Una din dorinţele pentru 2014 este să ajung în Belgia, la Raluca. De fapt este mai mult decât o dorinţă, este un plan, o promisiune pe care mi-o fac mie, pe care i-am făcut-o ei şi pe care o fac şi public, aici pe blog. Nu o să-mi mai găsesc scuze că n-am timp, n-am bani, nu am cum să plec de acasă, o să mă duc şi gata.

Ştiu că va fi minunat, pentru că:

  • va fi prima săptămână pe care o vom petrece împreună. Noi nu am avut şansa să trăim în acelaşi oraş, să ieşim în fiecare zi împreună, să ne vizităm acasă. Ne-am cunoscut online iar offline am petrecut împreună doar câteva ore, o dată la câteva luni.
  • vom călători pentru prima dată împreună, vom vizita nu doar Antwerp, ci şi Amsterdam. Sau cel puţin aşa îmi propun acum, pentru că tare mult vreau să ajung şi în Olanda. Vreau să mă plimb cu tramvaiul pe faleză, să vizitez grădina zoologică din Antwerp, să admir parcul Middelheim, să ma plimb cu vaporaşul în Amsterdam, să vizitez muzeul figurilor de ceară Madame Tussauds din Amsterdam, şi câte şi mai câte! Oare o să fie suficient o săptămână?
  • o să am cel mai bun ghid, care nu numai că locuieşte în Antwerp, dar este şi cea mai bună prietenă a mea, ştie exact ce-mi place şi avem atât de multe lucruri în comun! Ea va şti să-mi arate obiectivele turistice cele mai interesante, locuri poate secrete pentru turişti, va şti ce merită a fi văzut şi ce nu.

Mai sunt încă câteva luni bune, dar noi două deja ne gândim la cât de frumos o să fie. O parte din frumosul cadou de la Raluca, primit în urmă cu câteva zile, constă dintr-un ghid interesant cu obiective turistice din Antwerp şi mici dicţionare cu cuvinte de bază în limba olandeză. Cine ştie, poate în acea săptămână voi reuşi să învăţ măcar cum se citeşte în olandeză, cum se salută şi cum mă pot prezenta.

DSC07840 DSC07842

De acum planurile sunt făcute, nu mai trebuie decât să stabilim o perioadă prielnică pentru excursie, în care să ne bucurăm de vreme cât mai bună şi potrivită pentru vizitat, să căutăm bilete de avion la un preţ cât mai bun (aici mă va ajuta prietenul Ralucăi, am înţeles că este expert de acum în alegerea celor mai convenabile bilete de avion), să cumpăr şi să mă pregătesc de plecare. De-abia aştept!

Excursia în Antwerp este unul din paşii pe care îi voi face pentru a avea un 2014 extraordinar. Despre ceilalţi paşi, în viitoarele articole.

13 Comments on Cea mai frumoasă excursie din 2014

  1. Este normal ca gandul la o asemenea vizita sa te entuziasmeze, ma bucur mult ca te gasesc atat de optimista si plina de idei frumoase pentru viitor in prag de an nou. :)Cred ca aprilie-mai e perioada ideala pentru a vedea Tarile de Jos. 🙂

  2. Vremea este destul de urata in Olanda, am fost in mai anul acesta si ne-a cam dat de furca: mohorat cerul, mohorati si noi. Iti recomand sa te duci in toiul verii, nu cred ca va fi prea cald vreodata in Olanda, dupa cele 10 zile de frig pe care le-am trait acolo…

  3. Si sa nu uitati sa va asigurati ca in perioada respectiva gasiti si bilete ieftine pentru calatoriile cu trenul sau cu busul- Belgia Olanda (adica studiati ofertele). De multe ori e mult mai ieftin un bilet la wizz decat transferul plus trenul plus un bus. Sau decat un simplu bilet de tren dintr-un land in altul. In Germania de exemplu. Si ma refer la un tren normal, nu la un asanumit “express”

  4. Ce misto e senzatia aia…cand stai si-ti planifici vacanta 🙂 Chiar citisem zilele trecute un articol cum ca e bine sa-ti mai planifici cate o vacanta chiar daca intr-un final se dovedeste ca nu poate fi indeplinitia. Sper sa nu fie si cazul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.