Nu este nimic nobil în a fi superior unei alte persoane. Adevărata noblețe constă în a fi superior celui care ai fost înainte.

Nu te preocupa de judecata celorlalți, atât timp cât știi că ceea ce faci este bine. Poți face tot ce dorești atâta vreme cât știi că este corect, conform conștiinței și inimii tale.

Să nu-ți fie niciodată rușine să faci ceea ce este corect; decide ce crezi că este bine și apoi comportă-te în consecință.

Și, pentru numele lui Dumnezeu, nu adopta niciodată obiceiul jalnic de a-ți estima valoarea personală prin comparație cu valoarea altora. Fiecare secundă pe care o petreci gândindu-te la visele altcuiva este timp răpit propriilor tale vise.

(Fragmente din “Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” – Robin S.Sharma)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments on Un pic de înțelepciune

 1. Ce questie…si eu am scris astazi pe blog tot ceva asemanator. Evident, nu atat de poetic si frumos spus, dar am ilustrat in cuvinte aceeasi idee.

  • 🙂 Eu am citit aceste fragmente intr-o carte (la finalul articolului este precizata cartea, poate te intereseaza). Cand o termin de citit, voi reveni un un articol despre intreaga carte.

 2. Personal mi se pare absolut normal ce am citit mai sus. Să te uiți în gura lumii nu are rost. Important e să îți trăiești viața cum știi mai bine. Și ce dacă lumea o să vadă la tine ”slăbiciuni” pentru că ești corect și cinstit? E problema lor că ei sunt defecți și imorali 🙂

 3. Eu persoanal cred ca o persoana nobila este cea care este capabila sa fac ce-i corect si bine ciuda faptului ca rautatea din el ar face exact pe dos.
  Gen, asta mi-a facut zile fripte toata viata, insa eu sunt nobil si trec cu vederea ori ma fac ca uit.

  Cat despre a intelege toate lumea e inspobil, nu toata lumea nu e crestina, deci…
  Concluzia vine singura cum s-ar zice.

 4. Buna, Mihaela!
  Ai cumva cartea si in format electronic? Sau stii intamplator de unde o pot descarca? O tot caut… sau orice altceva scris de Robin Sharma. De fapt sunt fan citit carte de hartie, dar cum nu locuiesc in Romania, mai greu…
  Multumesc si o zi frumoasa!

  • Buna! Din pacate nu…eu am primit-o de la mama, care a cumparat-o din librariile noastre. O sa mai pun fragmente din ea cand o termin, poate te ajuta. In rest…doar sa o cumperi de pe un magazin online romanesc si sa rogi pe cineva sa ti-o livreze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.