În urmă cu 2 ani colecţia mea de bijuterii se rezuma la obiecte primite cadou în copilărie şi piese primite cadou de la prieteni. Eu îmi cumpăram foarte rar ceva pentru mine pentru că ştiam că nu avea rost, nu le purtam aproape niciodată. Singura excepţie erau lănţişoarele, pentru că erau primite de la oameni dragi. Dar şi aceste lănţişoare erau finuţe, cu pandantive micuţe, şi aproape că nu se observau.

Greşeala mea atunci era că nu înţelegeam că accesoriile pot avea impact asupra ţinutei, pot schimba sau pot îmbunătăţi piesele vestimentare alese. Preferam să dau bani grei pe tot felul de haine şi chiar şi aşa, simţeam că niciodată nu am cu ce mă îmbrăca şi de asemenea că indiferent ce haine aleg, nu ies niciodată în evidenţă.

De vreun an accesoriile au prins cu adevărat…aripi. Acum se poartă modele extravagante, mari, colorate. E imposibil să nu le observi, să nu-ţi placă şi să nu vrei şi tu să porţi măcar o pereche de cercei sau o brăţară. Poate atunci mi-am dat şi eu seama că nu strică să am diferite modele în cutia de bijuterii. Am avut o perioadă în care am fost înnebunită după inele, v-am şi arătat ce mi-am cumpărat atunci. Acum sunt încă în perioada în care ador colierele. Şi tot caut diferite modele, pentru a le asorta la tot felul de decolteuri sau ţinute. Şi am găsit câteva care merită a fi arătate aici.

Îmi plac mult colierele cu mai multe rânduri de şiraguri.

colier-black-and-white_400x400colier-fashion-naomi_400x400

Prima imagine: colier format din 3 rânduri cu pietre smălţuite albe şi negre în formă ovală.

A doua imagine: Colier placat cu rodiu negru şi aur de 14 k cu aspect patinat vintage.

N-am renunţat însă la coliere cu pandantive frumoase.

pandantiv-love-story_400x400 pandantiv-auriu-fulg-de-nea_400x400

Prima imagine: pandantiv cu o piatră albastră sub formă de inimă şi o piatră rotundă galbenă, intersectate de şiraguri de pietre clare

A doua imagine: pandantiv cu aspectul unui fulg de nea – că tot iubesc iarna

Acum port cercei. De obicei cerceluşi mici, am renunţat la cerceii tip candelabru care îmi plăceau nespus de mult în adolescenţă. Port şi inele, de obicei cu piatră mare, colorată. Brăţări port mai des vara, câte 3-4, cu cristale colorate. Coliere port în funcţie de ţinută şi de decolteu. Uneori şi în funcţie de starea de spirit.

Acum înţeleg rolul accesoriilor.

 • It’s not what you spend but how you wear it that counts. The key is often to dress up inexpensive basics with accessories. – Chloe Sevigny
 • My motto is to go wild on the accessories – the belts, the hair clips, the jewelery. – Heidi Klum
 • Cute accessories always help bring out your outfit and pull it all together. – Ciara
 • Accessories are everything. To me, they’re more important than the clothes. – Rachel Zoe

12 Comments on Acum iubesc bijuteriile

 1. Colierul cu mai multe siraguri este foarte dragut, port si eu, destul de des, genul asta de bijuterie. 🙂
  Cred ca depinde foarte mult de starea de spirit. Uneori am chef de bijuterii elaborate, ador sa ma accesorizez ca la carte, alteori doar de un inel si cercei.

  Am fost ani in care nici nu am vrut sa aud de ele, de bijuterii. Acum m-as simti goala fara ele. Imi completeaza personalitatea. Sau o evidentiaza, o exprima mai bine. Poate, nu stiu exact cum sa descriu sentimentul.

  • Da, sunt f dragute colierele cu mai multe siraguri. Am inceput sa cumpar mai multe, sa am pe mai multe culori, mai multe forme.

 2. Imi place la nebunie pandantivul fulg de nea. Si mie imi plac accesoriile, dar nu sunt prea indrazneata cu ele. Imi place sa port mai ales cercei, nu ma simt eu bine daca stiu ca ies din casa si nu am cercei in urechi.( ma refer la situatii in care ies din casa si ma “dichisesc”, nu doar pana la magazinul de la colt).

 3. Eu cam acum încep să mă reîmprietenesc cu brățările. Le asortez cu ținuta și le port în combinație cu ceasul. Cerceii, însă, sunt my long time love, nu m-aș vedea renunțând la ei.

 4. Eu am un set de bijuterii de aur pe care le port mai mereu, un set de perle si un set de Swarovski – pentru diferite evenimente, si mai nou port bijuterii hand made, care îmi sunt tare dragi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.