gravity

Gravity (2013)

Mi-am propus să nu ratez vizionarea la cinema a vreunui film nou care mi se pare cât de cât interesant, aşa încât am fost zilele trecute la Gravity, varianta 3D. A fost primul film 3D pe care l-am văzut în ţară şi al doilea din viaţa mea, primul fiind un documentar despre animale văzut în Franţa.

Nu ştiam mare lucru despre Gravity, nu vizionasem nici măcar trailerul. Am aflat de la prieteni că joacă în el Sandra Bullock şi George Clooney, că este film de Oscar, că e uşor plictisitor pentru că nu se întâmplă mare lucru. Mie însă nu mi s-a părut deloc plictisitor, ba chiar m-a ţinut în priză, nici nu am simţit cum s-au dus cele 90 de minute de film.

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock), aflată la prima ei misiune în spaţiu, şi experimentatul astronaut Matt Kowalsky (George Clooney) au parte de o zi mai puţin norocoasă. O lucrare care trebuia să fie de rutină se transformă într-un adevărat coşmar. Resturile de la un satelit îi lovesc, omorând toţi membrii echipajului, cu excepţia lor, şi distrugând nava pe care se aflau. Cei doi se îndreaptă spre Staţia Spaţială Internaţională, sperând că de acolo să se poată întoarce acasă. Au la dispoziţie doar 90 de minute până când vor fi loviţi din nou de resturile satelitului. Dar şi când ajung la destinaţie sunt loviţi de ghinion. Eu atât vă povestesc, restul veţi afla din film.

Trailer

about-time-main

About Time (2013)

Un film romantic, sensibil, un film foarte drăguţ. Mie mi-a plăcut foarte mult deşi alţii spun că s-au plictisit la el.

La vârsta de 21 de ani Tim află că poate călători în timp şi poate schimba lucrurile care s-au întâmplat în viaţa lui. După ce se convinge că este adevărat, Tim îşi propune să-şi găsească o prietenă, lucru dificil până în acel moment. O cunoaşte pe Mary (Rachel McAdams), numai că pentru a-şi ajuta un prieten trebuie să se întoarcă în timp şi pierde acea seară în care a cunoscut-o. Aşa că se tot întoarce în timp până când reuşeşte să găsească un alt moment în care să o cunoască şi să o cucerească. Şi aşa începe viaţa lor în doi.

Filmul îi însoţeşte pe parcursul a câţiva ani, ani în care se nasc copii, apar accidente, mor oameni dragi. Pentru că până la urmă asta e viaţa, chiar dacă poţi călători în timp sau nu.

Trailer

Diana

Diana (2013)

Înainte să aleg să vizionez acest film, am auzit numai lucruri proaste. Că e de prost gust, că n-are nicio treabă cu realitatea, că unele metode de promovare au fost nepotrivite (plasarea unei reclame lângă tunelul unde a murit Prinţesa Diana). Mie totuşi mi-a plăcut filmul şi am aflat lucruri despre prinţesa Diana pe care nu le ştiam. Cum ar fi relaţia ei cu chirurgul Hasnat Khan.

Filmul se rezumă la ultimii 2 ani din viaţa prinţesei. Diana (Naomi Watts) trăieşte o viaţă singuratică, înconjurată doar de angajaţi, cu posibilitatea de a-şi vedea copiii o dată la 5 săptămâni. Îl cunoaşte pe medicul pakistanez Hasnat Khan (Naveen Andrews – îl ştiţi din Lost) şi se îndrăgosteşte fulgerător. Hasnat este un om retras, căruia nu-i place să-şi trăiască viaţa în faţa camerelor de filmat, aşa că Diana caută soluţii pentru ca să poată fi împreună. Se deghizează pentru a putea ieşi în oraş, iese din palat în portbagajul maşinilor angajaţilor, sare peste garduri. Cu toate acestea tot se află despre relaţia ei şi atunci ea se gândeşte să conteste tot. Ceea ce îl înfurie şi mai tare pe Hasnat. Orice ar face Diana, oricât ar lupta pentru iubirea ei, faptul că este cea mai faimoasă femeie din lume nu îi permite să aibă o relaţie cu un om care ţine la meseria lui şi la o viaţă liniştită.

Deja am dezvăluit prea multe din film, pentru a afla cum a început relaţia cu Dodi, cum a decurs aceasta, vă invit să vizionaţi filmul.

Trailer

12 Comments on Ce filme am mai văzut la cinematograf

  1. Dintre cele trei cel mai mult mi-ar placea sa-l vad pe cel despre Diana. Chiar nu stiu detalii despre ultimii ani din scurta ei viata.

  2. Hello,

    Le-am vazut si eu pe primele 2 la cinema. Mi-au placut enorm amandoua. Chiar daca subiectul cu calatoria in timp e destul de uzitat, au reusit sa il foloseasca intr-un mod original si adorabil. Cat despre Gravity, mi se pare o capodopera si, cum presimteam ca asa va fi, mi-am incalcat principiile (nu suport 3D-ul) si am fost sa-l vad. Sutn cateva lucruri care sfideaza logica si regulile fizicii (din ce am citit si eu ulterior despre film), dar este magnific.

    • Am citit si eu articole despre ce e conform cu realitatea in Gravity si ce nu. Oricum, cica au fost destul de aproape de realitate.

  3. Cred că pentru filme precum Gravity s-a și inventat 3D-ul. De la Avatar încoace, nu s-au prea mai făcut astfel de filme bazate în mod esențial pe efectul ăsta special. Mie mi-a plăcut Gravity, am fost în el. 🙂 Probabil că văzut pe dvd nu-ți inspiră mai nimic; mesajul, deși frumos, nu e unul nou, care să te țină lipit de scaun.

  4. Gravity e spectaculos, mai ales pentru o distributie atat de restransa. Mi-a placut la nebunie, m-a si speriat pe alocuri. Recomand si eu! Iar acum vreau sa vad ‘About time’, pare un film bun de week end.

    • Hmmm…cred ca i-as da nota 9, pentru ca nu pot spune ca este filmul meu preferat, nu m-a “atins” la fel ca alte filme, dar mi-a placut mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.