A existat un lucru care mi-a plăcut nespus de mult în Albena şi pe care nu l-am întâlnit în altă parte. Dacă aţi citit titlul probabil vă daţi seama despre ce vorbesc.

Când am ajuns în Albena am aflat că internetul wireless costă 2 leva/zi (5 lei) şi se prinde doar în lobby. Aşa ziceau angajaţii. Eram cam bosumflată că trebuie să petrec atât de mult timp în lobby, dar asta e, ce pot face? Îmi luasem şi nişte internet de la Orange, mai exact 25 mb cu 8 euro. Deci puţin net, mulţi bani. O să mă întrebaţi ce nevoie am de internet în vacanţă. Eh, eu am. În afară de faptul că-mi place să citesc ziarele online şi bloguri, să verific blogul personal, am de verificat comenzi, de trimis/răspuns la mailuri. Săptămâna cât am fost plecată am şi pus la punct câteva colaborări cu clienţi şi dacă nu aveam deloc net puteam să pierd bani.

După ce am plătit internetul, mi s-a dat un card de la AirNet cu un user şi o parolă. S-a conectat uşor, viteza era bună. Apoi am mers până la restaurant şi surpriză, încă aveam net. Apoi la piscină. Aveam net şi aici. Pe plajă? Da, încă eram online. În cameră, la etajul 6, unde m-a asigurat recepţionerul că nu prind net? Încă online. După-amiază am plecat la plimbare prin staţiune. Surpriză, prindeam net peste tot unde mergeam! Presupun că hotelurile au acelaşi furnizor de internet wireless şi atât timp cât eşti în preajma unui hotel, iar Albena are peste tot hoteluri, ai net. Cu doar 5 lei/zi!

wifi albena air net

Ce m-a surprins pe mine este că angajaţii nu ştiau de acest lucru. Şi nu am mai găsit nicăieri pe net, pe site-urile unde m-am informat despre hoteluri, despre impresiile turiştilor, informaţii despre wireless. Probabil nu-s mulţi care-s aşa obsedaţi de online. 🙂

Nu cred că voi întâlni acelaşi sistem şi în celelalte staţiuni din Bulgaria. Doar pentru acest motiv aş reveni cu drag în Albena. Contează şi faptul că parcarea în Albena este doar 6 leva/sejur iar în alte staţiuni ajunge la 5-10 euro/zi. Dar despre asta poate în alt articol.

Cât de importantă este pentru voi prezenţa conexiunii la internet în hotelurile/pensiunile unde vă cazaţi în vacanţă?

*Later Edit: am găsit în sfârşit o ştire despre wireless-ul oferit de AirNet. Pentru cei interesaţi redau ştirea mai jos:

AirNet, a local ISP in Bulgaria, has deployed global Wimax equipment provider Alvarion Wi-Fi service for delivering wireless connectivity at the Albena Resort area along the coast of the Black Sea in Bulgaria. The deployment is based on Alvarion’s two-way Beamforming Wi-Fi base stations, enabling coverage both indoors, in the lobby areas and rooms at approximately 30 hotels, conference facilities and restaurants, as well as outdoors, in park areas, recreational facilities and along the beach front. Different service plans are offered to resort guests from free Wi-Fi to paying options. A Wi-Fi coverage map is available for guests to view the internet connectivity for the entire resort. Used by approximately 10,000 users daily, the Wi-Fi network enables business people and vacationers with smartphones, tablets and notebooks to connect to the internet at a speed of 500 Kbps to 2 Mbps and access applications such as e-mail, video, image transfer, social networking and internet browsing. Alvarion’s base stations, with their two-way Beamforming and interference immunity suite, provide coverage and throughput in outdoor environments, excelling in NLOS (Non-Line-of-Sight) conditions and heavy interference.

Sursa

10 Comments on Wi-fi în Albena

 1. Eu imi controlez foarte des blogul de pe mobil, atunci cand sunt plecata, indiferent de destinatie:ca sunt la serviciu, la cumparaturi, la terasa. Insa in vacanta, mai ales daca merg pe la obiective de dimineata pana seara, mai uit de blog. In rest, cum nu am afaceri online, ma pot dispensa de wi-fi, de net.
  Insa daca as sta toata ziua la plaja probabil ca as fi tentata sa mai intru pe net. Problema e ca telefonul meu are doar 4 inch si nu ofera o vzibilitate impecabila a site-urilor. Cititul e anevoios, iar scrisul imposibil. Cu tableta poate e altceva.

  • Da, e destul de placut sa stai la plaja sau piscina si sa citesti ziare/bloguri. 🙂 Eu n-am fost cu tableta, cu iphone-ul meu, care a fost f bun, am putut sa-mi fac toata treaba cu el. Mailuri, navigat pe net, jocuri, chiar si lucru la niste bloguri pe care le administrez.

  • Da..si eu. Nu pot fara net…Chiar de n-as avea deloc treaba, tot as vrea sa trimit un email celor dragi.

 2. Prea mult net nu stiu cat e de bine. Stii cum e vb aia “your life is passing while you are on your smartphone”. Si cred ca intr-o statiune e foarte ispititor …
  Eu in vacante intru pe net 30 min-1 h maxim/zi. Nu intru zilnic, o data la 2-3 zile sa verific mailul, sa scriu la parinti (dupa caz si sot) sa las un mesaj pe facebook-ul blogului. Cam atat 🙂

  • Da…dar daca intri pe net de la plaja, piscina, unde oricum stai si te cam plictisesti, nu faci nimic decat sa stai sa te bronzezi si relaxezi, nu e problema. 🙂 Iti petreci astfel mai placut timpul.

 3. Eu cand am fost plecata anul trecut in luna de miere 4 saptamani, profitam de fiecare benzinarie in care mergea foarte bine internetul. In schimb in hotel, trebuia sa cer in fiecare zi parola noua si internetul mergea doar la receptie in lobby, foarte greu in camera.
  Si pentru mine e foarte important sa mearga netul, asa tin mai usor legatura cu cei de acasa, verific site ul, caut informatii.

  • In Tenerife aveam wi-fi doar in lobby, gratuit. Stateam acolo o ora pe zi ca sa-mi fac treaba. Nu a fost chiar rau.
   Cand am fost prin Europa era mai naspa, nu aveam nicaieri net gratuit, costa o gramada sa-ti cumperi. Gen 5 euro pentru o ora.

 4. Eu am fost in nisipurile de aur, mai peste tot aveam internet si fara sa platesc, hotelul in care am stat avea un WI FI foarte buna chiar la piscina, prindeam si in camera chiar daca ni sa spus ca nu merge

 5. In schimb in turcia a fost cel mai scump si mai prost internet, mergea doar la receptie si costa vreo 5 euro ora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.