Mereu am fost mândră de sprâncenele mele. Le consider frumoase, au o formă ok, nu sunt prea subţiri. Şi datorez acest lucru surorii mele care m-a dus la salon pentru primul pensat şi astfel m-a obişnuit să apelez la profesionişti. Nu zic, poate m-aş fi descurcat şi singură să le dau o formă, deşi am încercat şi nu m-am priceput. Dar la fel de posibil e să-mi fi stricat sprâncenele din adolescenţă, aşa cum au păţit câteva prietene de-ale mele, care acum, la 20 şi ceva de ani au în loc de sprâncene nişte chestii subţiri şi vor rămâne cu acele chestii subţiri toată viaţa, pentru că părul nu mai vrea să mai crească.

Un aliat pentru aceste cazuri nefericite, dar şi pentru sprâncenele cu formă frumoasă, este folosirea creionului pentru sprâncene. Acesta poate ajuta la îmbogăţirea şi rafinarea formei sprâncenelor. Eu însă am apelat la altceva, şi anume la vopsirea sprâncenelor. Şi apelez tot la profesionişti, pentru că nu vreau să mă trezesc cu surprize neplăcute.

De fiecare dată când mă vopsesc, prietenii mei remarcă ceva schimbat la mine. Dar nu-şi dau seama că vine de la sprâncene, ei doar mă văd mai…aranjată. Mă întrebau dacă m-am machiat, dacă am schimbat ceva la mine. Aşadar o simplă vopsire a sprâncenelor dădea impresia că am cine ştie ce machiaj, când eu nu aveam nimic dat pe faţă. Normal să fiu încântată. 🙂

O soluţie pentru ca toate să avem sprâncene frumoase ar fi machiajul semipermanent. Acesta este ideal în următoarele cazuri: dacă sprâncenele au devenit prea rare sau prea scurte, dacă nu-ţi place forma lor, dacă sunt inegale sau sunt părţi care lipsesc, dacă au fost pierdute integral din motive de sănătate sau accident, dacă sunt afectate de semne sau cicatrici, dacă sunt foarte puţin vizibile, dacă te-ai săturat să le tot desenezi în fiecare zi, dacă nu mai ai timp, nici răbdare, ori ai înaintat în vârstă. În principiu, dacă vrei să arăţi bine de dimineaţa devreme până seara târziu chiar dacă eşti sportivă, proaspătă mămică sau doar foarte ocupată, poţi apela la machiajul semipermanent. Mama mea a apelat la tatuaj sprâncene şi aşa am putut observa tot procesul, cum au arătat imediat după operaţiune, cum arată acum, la câteva săptămâni. Şi n-am ce comenta, arată foarte bine. Pentru cineva aşa comod şi nepriceput ca mine în ale machiajului, este o idee foarte bună.

Ca să vă faceţi o părere despre cum arată nişte sprâncene aranjate vs nişte sprâncene normale v-am ataşat poza de mai jos, preluată de pe site-ul unui salon de estetică facială din Bucureşti, Blooms Beauty. Ei se axează pe machiajul semipermanent și pe microdermabraziune. În ceea ce priveşte microdermabraziunea, n-am încercat-o, nu am mai auzit de ea, dacă ştiţi ceva despre acest subiect, îmi puteţi scrie în comentarii.

Sprancene-tatuate1

Dacă n-aş fi încercat vopsitul sprâncenelor, la propunerea tipei de la salon, nu aş fi realizat cât de schimbat în bine poţi fi de la o simplă colorare a unor fire de păr. Tot atunci am încercat şi vopsitul genelor, dar asta nu m-a încântat prea tare, doar la genele din partea de jos se observa schimbarea.

Oricum, evidenţierea sprâncenelor RULLLZZ! 🙂 Trebuie să încercaţi măcar o dată, dacă nu aţi făcut-o până acum.

9 Comments on Sprâncene (mai) frumoase

 1. Eu as apela la un tatuaj pentru ca nu sunt deloc multumita de forma actuala a sprancenelor mele. Mi le pensez singura si nu mereu reusesc sa le dau forma ideala.
  Deci da, o sa intru pe site sa vad despre ce este vorba. Cu toate ca mi se pare o masura cam drastica. Dar sa vedem in ce consta aceasta tehnica.

  • Nu e chiar drastic, din cate am citit este o solutie pentru cativa ani. Nu te gandi ca e ptr toata viata. Pana la urma e semipermanent.

 2. eu am sprancene extra negre, so sa le vopsesc nu prea ar avea rost, si tatuate, stiu cum arata, e ok, cum zici tu, daca ai probleme si vrei sa arati tot timpul ok, dar parca se vede ca nu e natural si pe mine nu ma incanta, dar in cazuri extreme…merge 🙂 ma gandeam odata sa incerc creion de sparancene, dar dupa imi e ca sunt prea vizibile..

 3. Iti spun sincer c-as fi foarte tentata de un tatuaj semipermanent. Dar care sa iasa ca in poza de mai sus . Ma refer strict la culoare. Evident ca forma difera la fiecare

  Am vazut anul trecut o proaspat-tatuata (negru) si mi-a fost mila de ea. Asa ca nu m-am mai gandit sa experimentez pe mine.

  • Pai cred ca arata mai ciudat ca era proaspat tatuata. Dupa cateva zile se mai duce din culoare si arata bine. Cel putin asa am vazut la mama mea.

 4. Igh, mie nu prea-mi place ideea. Imi place forma pe care o capata sprancenele, dar mie mi se pare ca arata artificial, din pacate. Sigur, nu am vazut atat de multe persoane cu sprancene tatuate, dar ceva ciduatel am remarcat la ele. Poate ca unele saloane se pricep mai bine la a nu exagera cu umplerea cromatica, nu stiu, dar mie nici ce se vede mai sus in foto nu imi place.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.