-ar fi fost multumite. Adica rude, prietene.

  2. Eu am observat ca ti-ai pus gel, dar nu am spus nimic, pentru ca in general nu am mai comentat aici pe blog, desi iti citesc cu mare drag toate articolele 🙂 Sunt foarte frumoase modelele pe care ti le faci si te apreciez pentru ca totusi le faci destul de simple si cu gust, nu cum am mai vazut la unele domnisoare si chiar doamne in toata firea (chiar profesoare la universitate) care si le umplu cu flori si alte desene, de nici nu-ti mai dai seama ce reprezinta modelul. Si totusi aveai unghii faine si inainte de gel. Iti inteleg alegerea, si eu am fost tentata, dar m-am gandit mai bine si am ramas la unghiile mele naturale pe care le tai mai scurte, patrate si le colorez des, pentru ca ma plictisesc de aceeasi culoare repede. Dupa parerea mea, manichiura cu gel e foarte buna pentru femeile care nu au o forma grozava a unghiei naturale sau nu au timp sa si le faca mereu. Probabil cand o sa am copii si n-o sa mai am timp de nimic, imi pun si eu gel :)) Ma bucur ca apar tot felul de solutii din astea care ne usureaza si infrumuseteaza viata, pentru ca mereu avem lucruri prea multe de facut si timp prea putin 🙂

    • Multumesc Corina! 🙂
      In ceea ce priveste manichiura cu gel, mie nu-mi plac acele unghii lungi tare…Multe femei sunt tentate sa-si lase unghiile foarte mari, mai ales ca fiind cu gel nu se rup. Si fiind asa lungi, le incarca si cu tot felul de modele, ca au spatiu. Dar bine, fiecare cu gusturile lui.

      Eu cred ca tocmai atunci cand o sa am copii, n-o sa-mi mai fac unghii cu gel. 🙂 Cred ca o sa le las simple si gata. 😛 Cel putin in primii 2 ani, ca nu cred ca o sa am prea mult timp atunci.

  3. Mihaela, imi place foarte mult noul model. E foarte jucaus si vesel, iar pretul nu e mare deloc. Am prietene care platesc pentru modele similiare si 100 de lei, iar, din cate am inteles, calitatea gelului nu este cea mai buna.

  4. Am observat si eu, cand ai zis ca o sa-ti schimbi manichiura la data de, evdent ca nu putea fi vorba de un model pe unghiile naturale.
    Eu una nu mi-as face. Tie iti place go for it 🙂

  5. Ma gandeam si eu la un moment dat sa-mi pun gel pentru a avea tot timpul unghiile perfect. Dar le vroiam destul de scurte si colorate si am renuntat la idee. Am cateva lacuri de unghii foarte bune care se si usuca repede si prefer sa mi le fac eu la 5 zile decat sa astept dupa programari si minuni din-astea. Poate voi incerca la un moment dat, nu e exclus, deocamdata am hotarat sa raman asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.