Am intrat pe emag zilele trecute şi am dat peste un banner cu un nou produs de la Philips, Multicooker HD3037/70. Nu căutam aşa ceva, nu sunt în general interesată de aparate pentru gătit, dar acesta mi-a atras atenţia. Însă înainte să-l cumpăr am vrut să vă povestesc şi vouă şi poate să primesc nişte comentarii de la voi dacă merită sau nu să-l iau, dacă aveţi şi voi aşa ceva, dacă aţi auzit de bine/de rău despre el.

 res_370b91653756a43d6779f16351662c1c res_d54277eaf79ab4720ba10db82a623751

M-a atras faptul că Philips Multicooker are 12 programe de gătit pentru pregătirea reţetelor ce necesită fierbere, prăjire, fierbere înăbuşită, gătire la aburi sau coacere. Poţi prepara cu el iaurt, dulceaţă, orez, paste, omlete, supe sau ciorbe (de pui, perişoare), ardei umpluţi, sarmale, mâncăruri cu carne de pui, mâncăruri cu carne de porc, prăjituri. Am găsit aici reţete pentru 27 de mâncăruri care pot fi făcute cu acest aparat.

Ce mi s-a mai părut interesant?

  • are o funcţie de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore
  • beneficiază de o tehnologie cu încălzire 3D şi astfel căldura acţionează uniform şi nu e nevoie de amestecare
  • vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării
  • îl poţi programa să gătească (are cronometru pentru presetare de până la 24 de ore) atunci când nu eşti acasă
  • are un mâner care nu se încălzeşte şi astfel poate fi mutat oricând
  • are o valvă ajustabilă pentru controlul presiunii şi astfel ingredientele (cică) îşi păstrează valorile nutritive
  • poţi încălzi mâncarea cu butonul REHEAT (selectezi timpul de încălzire)
  • când timpul de încălzire se termină, funcţia KEEP WARM păstrează mâncarea caldă în continuare

Sper eu că folosind un astfel de aparat voi găti mai des şi voi mânca mai sănătos. Şi mai ieftin.

Un alt motiv pentru care cred că mi-ar fi bună o astfel de achiziţie e că nu am în bucătărie un cuptor performant. Cuptorul este cam vechi, adică are vreo 15 ani vechime, dacă nu mai mult. Nu a fost folosit prea mult, vreo 10 ani nu a umblat nimeni la el, dar nu are butoane pentru setat temperatura, totul trebuie făcut din ochi. Ca să nu mai zic că m-am trezit că mi s-a stins focul în timpul preparării mâncării. Plus, de ce să nu recunosc, nu-s o bucătăreasă cu foarte multă experienţă, mă tem să nu mi se ardă mâncarea, şi cu toate astea, n-am răbdarea necesară să o păzesc, să stau cu orele lângă cuptor.

Deci ce ziceţi, merită?

16 Comments on Vreau un Philips Multicooker

  1. Am un coleg care a fost la training la philips cand au prezentat asa ceva si a fost de-a dreptul impresionat, mai ales cand s-au apucat de gatit:)
    Partea misto acum, philips ofera 60 zile de razgandeala, deci daca nu esti multumita in 60 de zile le trimiti produsul si-ti primesti banii inapoi

  2. Pe mine ma incanta faptul ca poti gati cu el si la aburi. Aparatul meu cel vechi s-a stricat si am nevoie de altul nou. Si mai performant, eventual unul mai rezistent. Iar cel prezentat de tine face multe lucruri interesante. Am citit si instructiunile si retetele, totul se prepara usor, zic ca merita, cu siguranta. 🙂
    Imi place cum ai pus problema, Mihaela, sa mancam mai sanatos si mai ieftin. Pentru ca actualmente imi pare ca mai toti banii mei se duc in directia asta. Si e cam trist.

    • Ma asteptam la comentarii de genul ca e o prostie, ca nu e o achizitie necesara. 🙂 Ma bucur ca vi se pare si voua interesant. Deci se pare ca e din ce in ce mai probabil sa cumpar asa ceva. 🙂

  3. Mi se pare foarte util, mai ales pentru persoanele care locuiesc singure, pe care nu le asteapta nimeni cu mancarea calda dupa ce termina serviciul.
    Insa nu stiu nimic despre aceasta noua tehnologie de incalzire, sa nu fie tot un fel de microunde…

    • Nici una, nici alta. 🙂 Deja l-am cumparat, l-am primit ieri si dupa cateva zile in care o sa-l folosesc va voi povesti aici ce parere am.

  4. Super! Astept cu nerabdare sa citesc ce retete ai incercat. Iti recomand sa te uiti si la o oala electrica (slow cooker), daca se gasesc in Romania. Sunt fenomenale. Pui carne si legume si poti pleca la serviciu si peste 8 ore ai mancare delicioasa. Carnea se fragezeste foarte mult. Sunt sute de retete pentru slow cooker. Mai ales iarna pentru supe si tocane e fenomenal.

  5. Iti recomand Multicookerul de la Oursson.Inainte sa cumperi cred ca mai bine ar trebui sa faci o comparatie si sa te gandesti la avantajele pe care ti le ofera un produs si la sanatatea ta.Intra pe http://www.oursson.ro/ si vei vei vedea diferenta sau pentru mai multe detalii poti suna la 0742 057 181.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.