Despre închirierea unei mașini în Tenerife nu am putut afla prea multe înainte să plecăm. Peste tot citeam că lumea închiria mașini, dar niciodată nu dădeau vreo informație legată de preț, garanție, firma de unde închiriau. Era chiar frustrant. Am trimis mail la o firmă care închiria mașini, nici un răspuns. Am vorbit la agenția de turism care ne-a vândut biletele și ne-au arătat niște mașini și ne-au spus că în general garanția constă în contravaloarea unui plin de benzină, dar că este o posibilitate ca la fața locului să ni se ceară datele de la un card de credit cu minim 1500 euro. Noi nu avem carduri de credit și nici dacă am avea, nu am fi dat informațiile.

Așa că n-am închiriat din România, am așteptat să vedem ce găsim acolo. Și bine am făcut – vă recomand să faceți și voi la fel.

În primul rând nu am mai închiriat pentru 6-7 zile. Am făcut întâi excursiile care ofereau transport cu autocarul, ne-am acomodat cu locul și de-abia în ultimele zile am simțit nevoia de a avea și o mașină la dispoziție. Am închiriat-o pentru 4 zile, deși mai potrivit ar fi fost doar 3, pentru că doar 3 zile am folosit-o.

Am apelat la biroul de rent-a-car din cadrul hotelului. Am ales mașina, cea mai mică și ieftină – Hyundai i10. La data aleasă de noi urma să vină un șofer la hotelul nostru care să ne ducă la biroul firmei care închiria mașini, unde să primim mașina. La biroul din hotel nu am făcut decât rezervarea și am semnat contractul. Am fost informați că în caz de accident pierdem doar garanția, nu trebuie să mai plătim ceva. Garanția era de doar 100 euro iar costul închirierii pentru 4 zile era de 95 euro. Mai puțin decât mă așteptam. Nu ne-au cerut niciun card de credit cu mii de euro.

În ziua aleasă a venit șoferul, ne-a dus la firmă (poza 2 de mai sus) – canarias.com. Este o firmă foarte mare, cu birouri în multe hotele. Am semnat acolo niște acte, am dat banii și ni s-a dat cheia. Ni s-a spus că trebuie să o returnăm cu aceeași cantitate de benzină. Nu trebuia să o spălăm.

Ne-am îndreptat spre garajul firmei pentru a lua mașina. Au un garaj enorm cu zeci de mașini, de toate felurile, inclusiv limuzină și jeep-uri. Tot acolo am văzut că au angajați care verifică mașinile, le spală, le curăță în interior.

Am luat mașinuța, care apropo, merge perfect. Pe autostradă nu prindea însă mai mult de 130 km/h. Dar pentru ce aveam noi nevoie, era foarte bună.

Am făcut și un plin – rezervorul este mic, am plătit 30 euro pentru un plin (litrul de benzină – 1.14 euro), cu care am mers destul de mult, consumă puțin. În total, în cele 3 zile în care am folosit-o intens (drum prin munți, serpentine, 3 drumuri până în nord și înapoi) am plătit 50 euro pe benzină.

Pentru predare trebuie să o returnați de unde ați luat-o, cel târziu la ora 8 seara sau a doua zi dimineața. Am lăsat mașina în garaj, pe mâna băieților de acolo, și ne-am dus la birou pentru a lăsa cheia și pentru a ni se înapoia garanția. Nu au fost probleme, totul a decurs foarte repede și ușor. De la biroul canarias.com am fost luați de șofer care ne-a dus înapoi la hotelul nostru.

Elegant, ieftin, simplu. De aceea recomand canarias.com. Sună a reclamă, dar cred că e foarte clar că e vorba doar de un client mulțumit care vrea să recomande ceva de calitate turiștilor care au nevoie de o mașină în Tenerife. 🙂

4 Comments on Tenerife: închirierea unei mașini

  1. Mi se pare modalitatea ideala de deplasare pe o insula. Si deloc scumpa. Nu am avut niciodata ocazia sa inchiriez o masina in vacanta, dar, recunosc, mi-ar placea sa o pot face intr-o buna zi pentru explorarea exhaustiva a unui loc atat de ofertant precum Tenerife.
    Sunt sigura ca si din acest motiv ai avut un concediu de vis. 🙂

    • Noi am mai inchiriat o masina si in Grecia, dar cu ajutorul matusii mele, care locuieste acolo. Este util mai ales cand vrei sa faci drumuri mai mari, de exemplu de strabatut o insula…noi de asta am inchiriat si in Creta, si in Tenerife.

  2. Chiar foarte ieftin si fara prea multe batai de cap ca in Romania. Era un caz in care se luase si 5000 de euro parca de pe un card de credit, i-a recuperat insa dupa multa bataie de cap.

  3. Mi se pare super ca ai gasit o oferta atat de avantajoasa in Tenerife dar in prezent se gasesc si in Romania firme care pun la dispozitie pachete la fel de avantajoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.