Ştiu că e bine să începem noul an pozitiv, să ne gândim doar la părţile bune din 2013, la ce am reuşit să facem bine, dar parcă aş vrea să evidenţiez şi ce n-am reuşit să fac. Poate aşa o să mă ambiţionez şi voi reuşi să realizez toate aceste lucruri în 2014.

Aşadar, eşecurile din 2013 sunt:

  • nu am reuşit să citesc 50 de cărţi

În 2012 eram bucuroasă că în ciuda unui an foarte aglomerat am reuşit să citesc peste 50 de cărţi. Eram convinsă că voi reuşi şi în 2013 să ajung la 50, sau cel puţin pe aproape, dar se pare că nu s-a putut. N-am citit decât 20 de cărţi, nici măcar jumătate din cât mi-am propus. Scuzele mele? Am avut un telefon mai performant şi mi-am petrecut serile butonând pe el. Am preferat ca în timpul liber să mă uit la seriale, să ascult muzică, orice numai să nu fie linişte în casă (iar când citesc am nevoie de linişte ca să mă pot concentra). N-am mai citit în cadă.

  • nu am reuşit să mă ţin de sport

Am încercat, mi-am cumpărat abonament la sala de sport, am şi fost de câteva ori, dar nu am reuşit să mă ţin de treabă. Am renunţat, ba din cauză că aveam prea multă treabă, ba de lene, ba că nu aveam timp să strecor sportul de dimineaţă. Însă chestia e că acum sportul nu mai e pentru mine o activitate facultativă, realizată pentru a da 1-2 kg jos sau pentru a tonifia corpul, ci ceva absolut necesar pentru problemele mele cu spatele şi pentru valorile ridicate de trigliceride şi colesterol.

  • nu am reuşit să mănânc sănătos

Am mâncat mai sănătos ca în alţi ani, dar mai am mult până când voi putea spune că mănânc sănătos. Oricum am redus la minim mesele la fast food-uri şi băuturile carbogazoase, ceea ce e bine. Trebuie însă să mănânc mai puţine dulciuri şi să apelez mai des la fructe şi legume.

  • nu am reuşit să călătoresc foarte mult

Aici cred că mă alint, totuşi am fost de două ori în Bulgaria, de două ori în Republica Moldova, la Buşteni, Durău şi Agapia. Dar aş fi vrut mai mult, mi-ar fi plăcut să merg şi în această toamnă la munte şi n-am reuşit.

Cam astea sunt. Aş mai fi putut adăuga că n-am prea economisit (dar sunt mulţumită că mi-am cumpărat lucruri utile, cum ar fi cauciucuri de iarnă, televizor, telefon, aparat de gătit), că nu m-am apucat de germană, că n-am mers la mai multe cursuri, dar nici nu pot cere atâtea de la mine. Sper doar că 2014 să fie mai bun cu mine, să fiu mai activă şi mai fericită. 🙂

6 Comments on Eşecuri în 2013

    • Da…am uitat sa mai public ce am mai facut cu cuptorul. De fapt am uitat sa fac poze cu ce am gatit. Pai am facut asa: friptura de porc cu vin, clatite, friptura de pui cu tot felul de condimente, legume…orice se poate face la el.

  1. Nu e atat de rau! La partea cu cartile se putea probabil mai bine, dar de calatorit ai calatorit, de facut sport ai incercat, de mancat sanatos este pe calea cea buna asa ca tine-te de treaba si anul acesta vei reusi tot ce iti propui!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.